Liity verkostomme!

Portugali

Kuka on Madeleine McCann ja mitä hänelle tapahtui?

SHARE:

Julkaistu

on

Portugalin poliisi tutki säiliötä sen paikan läheisyydessä, jossa brittiläinen 3-vuotias Madeleine McCann katosi vuonna 2007.

Tämä oli viimeisin kehitys McCannin etsinnässä, jonka katoaminen kuusitoista vuotta sitten herätti maailmanlaajuisen metsästyksen, joka herätti suurta mediahuomiota.

MILLOIN MADELEINE MCCANN hylkäsi?

Madeleine McCann oli kolmevuotias, kun hän katosi 3. toukokuuta 2007. Hänen vanhempansa Kate ja Gerry olivat syömässä ystäviensä kanssa, jotka tulivat tunnetuksi nimellä "Tapas 7", läheisessä ravintolassa.

Alueen poliisi päätteli, että kyseessä oli sieppaus sen jälkeen, kun sisäänmurto tapahtui Madeleinen, hänen kaksosvauvojensa ja heidän äitinsä nukkuessa. Perhe ilmaisi huolensa siitä, mitä he pitivät aluksi hitaasti poliisin reagoinnissa ja epäonnistumisesta rikospaikan turvaamisessa.

MIKSI TÄMÄ TAPAUS ON NIIN TUNNETTU?

Kadonneen blondin tytön tapaus, jolla on erottuva sinisilmäinen, on käsitelty mediassa ympäri maailmaa.

McCannit kääntyivät aluksi median puoleen saadakseen apua tyttärensä löytämiseen. Tämä tapaus herätti maailmanlaajuista huomiota, kun David Beckham, Cristiano Ronaldo ja muut liittyivät vetoomuksiin saadakseen lisätietoja. He tapasivat myös paavin.

Ruumiista ei ole löydetty, ja hänen kohtalonsa on edelleen mysteeri. A verkkosivusto on edelleen aktiivinen auttamaan hänet löytämään, ja kampanjan tukemiseksi luodulla Facebook-sivulla on yli puoli miljoonaa seuraajaa.

Tutkinnan aikajana

Tiedotusvälineiden huomio johti siihen, että Madeleine on havaittu ympäri maailmaa. Portugalin poliisin alustava tutkinta ei tuottanut merkittäviä johtolankoja, ja etsivät alkoivat sitten kiinnittää huomionsa vanhempiin.

Mainos

Poliisi kuulusteli Gerryä ja Kate McCannin syyskuussa 2007 muodollisina epäiltyinä. Seuraavan vuoden heinäkuussa Portugalin poliisi lopetti tutkinnan todisteiden puutteen vuoksi ja vapautti Gerry ja Kate McCannin kaikesta osallisuudesta.

Pariskunta ja heidän ystävänsä, jotka olivat heidän kanssaan Madeleinen katoamisiltana, haastoivat onnistuneesti useita brittiläisiä iltapäivälehtiä oikeuteen kunnianloukkaussyistä, kun he ehdottivat, että pariskunta osallistui tyttärensä katoamiseen.

Portugalilainen tuomioistuin määräsi vuonna 2015, että entinen tutkija, joka oli mukana alkuperäisessä tutkimuksessa, maksamaan McCannsille vahingonkorvauksia, koska hän väitti kirjassa, että tyttö kuoli onnettomuudessa, ja hänen vanhempansa peittelivät asian.

Kymmenen brittilehteä myönsi myös vahingonkorvauksia kunnianloukkauksesta brittimiehelle, jonka äiti asui lähellä McCannin asuntoa. He olivat syyttäneet häntä osallisuudesta Madeleinen sieppaukseen.

Kun McCannit ottivat yhteyttä vuonna 2011, Britannian pääministeri David Cameron pyysi poliisin tarkastelua.

Vuonna 2013 Britannian poliisi käynnisti Operation Grangen väittäen tunnistaneensa 38 mahdollista epäiltyä.

He julkaisivat myöhemmin samana vuonna muutaman miehen kuvan. Portugalin syyttäjä määräsi paikallisen poliisin aloittamaan tapauksen uudelleen.

Portugalin poliisi haastatteli neljää epäiltyä, mutta kenenkään ei havaittu osallisen. Brittietsivien suorittamat Praia da Luzin lähellä sijaitsevan jätealueen etsinnät eivät myöskään tuottaneet tuloksia.

Myöhemmin brittietsivät ehdottivat, että Madeleine olisi voinut olla yksi useista brittilapsiin kohdistuneiden seksuaalisten väkivaltaisuuksien uhreista Portugalissa vuosina 2004–2010.

Etsivät varoittivat, että he eivät ehkä koskaan ratkaise tapausta huolimatta ratkaisevista tutkimuslinjoista.

Kuka on saksalainen epäilty CHRISTIAN BRUECKNER?

Britannian ja Saksan poliisi ilmoitti kesäkuussa 2020 tunnistaneensa epäillyn. Uusi epäilty oli 43-vuotias saksalainen mies. Myöhemmin saksalainen syyttäjä sanoi, että Madeleinen kuoleman oletettiin.

Christian Brueckner asui Algarvessa vuosina 1995–2007 ja murtautui hotelleihin, loma-asuntoihin ja vaihtoi huumeita. Vuonna 2019 hänet tuomittiin seitsemäksi vuodeksi vankeuteen 72-vuotiaan amerikkalaisen naisen raiskauksesta ja ryöstöstä Algarven kodissa.

Portugalin poliisi tunnisti hänet virallisesti epäiltyksi viime vuoden huhtikuussa. Häntä ei kuitenkaan ole syytetty mistään Madeleinen rikoksista.

Saksalainen tuomioistuin heitti Brueckneriä vastaan ​​viime kuussa asiaan liittymättömät raiskaukset ja seksuaalirikokset. Hänen asianajajansa Friedrich Fuelscher sanoi, että tuomio merkitsi sitä, että Braunschweigin kaupungin oikeusviranomaisilla ei ollut toimivaltaa kuulla McCannin oikeudenkäyntiä.

Poliisi aloitti tiistaiaamuna (23. toukokuuta) etsinnät padon sisämaahan, jossa Madeleine nähtiin viimeksi.

Paljonko haku on maksanut?

Britannian hallitus on myöntänyt yli 15 miljoonaa puntaa Operation Grangelle. Saksan ja Portugalin viranomaiset eivät toimittaneet arviota kustannuksista.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.
Mainos

Nousussa