Liity verkostomme!

Maatalous

Komissio ehdottaa digitaalista merkintää EU:n lannoitetuotteille, jotta käyttäjille tiedotetaan paremmin ja kustannuksia alennetaan

SHARE:

Julkaistu

on

Komissio on hyväksynyt ehdotuksen EU:n lannoitetuotteiden vapaaehtoisesta digitaalisesta merkinnästä. EU:ssa digitaalinen merkintä on jo käytössä joissakin kemikaaleja sisältävissä tuotteissa, esimerkiksi paristoissa, ja toisissa, kuten pesuaineissa, kosmetiikassa ja kemikaaleissa, digitaalisia merkintöjä koskevia sääntöjä harkitaan.

EU:n laajuiset terveys-, turvallisuus- ja ympäristöstandardit (CE-merkitty) täyttävien lannoitetuotteiden toimittajat voivat antaa tietoja digitaalisessa etiketissä.

Tämä tiedottaa käyttäjille paremmin, mikä johtaa lannoitetuotteiden tehokkaampaan käyttöön. Samalla se yksinkertaistaa tavarantoimittajien merkintävelvoitteita ja alentaa kustannuksia: 57,000 4,500 euroa vuodessa suuryritykselle ja XNUMX XNUMX euroa pk-yritykselle.

Digitaalinen merkintä on vapaaehtoista, mikä tarkoittaa, että toimittajat ja jälleenmyyjät voivat valita, kuinka merkintätiedot välitetään.: fyysinen muoto, digitaalinen muoto tai näiden yhdistelmä. Viljelijöille ja muille lannoitteiden kuluttajille pakkauksissa myytävien tuotteiden tärkeimmät tiedot, kuten ihmisten terveyden ja ympäristön turvallisuudesta, ovat jatkossakin digitaalisen etiketin lisäksi fyysisessä etiketissä.

Tämä ehdotus on lähetetty Euroopan parlamentille ja neuvostolle. Kun uudet säännöt on hyväksytty, niitä sovelletaan kaksi ja puoli vuotta niiden hyväksymisen jälkeen, jotta teknisistä säännöistä voidaan päättää sillä välin.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa