Liity verkostomme!

Euroopan komissio

Komissaari Simson osallistuu kansainväliseen ilmasto- ja energiahuippukokoukseen Madridissa 

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

2. lokakuuta energiakomissaari Kadri Simson (Kuvassa) oli Madridissa Espanjassa osallistuakseen tapahtumaan Kansainvälinen ilmasto- ja energiahuippukokous: Suuren liittouman rakentaminen pitämään 1.5 °C:n ulottuvilla isännöi Espanjan hallitus ja Kansainvälinen energiajärjestö IEA. Huippukokous kokoaa yhteen energia- ja ilmastoministerit ympäri maailmaa vain viikkoja ennen COP28-ilmastonmuutoskonferenssia rakentamaan koalitiota vauhdittamaan Pariisin sopimuksen tavoitteen saavuttamista ilmaston lämpenemisen rajoittamisesta 1.5 asteeseen. 

Komissaari Simson osallistui ministerikokouksiin, joissa keskityttiin oikeudenmukaisen siirtymän mahdollistamiseen samalla, kun siirrytään pois fossiilisista polttoaineista, ja kuinka saada maat yhteen uusiutuvien energialähteiden ja energiatehokkuuden maailmanlaajuisten tavoitteiden saavuttamiseksi COP28:ssa. Komissaari osallistui myös pyöreän pöydän keskusteluun hallitusten, teollisuuden ja kansalaisyhteiskunnan edustajien kanssa. 

Komissaari Simson piti myös kahdenvälisen tapaamisen Espanjan hallituksen varapääministerin ja ekologisista siirtymävaiheista ja demografisista haasteista vastaavan ministerin Teresa Riberan kanssa keskustellakseen ajankohtaisista poliittisista kysymyksistä ja meneillään olevista lainsäädäntöasiakirjoista, mukaan lukien EU:n sähkömarkkinoiden suunnittelun uudistus.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa