Liity verkostomme!

Digitaalinen talous

Digitaalinen euro täydentää käteistä, ei korvaa sitä

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

”Jos haluamme digitaalisesta eurosta menestystä, tarvitsemme selkeän ja vakuuttavan kertomuksen siitä, miksi sitä ylipäätään tarvitsemme. Ihmisten on nähtävä digitaalisen euron edut jokapäiväisessä elämässään. Euroopan keskuspankki ja Euroopan komissio eivät ole vielä esittäneet vakuuttavaa perustetta sille, miksi tarvitsemme digitaalista euroa ja mitä lisäarvoa se tuo", sanoi Markus Ferber, EPP-ryhmän tiedottaja Euroopan parlamentin talous- ja raha-asioiden valiokunnassa. Hänen kommenttinsa tuli, kun komission odotettiin esittelevän yhtenäisvaluuttapakettiaan, joka sisältää digitaalisen euron oikeudellisen kehyksen. 28 kesäkuussa.

”EU:n maksuympäristössä ei ole ilmeisiä aukkoja. Jos vain kopioimme olemassa olevan maksuinfrastruktuurin digitaalisella eurolla, se ei ole riittävän hyvä liiketoimi", Ferber sanoi.

Markus Ferber ei näe vaaraa, että käteinen voitaisiin luopua: ”Samalla kun maksaminen muuttuu yhä digitaalisemmaksi, monille käteinen on edelleen kuningas. Digitaalisen euron pitäisi täydentää käteistä, mutta ei korvata sitä. Olen iloinen nähdessäni, että komissio pohtii myös käteisen säilyttämistä maksuvälineenä."

Nykyiset suunnitteluelementit viittaavat siihen, että digitaalista euroa käytetään pääasiassa vain vähittäismaksuihin. "Digitaalisen valuutan suurimmat edut olisivat kuitenkin yritysmaailmassa. Meidän on ainakin pidettävä tulevien päivitysten mahdollisuus avoinna. Jos otamme käyttöön yhtenäisvaluutan digitaalisen version, sen on oltava valmis hyödyntämään digitaalisen maailman mahdollisuuksia”, Ferber totesi.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa