Liity verkostomme!

Talous

EU: n urheilufoorumi: olympiakultamitalisti valaisee "kaksoisuraa"

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

0126sarunas608On helppo kuvitella, että menestys urheilussa on lippu megatuloihin ja ylellinen elämä. Se voi olla harvoille eliiteille, mutta useimmille urheilijoille todellisuus on hyvin erilainen. Kun heidän uransa on ohi, heidän on löydettävä 'normaali' työ. Joillekin se ei ole helppoa, koska he panostavat kaiken energiansa urheiluun ja pudottivat koulutuksen. Urheilijoiden kaksoisurat, joiden tarkoituksena on yhdistää urheiluharjoittelu koulutukseen, on yksi pääteemoista EU: n vuoden 2013 urheilufoorumissa, joka pidetään Vilnassa 30. syyskuuta - 1. lokakuuta. Koripallolegenda ja olympiakultamitalisti Šarūnas Marčiulioniss (kuvassa) osallistuvat urheilusta vastaavan komission jäsenen Androulla Vassilioun kanssa foorumin toisena päivänä korkean tason paneelikeskusteluun kaksoisurasta.

Muita keskustelunaiheita ovat Erasmus +, EU: n uusi koulutus-, nuoriso- ja urheilualaohjelma, jalkapallon siirtomaksut ja komission uudet HEPA-aloite jonka tarkoituksena on saada ihmiset käyttämään enemmän ja nauttimaan terveyttä parantavan fyysisen toiminnan eduista. Ensimmäistä kertaa foorumissa on Twitter-seinä (hashtag: #EUsportforum), jonka avulla foorumin osallistujat ja urheilufanit voivat antaa välitöntä palautetta ja kommentteja.

Foorumin yhteydessä järjestetään urheiluministerien epävirallinen kokous, johon myös komission jäsen Vassiliou osallistuu. Epävirallisen pääpaino on suurten urheilutapahtumien suunnittelussa ja perinnössä sekä urheilun vaikutuksella talouteen.

Mainos

Komissaari Vassiliou kommentoi: "Olen erittäin iloinen siitä, että EU: n urheilufoorumi lisää tietoisuutta" kaksoisuran "merkityksestä urheilijalle. Jokaiselle urheilujumalalle, kuten Cristiano Ronaldolle, Rafael Nadalille tai Usain Boltille, on tuhansia urheilijat, joilla on vaikea aika sopeutua sen jälkeen, kun urheiluuransa on ohi, elleivät he ole harjoittaneet myös elämää kentän ulkopuolella. Odotan myös voivani tuoda esiin uuden Erasmus + -ohjelmamme, johon sisältyy erityinen budjetti ruohonjuuritasolle ensimmäistä kertaa sekä rahoittamalla valtioiden rajat ylittäviä kampanjoita, joilla pyritään torjumaan urheiluun liittyvää väkivaltaa, suvaitsemattomuutta ja sukupuolten epätasa-arvoa. "

On tarkoitus, että Erasmus + myöntää yli 33 miljoonaa euroa vuodessa ruohonjuuritason urheilulle vuosina 2014–2020. Se tukee kansainvälisiä hankkeita, joilla pyritään lisäämään taitotiedon ja hyvien käytäntöjen vaihtoa, erityisiä ei-kaupallisia eurooppalaisia ​​urheilutapahtumia ja vahvistettua urheilun näyttöpohjaa päätöksenteossa. Tärkeimmät edunsaajat ovat ruohonjuuritason urheilussa toimivia julkisia elimiä ja kansalaisyhteiskunnan järjestöjä. Vuodesta 2007 lähtien komissio on myöntänyt yli 22 miljoonaa euroa urheiluhankkeiden tukemiseen.

Seuraavat vaiheet

Mainos

Neuvoston ja Euroopan parlamentin odotetaan hyväksyvän Erasmus + -ohjelman lähiviikkoina. Neuvosto voisi antaa komission ehdottaman terveyttä parantavaa fyysistä aktiivisuutta koskevan suosituksen ennen vuoden loppua.

Tausta

Euroopan urheiluliikkeen ja jäsenvaltioiden edustajat tapaavat EU: n urheilufoorumissa. Vuosittain järjestettävä foorumi on komission tilaisuus tiedottaa urheilun sidosryhmille poliittisista aloitteistaan ​​ja kuunnella heidän näkemyksiään. Se kokoaa yhteen 250 edustajaa, mukaan lukien johtavat edustajat kansainvälisistä ja Euroopan olympiakomiteoista, Euroopan liittoista, kaikkien järjestöjen urheilusta sekä liigojen, seurojen ja urheilijoiden järjestöistä.

Urheilufoorumi esittelee myös viimeisen kahden vuoden aikana toteutettuja EU: n rahoittamia hankkeita, joiden tarkoituksena on tukea urheilun väkivallan ja suvaitsemattomuuden torjuntaa, maahanmuuttajien sosiaalista osallisuutta, hyvän hallintotavan edistämistä urheilussa, taistelujen vastaisen kilpailun torjuntaa, edistämistä. aktiivista ikääntymistä tukeva fyysinen toiminta, tietoisuuden lisääminen urheilun edistämisen tehokkaista tavoista kunnallisella tasolla ja rajat ylittävät ruohonjuuritason urheilukilpailut naapurialueilla ja jäsenvaltioissa.

Urheilu on olennainen osa miljoonien Euroopan kansalaisten elämää. Lissabonin sopimuksen tultua voimaan joulukuussa 2009 EU sai urheilualan toimivallan. Article 165 SEUT toteaa, että EU: n olisi tuettava, koordinoitava ja täydennettävä jäsenvaltioiden urheilupolitiikan toimia. Se kehottaa myös EU: ta osallistumaan eurooppalaisten urheilukysymysten edistämiseen ottaen samalla huomioon urheilun erityisluonteen, vapaaehtoistoimintaan perustuvat rakenteet ja sen sosiaalisen ja kasvatusfunktion sekä kehittämään urheilun eurooppalaista ulottuvuutta.

Lisätietoja Klikkaa tästä.

koronavirusantigeenin

Komissio hyväksyy 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien alueen matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä. Toimenpide hyväksyttiin valtiontuella Väliaikainen kehys. Tästä seuraa toinen Portugalin järjestelmä Azorien henkilöliikenteen tukemiseksi, jonka komissio hyväksyi 4 kesäkuu 2021 (SA.63010). Uudessa järjestelmässä tuki myönnetään suorina avustuksina. Toimenpide on avoin kaikenkokoisille kollektiivisille henkilöliikenneyrityksille, jotka toimivat Azoreilla. Toimenpiteen tarkoituksena on lieventää äkillisiä likviditeettivajeita, joita näillä yrityksillä on, ja käsitellä tappioita, jotka ovat aiheutuneet vuoden 2021 aikana koronavirusepidemian ja hallituksen toteuttamien rajoittavien toimenpiteiden vuoksi viruksen leviämisen rajoittamiseksi.

Komissio katsoi, että Portugalin järjestelmä on tilapäisten puitteiden ehtojen mukainen. Erityisesti tuki i) saa olla enintään 1.8 miljoonaa euroa yritystä kohden; ja ii) myönnetään viimeistään 31. joulukuuta 2021. Komissio päätteli, että toimenpide on tarpeellinen, asianmukainen ja oikeasuhteinen jäsenvaltion talouden vakavan häiriön poistamiseksi 107 artiklan 3 kohdan b alakohdan mukaisesti SEUT -sopimuksen ja tilapäisten puitteiden ehdot. Tämän perusteella komissio hyväksyi toimenpiteen EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti. Lisätietoja tilapäisistä puitteista ja muista komission toimista koronaviruspandemian taloudellisten vaikutusten käsittelemiseksi löytyy tätä. Päätöksen ei-luottamuksellinen versio julkaistaan ​​asiakirjassa SA.64599 numerolla valtiontukea rekisteriin komissiossa kilpailun verkkosivuilla Kun luottamuksellisuusongelmat on ratkaistu.

Mainos

Continue Reading

OECD (OECD)

EU tekee yhteistyötä muiden OECD-maiden kanssa ehdottaakseen vientiluottojen kieltämistä hiilivoimaloille

Julkaistu

on

Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestön (OECD) maat pitävät ylimääräisen kokouksen tänään (15. syyskuuta) ja torstaina (16. syyskuuta) keskustelemaan mahdollisesta vientiluottojen kieltämisestä kansainvälisille hiilivoimaloille ilman toimenpiteitä. Keskustelut keskittyvät ehdotukseen, jonka EU ja muut maat (Kanada, Korean tasavalta, Norja, Sveitsi, Yhdistynyt kuningaskunta ja Yhdysvallat) esittivät aiemmin tässä kuussa. Ehdotus tukee maailmantalouden vihreyttämistä ja on tärkeä askel vientiluottolaitosten toiminnan mukauttamisessa Pariisin sopimuksen tavoitteisiin.

Vientiluotot ovat tärkeä osa kansainvälisen kaupan edistämistä. Osana virallisesti tuettuja vientiluottoja koskevaa OECD: n järjestelyä EU: lla on tärkeä rooli pyrkimyksissä varmistaa tasapuoliset toimintaedellytykset kansainvälisellä tasolla ja varmistaa ilmastonmuutoksen torjuntaa koskevan yhteisen tavoitteen johdonmukaisuus. EU on luvannut lopettaa kivihiilen vientiluottojen tuen ilman kompensointitoimenpiteitä ja samalla sitoutuu kansainvälisellä tasolla oikeudenmukaiseen siirtymiseen.

Tammikuussa 2021 Euroopan unionin neuvosto vaati ympäristöä vahingoittavien fossiilisten polttoaineiden tukien maailmanlaajuista poistamista selkeällä aikataululla sekä päättäväistä ja oikeudenmukaista maailmanlaajuista muutosta. kohti ilmastoneutraaliutta, mukaan lukien hiilen asteittainen poistaminen käytöstä ilman korvaavia toimenpiteitä energiantuotannossa ja ensimmäinen askel kaikkien kolmansien maiden uuden hiili-infrastruktuurin rahoituksen välitön lopettaminen. Helmikuun 2021 kauppapolitiikan katsauksessaan Euroopan komissio sitoutui ehdottamaan hiililähkösektorin vientiluottojen välitöntä lopettamista.

Mainos

Tämän vuoden kesäkuussa G7: n jäsenet tunnustivat myös, että jatkuva maailmanlaajuinen investointi hiilidioksidipäästöttömään sähköntuotantoon oli ristiriidassa tavoitteen kanssa rajoittaa ilmaston lämpeneminen 1.5 ° C: een ja lupasi lopettaa uuden suoran valtiontuen maailmanlaajuiselle hiilivoimaloille kansainvälisesti vuoden 2021 loppuun mennessä, myös valtion rahoituksella.

Mainos
Continue Reading

EU

Viikko edessä: Tila, jossa olemme

Julkaistu

on

Tämän viikon suuri kokonaisuus on Euroopan komission puheenjohtajan von der Leyenin "EU: n tila" (SOTEU) puhe Euroopan parlamentille Strasbourgissa. Se on Yhdysvalloilta lainattua omahyväisyyttä, kun Yhdysvaltain presidentti puhuu kongressille jokaisen vuoden alussa ja esittelee suunnitelmiaan (ja se on aina ollut hän tähän mennessä) tulevaa vuotta varten. 

Olen aina hämmästynyt amerikkalaisesta itseluottamuksesta ja lähes tuhoutumattomasta uskosta, että Amerikka on maailman suurin kansakunta. Vaikka ajattelet olevasi loistava, sinun on oltava miellyttävä mielentila, mutta Yhdysvaltojen huono tilanne tällä hetkellä niin monella tasolla saa minut ajattelemaan, että eurooppalaisten liian kriittinen katse saattaa olla terveempi näkökulma. Silti joskus olisi mukavaa, jos voisimme tunnustaa EU: n monet plussat ja olla hieman "eurooppalaisempi ja ylpeämpi".

On vaikea arvioida, kuinka paljon SOTEU kiinnostaa EU: n toimiin eniten osallistuvien ulkopuolella. Yleensä eurooppalaiset, lukuun ottamatta pienintä joukkoa kaikkein uskollisimpia, eivät mene hämmästymään siitä, kuinka mahtava EU on, tai yleensä innostuneena suunnastaan. Vaikka olisimme miettineet vastakohtaista tilannetta, Yhdistynyt kuningaskunta on antanut jokaiselle EU: n kansalaiselle erittäin terävän ilmeen "mitä jos?" 

Mainos

Kun tarkastellaan maailman paikkaa, EU näyttää olevan terveemmässä tilassa kuin useimmat - tällä on myös kirjaimellinen merkitys tänä vuonna, olemme luultavasti rokotetuin maanosa maailmassa, ja meillä on kunnianhimoinen suunnitelma turvata taloutemme sen pandemian lama ja maanosa on työntänyt leuan ja päättänyt olla tekemättä mitään muuta kuin johtamaan maailmaa ilmastonmuutoksen torjunnassa. Tunnen henkilökohtaisesti suurta toivon nousua siitä, että olemme ilmeisesti päättäneet riittävästi kollektiivisesti, riittää EU: n sisällä niiden kanssa, jotka haluavat luopua demokraattisista arvoista ja oikeusvaltioperiaatteesta. 

Komissio esittää tällä viikolla useita ehdotuksia: Vestager esittelee suunnitelman "Euroopan digitaalinen vuosikymmen"; Borrell esittelee EU: n suunnitelmat yhteyksistä Intian ja Tyynenmeren alueeseen; Jourova hahmottaa EU: n suunnitelman toimittajien suojelemiseksi; ja Schinas esittelee terveyshätätilanteisiin vastaamista ja -valmiutta koskevan EU: n paketin. 

Se on tietysti parlamentin täysistunto. SOTEUn lisäksi keskustellaan Afganistanin humanitaarisesta tilanteesta ja EU: n suhteista Taleban -hallitukseen. tiedotusvälineiden vapaudesta ja oikeusvaltioperiaatteesta Puolassa, Euroopan terveysunionista, EU: n sinisestä kortista korkeasti koulutetuille siirtolaisille ja LGBTIQ -oikeuksista keskustellaan.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa