Liity verkostomme!

Maatalous

Maatalous: komissio hyväksyy ensimmäisen Islannin maantieteellisen merkinnän "Íslenskt lambakjöt" ja uuden Turkiyesta peräisin olevan "Antakya Künefesi" 

SHARE:

Julkaistu

on

Komissio hyväksyi 13. maaliskuuta Islannin ensimmäisen suojatun alkuperänimityksen (SAN)Íslenskt lambakjöt'. 

”Íslenskt lambakjöt” on nimi, joka on annettu Islannin saarella syntyneiden, kasvatettujen ja teurastettujen puhdasrotuisten islantilaisten karitsojen lihalle. Lampaankasvatuksella on Islannissa pitkät ja rikkaat kulttuuriperinteet. Íslenskt lambakjötin ominaisuudet muodostuvat ennen kaikkea korkeasta arkuudesta ja riistamaisesta mausta, mikä johtuu siitä, että karitsat vaeltavat vapaasti rajatuilla luonnonvaraisilla laidunmailla ja kasvavat Islannin luonnonvaraisessa ympäristössä, jossa ne ruokkivat ruohoa ja muita kasveja. Saaren pitkät sukupolvien jälkeiset lampaankasvatuksen perinteet ovat johtaneet korkeatasoisiin laumanhoitoon ja laiduntamiseen. Yksi parhaista esimerkkeistä perinteisestä islantilaisesta ruoanlaitosta on lampaanlihakeitto. 

Myös komissio hyväksyi tänään "Antakya Künefesi' Türkiye suojattuna maantieteellisenä merkinnänä (SMM). "Antakya Künefesi" on yksi harvoista juustoa sisältävistä jälkiruoista Turkissa. Sitä valmistetaan Hatayn provinssissa ja sen alueilla, ja siinä käytetään künefelik kadayıfia (kevyesti paistettua lankaa, kuten taikina künefelle), tuoretta Antakya künefelik -juustoa (künefe-juustoa), voita ja siirappia. Jälkiruoan koko riippuu nautittavien annosten määrästä. Resepti ja tuotantotaidot ovat siirtyneet sukupolvelta toiselle mestari-oppisopimussuhteen perusteella. 

Nämä uudet nimitykset lisätään 1,614 XNUMX jo suojatun maataloustuotteen luetteloon. Lisätietoa tietokannasta eAmbrosia ja laatujärjestelmät sivu.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa