Liity verkostomme!

Maatalous

Mitkä EU:n alueet ovat voimakkaasti riippuvaisia ​​maataloudesta?

SHARE:

Julkaistu

on

Vuonna 2020 noin 4.5 % EU:n Kokonaistyöllisyys, arviolta 9.4 miljoonaa ihmistä, työskenteli maa-, metsä- ja kalastussektorilla. Valtaosa eli 4.2 % koko työllisyydestä työskenteli maataloudessa. 

Maa-, metsä- ja kalastussektori on edelleen merkittävä työllistäjä erityisesti itäisissä ja eteläisissä EU-maissa. NUTS 3 -tason aluetietoja tarkasteltaessa voidaan todeta, että Romanian Vasluin (61.7 %) ja Neamţin (51.4 %) alueiden työllisyysaste tällä alalla oli korkein. Lisäksi 114 alueen työvoimasta yli 16.5 prosenttia työskenteli maataloudessa, metsätaloudessa ja kalataloudessa, keskittyen Bulgariaan, Kreikkaan, Puolaan, Portugaliin ja Romaniaan.

Alueen alarajaa kohti 137 aluetta vuonna 2020 alle 0.5 % työvoimasta työskenteli maataloudessa, metsätaloudessa ja kalataloudessa.  

Absoluuttisesti mitattuna maatalouden, metsätalouden ja kalastuksen työllisimmät alueet sijaitsivat pääasiassa Romaniassa, ja 8 aluetta 10 suurimmasta. Iaşin alueella Romaniassa oli eniten työntekijöitä, 146 200 työntekijää, ja sen jälkeen neljä muuta Romanian aluetta, joissa kussakin on yli 100 000 työntekijää. Romanian alueiden lisäksi vain kaksi muuta aluetta pääsi 10 parhaan NUTS 3 -alueen joukkoon, joilla on korkeimmat työllisyysluvut maataloudessa, metsätaloudessa ja kalastuksessa: Sandomiersko jędrzejowski Kaakkois-Puolassa ja Almería Etelä-Espanjassa.

Haluatko tietää enemmän maatalouden työvoimasta?

Voit lukea lisää alueellisesta maataloustyövoimasta aiheesta Alueet Euroopassa - 2023 interaktiivinen painos ja Eurostatin alueellinen vuosikirja - 2023 painos, saatavana myös nimellä joukko Statistics Explained -artikkeleita. Vastaavat kartat Tilastollinen atlas tarjota koko näytön interaktiivinen kartta. Analyysi maatalouden työvoimasta kansallisella ja EU-tasolla on saatavilla Statistics Explained -artikkelissa aiheesta maanviljelijöille ja maatalouden työvoimalle.

Lisätietoja

Mainos

Metodologiset huomautukset

  • Muodollinen työntekijöiden ja itsenäisten ammatinharjoittajien lukumäärään perustuva työmäärä voi olla huomattavasti pienempi kuin maataloustyöntekijöiden kokonaismäärä (johon voi sisältyä haltijan perheenjäseniä, osa-aika- ja kausityöntekijöitä tai satunnaista työvoimaa).

Jos sinulla on kysyttävää, käy osoitteessa ottaa yhteyttä sivu. 

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa