Liity verkostomme!

Maatalous

Maatalous: EU:n maatalouselintarvikekaupan ennätysarvo marraskuussa 2022

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Komissio on julkaissut viimeisimmän kuukausittaisen maatalouselintarvikekaupan raportin, joka osoittaa, että EU:n maatalous- ja elintarviketuotteiden kuukausittaiset kauppavirrat saavuttivat uuden ennätysarvon 36.9 miljardia euroa marraskuussa 2022. Vuoden 2022 alusta lähtien EU:n maataloustuotteiden kauppa yhteensä 369 miljardia euroa, mikä on 23 prosenttia enemmän kuin vuoden 2021 vastaavaan aikaan (tam-marraskuu). Tämä selittyy EU:n maatalouselintarvikkeiden viennin ja tuonnin arvon kasvulla, vastaavasti 17 % ja 34 %. Samaan aikaan EU:n kauppatase on 53.5 miljardia euroa.

Verrattuna lokakuuhun 2022 EU:n maatalouselintarvike vientiä kasvoi hieman edelliskuuhun verrattuna ja oli 21.2 miljardia euroa, kasvua 2 %. Tammi-marraskuussa 2022 EU:n maatalouselintarvikkeiden vienti saavutti € 211bn. Tiettyjä aloja tarkasteltaessa tiedot vahvistavat EU:n vehnän viennin lisääntyneen tammi-marraskuussa 2022. EU:n tuotteiden kaksi pääkohdetta ovat Yhdistyneessä kuningaskunnassa ja Yhdysvalloissa. EU:n sianlihan, viljan ja kasviöljyjen vienti Kiinaan väheni samalla ajanjaksolla, kun taas EU:n vienti Venäjälle väheni merkittävästi sekä määrällisesti että arvoltaan useilla aloilla.

EU tuonti maatalouden ja elintarvikkeiden osuus pysyi marraskuussa 2022 melko vakaana edelliseen kuukauteen verrattuna. Elintarvikkeiden hintojen nousun vuoksi maailmanmarkkinoilla EU-tuonnin arvo kuitenkin kasvoi ja saavutti € 157bn Kolme tärkeintä maatalouselintarvikkeita EU:hun vievää alkuperämaata ovat Brasilia, Iso-Britannia ja Ukraina. Vuodesta 11 eniten kasvoi perushyödykkeiden, kuten maissin (+2022 miljoonaa tonnia), soijakakun (+2022 tuhatta tonnia) ja rapsin (+9 miljoonaa tonnia) tuonti.

Uusimmassa kuukausittaisessa maatalouselintarvikekaupan raportissa keskitytään myös erityisesti siipikarjan ja naudanlihan tuotannon ja kulutuksen kehitykseen vuosina 1961–2019 Euroopassa, Keski-Aasiassa, Aasiassa ja Oseaniassa, Afrikassa ja Amerikassa.

Lisää näkemyksiä ja yksityiskohtaisia ​​taulukoita on saatavana uutisissa verkossa.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa