Liity verkostomme!

Tila

MIURA 1 SN1 -tehtävän koelento - PLD Space sai onnistuneesti päätökseen ensimmäisen yksityisen avaruusraketin laukaisun Euroopassa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Espanjalainen yritys PLD Space on tehnyt historiaa saatuaan onnistuneesti päätökseen ensimmäisen yksityisen eurooppalaisen raketin MIURA 1:n laukaisun. Sen suborbitaalisen laukaisulaitteen ensilento esittelee edistyneen teknologian ja osaamisen, jota yritys on kehittänyt vuodesta 2011 lähtien. Tämä virstanpylvässaavutus vahvistaa entisestään PLD Spacen johtava asema globaalissa avaruuskilpailussa, samalla kun se rakentaa kansallisia ja eurooppalaisia ​​strategisia valmiuksia.

MIURA 1 laukaistiin ensimmäisen kerran kello 02 CET (19 UTC) lauantain 00. lokakuuta varhain El Arenosillo Experimentation Centerin (CEDEA) tiloissa, jotka kuuluvat Espanjan kansalliseen ilmailuteknologiainstituuttiin ( INTA). PLD Space on täyttänyt ensisijaiset tehtävätavoitteet, jotka liittyvät moottorin työntövoimaan, lentoradan seurantaan ja kantorakettien käyttäytymiseen.

Lento kesti 306 sekuntia ja MIURA 1 saavutti huippunsa 46 kilometrin korkeudessa. Tehtävä päättyi raketin laskeutumiseen Atlantin valtamerelle ja yhtiö jatkaa raketin talteenottotyötä lähituntien aikana.

Laukaisussa testattiin myös Saksan sovelletun avaruusteknologian ja mikrogravitaatiokeskuksen (ZARM) teknistä laitetta mikrogravitaatioolosuhteissa. Lennon aikana kerätyt tiedot auttavat tulevissa kokeissa.

Tehtävän perusteellisen analyysin jälkeen PLD Space julkaisee julkisesti MIURA 1:n ensimmäisen lentotestin aikana kerätyt tiedot.

Tämän Espanjan ja Euroopan historiallisen virstanpylvään jälkeen PLD Spacen käynnistysjohtaja ja perustaja Raul Torres, korostaa: "Tämä lanseeraus huipentuu yli 12 vuoden säälimättömään ponnisteluun, mutta se on kuitenkin vasta matkamme alkua." Hän lisää: "Tämä koelento on tuottanut arvokasta tietoa, jonka avulla olemme voineet validoida tärkeitä suunnitteluelementtejä ja tekniikoita, jotka tukevat MIURA 5 -kiertoradan kantorakettimme kehitystä."

Tehtävä suoritettu: PLD Space johtaa alle 500 kg:n kantoraketeissa.

Mainos

Miura 1 on ensimmäinen yksityisen yrityksen luoma raketti Euroopassa. PLD Space on saavuttanut jotain, mitä vain kolme eurooppalaista yritystä on saavuttanut, eli kehittää rakettiteknologiaa, joka on hyödynnettävä ja uudelleenkäytettävä.

Suborbitaaliraketti MIURA 1 laukaistiin 12 vuotta sen jälkeen, kun Raúl Torres ja Raúl Verdú loivat PLD Spacen. Tällä ensilennolla espanjalainen yritys merkitsee käännekohtaa eurooppalaisessa avaruuskilpailussa, jossa pienet satelliitit mullistavat tiedonsaantia nopeuttaakseen innovointia useilla maapallon aloilla. Tämän laukaisun myötä Espanjasta tulee kymmenes maa maailmassa, jolla on suoraa avaruuskapasiteettia. Tämän laukaisun myötä Espanjasta on tullut kymmenes maa maailmassa, jolla on kapasiteetti päästä avaruuteen.

"Tämä laukaisu tekee PLD Spacesta Euroopan avaruuskilpailun edelläkävijän. Lähdimme avaruuteen enemmän päättäväisyyden kuin resurssien ruokkimana, mutta voitimme kuitenkin", toteaa yhtiön toimitusjohtaja. Ezequiel Sánchez. "Tiimin innostus näkyy. Tehtävän menestys on todellakin yhteinen saavutus, joka kattaa sijoittajamme, yhteistyökumppanimme ja toimittajamme."

Keskeinen tehtävä MIURA 5:n kehittämiselle

PLD Spacen liiketoiminnan kehityspäällikkö ja perustaja, Raúl Verdú, päättelee: "Lähitulevaisuudessa tällaisen testilennon menestystä mitataan saamiemme oivallusten perusteella, jotka lisäävät tulevaisuuden luotettavuuttamme ja onnistumisastettamme." Hän lisää: "Kehitimme MIURA 1:n ponnahduslautana nopeuttaaksemme MIURA 5:n teknistä kehitystä. Tämän tehtävän menestyksen ansiosta tiimimme on valmis etenemään nopeasti kohti MIURA 5:n avauslentoa, joka on perimmäinen tavoitteemme."

MIURA 1:n ensimmäinen suborbitaalilento on keskeinen hetki MIURA 5 -kiertoradan kantoraketin kehitykselle. Kerättyjen tietojen avulla voidaan validoida lähes 70 % MIURA 5:n suunnittelusta ja teknologiasta.

Tällä hetkellä yli 90 % PLD Space -tiimistä on omistautunut MIURA 5:n kehittämiseen. Sen ensimmäinen laukaisu on suunniteltu tapahtuvaksi vuonna 2025 Euroopan avaruussatamassa CSG:ssä Kouroussa, Ranskan Guyanassa, ja kaupallinen toiminta alkaa vuonna 2026.

Tietoja PLD Spacesta

PLD Space on uraauurtava espanjalainen ilmailu- ja avaruusalan yritys ja vertailukohde Euroopassa uudelleenkäytettävien rakettien kehittämisessä. Vahvalla maineella ja lujalla sitoutumisella yritys on valmistanut merkittäviä kiertoradan kantoraketteja: suborbitaaliset MIURA 1 ja orbitaaliset MIURA 5. Nämä innovaatiot sijoittavat Espanjan niiden harvojen maiden joukkoon, jotka pystyvät menestyksekkäästi lähettämään pieniä satelliitteja avaruuteen.

Raúl Torres ja Raúl Verdú perustivat PLD Spacen vuonna 2011 tarkoituksenaan helpottaa pääsyä avaruuteen. Yritys, jonka kotipaikka on Elche (Alicante) ja jolla on tekniset tilat Teruelissa, Huelvassa ja Ranskan Guayanassa, on jo kerännyt yli 65 miljoonaa euroa investointeja avaruussektorin projektinsa tehostamiseksi, ja sillä on yli 150 ammattilaisen tiimi.

www.pldspace.com

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa