Liity verkostomme!

Euroopan komissio

Komissaari Urpilainen vahvistaa EU:n tuen vähiten kehittyneille maille 5. YK:n konferenssissa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Kansainvälisistä kumppanuuksista vastaava komissaari Jutta Urpilainen osallistuu tänään 7. maaliskuuta Dohaan Qatarissa. YK:n 5. vähiten kehittyneiden maiden konferenssi (LDC5), joka keskittyy viime vuonna hyväksytyn Dohan vähiten kehittyneiden maiden toimintaohjelman 2022–2031 täytäntöönpanoon. EU on edelleen suurin avunantaja vähiten kehittyneille maille (LDC), ja se on maksanut vähiten kehittyneille maille yhteensä 28.93 miljardia euroa vuosina 2014–2020. Komissaari Urpilainen käyttää tilaisuutta hyväkseen vahvistaakseen EU:n tuen vähiten kehittyneille maille erityisesti Global Gateway -strategian kautta.

Aamulla hän tapaa järjestön pääsihteerin Rebeca Grynspanin Yhdistyneiden Kansakuntien kauppa- ja kehityskonferenssi (UNCTAD) ja vähiten kehittyneiden maiden nuorten edustajien ryhmä. Komissaari Urpilainen antaa sitten EU:n julkilausuman täysistuntokeskustelussa ja pitää kahdenvälisen kokouksen Malawin presidentin ja LDC-ryhmän puheenjohtajan Lazarus McCarthy Chakweran kanssa. Sitten hän osallistuu lehdistötilaisuuteen, joka pidetään klo 10 CET.

Iltapäivällä, komission jäsen Urpilainen tapaa kansainvälisen kauppakeskuksen toiminnanjohtajan Pamela Coke-Hamiltonin. Hän allekirjoittaa myös useita Global Gateway -hankkeita Euroopan investointipankin kanssa: hankkeen, joka parantaa vihreän sähkön ja energian saatavuutta Gambiassa; teknisen avun hanke Guinea-Bissaussa kahden maan kannalta elintärkeän reitin yhdistämiseksi; ja puhtaan veden saantia koskeva hanke São Tomé ja Príncipessä. Komissaari Urpilainen toimii sitten puheenjohtajana EU:n ja EIP:n yhteisessä sivutapahtumassa "Investing in People's Health through Global Gateway". Myöhemmin iltapäivällä hän pitää loppupuheen YK:n SDG-toimintakampanjan sivutapahtumassa "Flip the Script from Potential to Prosperity and from Apathy to Action: SDG Advocacy and Kampanja kohti SDG Summit" ja tapaa Rabab Fatiman, High. Vähiten kehittyneiden maiden, sisämaakehitysmaiden ja pienten saarikehitysvaltioiden (UNHROLLS) edustaja. Päivän aikana hänellä on myös useita kahdenvälisiä tapaamisia kumppanimaiden edustajien kanssa.

Illalla, arvoisa komissaari Urpilainen osallistuu Ranskan isännöimälle työillalliselle vähiten kehittyneiden maiden ministerien kanssa valmistautuakseen tämän vuoden kesäkuussa pidettävään uuden maailmanlaajuisen rahoitussopimuksen huippukokoukseen.

Tehtävän audiovisuaalinen materiaali on saatavilla osoitteessa EbS.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.
Mainos

Nousussa