Liity verkostomme!

Euroopan keskuspankki (EKP)

ETSK toteaa, että Euroopan keskuspankin on varmistettava, että digitaalinen euro hyödyttää kaikkia kansalaisia

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Tässä lokakuun täysistunnossa hyväksytyssä oma-aloitteisessa lausunnossa Euroopan talous- ja sosiaalikomitea (ETSK) tukee Euroopan keskuspankkia (EKP) sen arvioinnissa digitaalisen euron käyttöönoton riskeistä ja hyödyistä. ETSK uskoo, että digitaalisen euron käyttöönotto hyödyttää kaikkia euroalueella, koska se tekee maksutapahtumista nopeampia ja tehokkaampia, mutta taloudellinen ja digitaalinen osallisuus on ratkaisevan tärkeää sen mahdollisen käyttöönoton kannalta. ETSK seuraa edelleen EKP:n työtä mahdollisen digitaalisen euron suunnittelussa.

Lausunnon esittelijä Juraj Sipko sanoi, että kaikki digitaalisen euron positiiviset puolet ja mahdollisuudet on otettava huomioon kaikkien mahdollisten riskien ohella erityisesti finanssisektorin vakauden suhteen. ”Koska rahoitusvakaus on yksi avainkysymyksistä siirryttäessä kohti digitaalisen euron käyttöönottoa, kehotamme EKP:tä ryhtymään kaikkiin tarvittaviin toimenpiteisiin valvonnan alalla laittomien liiketoimien estämiseksi, erityisesti rahanpesuun ja terrorismin rahoitukseen. sekä kyberhyökkäyksiä vastaan, hän sanoi.

EKP:n mukaan digitaalinen euro täydentäisi käteistä tarjoamalla ihmisille uuden mahdollisuuden maksaa tavaroista ja palveluista samalla, kun se helpottaisi maksujen saatavuutta ja osallisuutta.

Ota kansalaisyhteiskunta mukaan osallisuuden varmistamiseksi

ETSK kehottaa myös EKP:tä ja euroalueen maita ottamaan kansalaisyhteiskunnan organisaatiot ja edustajat mukaan digitaalisen euron käyttöönottoa koskevien valmistelujen, neuvottelujen ja keskustelujen seuraaviin vaiheisiin.

Heidän panoksensa auttaa varmistamaan, että kaikki olennaiset ja järjestelmälliset toimenpiteet toteutetaan sopivimman mallin valitsemiseksi, joka varmistaa taloudellisen ja digitaalisen osallisuuden, taloudellisen vakauden ja yksityisyyden.

"Tämä on monimutkainen ja erityisen vaativa hanke, joka koskee jokaista Euroopan unionin jäsenmaan asukasta", Sipko sanoi.

Mainos

Digitaalisen euron pitäisi myös edistää oikeudenmukaisempia, monipuolisempia ja kestävämpiä eurooppalaisia ​​vähittäismaksumarkkinoita ja samalla varmistaa korkeatasoinen yksityisyys ja turvallisuus. ETSK huomautti, että eurojärjestelmä on todellakin sitoutunut mahdollistamaan korkeat tietosuojastandardit. Euroalueen sääntöihin olisi kuitenkin sisällytettävä nykyistä maksuratkaisuja korkeampi yksityisyyden taso.

EKP:n digitaalisen euron käyttöönoton pitäisi myös säilyttää julkisen rahan rooli maksujärjestelmän ankkurina ja edistää EU:n strategista autonomiaa ja taloudellista tehokkuutta.

On varmistettava, että sekä online- että offline-tapahtumat ovat mahdollisia digitaalisella eurolla. Lisäksi on yhtä tärkeää, että rajat ylittävissä maksutapahtumissa järjestelmien on oltava yhteensopivia keskenään.

EKP tutkii ja tarkastelee parhaillaan erilaisia ​​digitaalisen euron suunnitteluvaihtoehtoja ja tekee lopullisen päätöksen digitaalisen euron käyttöönotosta myöhemmin. Samaan aikaan monet keskuspankit ympäri maailmaa harkitsevat ja kehittävät omia digitaalisia valuuttojaan.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa