Liity verkostomme!

Pohjois-Korea

Pohjois -Korea testaa ensimmäistä strategista risteilyohjusta, jolla on mahdollinen ydinvoima

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Pohjois-Korea suoritti viikonloppuna uuden pitkän kantaman risteilyohjuksen onnistuneet testit, valtion tiedotusvälineet kertoivat maanantaina (13. syyskuuta). kirjoittaa Hyonhee Shin että Josh Smith.

Ohjukset ovat "erittäin tärkeä strateginen ase", ja ne lentävät 1,500 kilometriä (930 mailia) ennen osumistaan ​​kohteisiin ja putoamista maan aluevesille lauantaina ja sunnuntaina tehtävien testien aikana, KCNA sanoi.

Viimeisin testi korostettuna tasaista edistystä Pjongjangin aseohjelmassa keskellä neuvotteluja, joiden tarkoituksena on purkaa pohjoisen ydin- ja ballististen ohjusten ohjelmat Yhdysvaltojen pakotteiden helpottamiseksi. Neuvottelut ovat pysähtyneet vuodesta 2019.

Mainos

Pohjois -Korean risteilyohjukset herättävät yleensä vähemmän kiinnostusta kuin ballistiset ohjukset, koska niitä ei ole nimenomaisesti kielletty YK: n turvallisuusneuvoston päätöslauselmissa.

"Tämä olisi ensimmäinen risteilyohjus Pohjois-Koreassa, joka on nimenomaisesti nimetty" strategiseksi "rooliksi", sanoi Ankit Panda, Yhdysvalloissa toimivan Carnegie Endowment for International Peace -yhtiön vanhempi jäsen. "Tämä on yleinen ydinvoimakykyisen järjestelmän eufemismi."

On epäselvää, onko Pohjois -Korea hallinnut tarvittavan tekniikan, jotta pommikoneet voitaisiin rakentaa riittävän pieniksi, jotta ne voitaisiin kuljettaa risteilyohjuksella, mutta johtaja Kim Jong Un sanoi aiemmin tänä vuonna, että pienempien pommien kehittäminen on päätavoite.

Mainos

Kaksi Koreaa on lukittu kiihtyvään asekilpailuun, jota analyytikot pelkäävät lähteä alueelta täynnä uusia tehokkaita ohjuksia.

Etelä-Korean armeija ei paljastanut, oliko se havainnut pohjoisen uusimmat testit, mutta sanoi maanantaina tekevänsä yksityiskohtaisen analyysin yhteistyössä Yhdysvaltojen kanssa.

Yhdysvaltain armeijan Indo-Pacific-komento (INDOPACOM) ilmoitti olevansa tietoinen raporteista ja koordinoinut sitä liittolaistensa ja kumppaniensa kanssa.

"Tämä toiminta korostaa (Pohjois -Korean) jatkuvaa keskittymistä sotilasohjelmansa kehittämiseen ja sen naapureita ja kansainvälistä yhteisöä uhkaaviin uhkiin", INDOPACOM sanoi lausunnossaan.

Hallitsevan työväenpuolueen virallinen sanomalehti Rodong Sinmun otti valokuvia uudesta risteilyohjuksesta, joka lensi ja ammuttiin kuljettajan pystytyslaukaisimesta.

Testi antaa "strategisen merkityksen siitä, että sillä on toinen tehokas pelote, jolla taataan luotettavammin valtiomme turvallisuus ja joka hillitsee voimakkaasti vihamielisten voimien sotilaallisia liikkeitä", KCNA sanoi.

Sitä pidettiin pohjoisen ensimmäisenä ohjuksena sen jälkeen, kun se testasi uutta taktista lyhyen kantaman ballistista ohjusta maaliskuussa. Pohjois -Korea teki myös risteilyohjuskokeita vain tunteja sen jälkeen, kun Yhdysvaltain presidentti Joe Biden astui virkaansa tammikuun lopussa.

Jeffrey Lewis, James Martinin ydinsulkututkimuskeskuksen ohjustutkija, sanoi, että keskipitkän kantaman maahyökkäysristeilyohjukset eivät ole yhtä uhka kuin ballistiset ohjukset ja että ne ovat melko vakava kyky Pohjois-Korealle.

"Tämä on toinen järjestelmä, joka on suunniteltu lentämään ohjuspuolustustutkien alla tai niiden ympärillä", Lewis sanoi Twitterissä.

Risteilyohjukset ja lyhyen kantaman ballistiset ohjukset, jotka voidaan aseistaa joko tavanomaisilla tai ydinpommilla, ovat erityisen epävakaita konfliktitilanteessa, koska voi olla epäselvää, millaista taistelukärkeä heillä on, analyytikot sanoivat.

Kim Jong Un ei näyttänyt osallistuneen testiin, ja KCNA: n mukaan Pak Jong Chon, työväenpuolueen voimakkaan poliittisen toimiston jäsen ja sen keskuskomitean sihteeri, valvoi sitä.

Eristäytynyt Pohjois on jo pitkään syyttänyt Yhdysvaltoja ja Etelä -Koreaa "vihamielisestä politiikasta" Pyongyangia kohtaan.

Testin paljastaminen tapahtui vain päivää ennen kuin Yhdysvaltojen, Etelä -Korean ja Japanin ydinneuvottelijat tapasivat Tokiossa selvittääkseen tapoja katkaista kiista Pohjois -Korean kanssa. Lue lisää.

Kiinan ulkoministerin Wang Yin on myös tarkoitus vierailla Soulissa tänään (14. syyskuuta) keskustellakseen kollegansa Chung Eui-yongin kanssa. Lue lisää.

Bidenin hallinto on ilmoittanut olevansa avoin diplomatialle Pohjois -Korean ydinaseiden poistamiseksi, mutta se ei ole osoittanut halukkuutta lievittää pakotteita.

Yhdysvaltain Pohjois -Korean lähettiläs Sung Kim sanoi elokuussa Soulissa olevansa valmis tapaamaan Pohjois -Korean viranomaisia ​​"missä ja milloin tahansa". Lue lisää.

Korean sisäisten vihjelinjojen uudelleenaktivointi heinäkuussa herätti toiveita neuvottelujen uudelleen aloittamisesta, mutta Pohjois-Korea ei vastannut puheluihin, kun Etelä-Korean ja Yhdysvaltojen vuosittaiset sotaharjoitukset alkoivat viime kuussa, ja Pjongjang oli varoittanut, että se voi laukaista turvallisuuskriisin. Lue lisää.

Viime viikkoina Etelä-Koreasta tuli ensimmäinen ydinaseeton valtio kehittää ja testata sukellusveneen laukaisemaa ballistista ohjusta.

Pohjois-Korea

Pohjois -Korea ampuu kaksi ballistista ohjusta Itämerelle, sanoo Etelä

Julkaistu

on

Pohjois -Korea on ampunut kaksi ballistista ohjusta itärannikolta, Etelä -Korean armeija on vahvistanut, kirjoittaa BBC.

Japani ilmoitti myös, että kohde ammuttiin ja että se saattoi olla ballistinen ohjus.

Japanin pääministeri Yoshihide Suga on kutsunut laukaisua "törkeäksi" sanomalla, että se uhkaa rauhaa ja turvallisuutta alueella.

Mainos

Kyseessä on toinen Pohjois -Korean tällä viikolla suorittama asekokeet, joista ensimmäinen on risteilyohjus.

Ei ole selvää, mihin ballistiset ohjukset oli tarkoitettu tai niiden lentomatka, mutta Etelä -Korean yhteinen esikuntapäällikkö sanoi, että sen armeija ylläpitää "täyttä valmiusasentoa tiiviissä yhteistyössä Yhdysvaltojen kanssa".

Ballistiset ohjuskokeet ovat vastoin YK: n päätöslauselmia, joiden tarkoituksena on hillitä pohjoisen ydintoimintaa.

Mainos

Ne voivat kantaa joko ydin- tai tavanomaisia ​​taistelukärkiä, ja ne luokitellaan sen mukaan, kuinka pitkälle ne voivat matkustaa - joista kauimpana on mannertenvälinen ballistinen ohjus (ICBM).

Pohjois -Korea on aiemmin testannut ICBM: ien, joiden sanotaan pystyvän saavuttamaan lähes koko Länsi -Euroopan ja noin puolet Yhdysvaltain mantereesta.

Pohjois-Korea testasi maanantaina pitkän kantaman risteilyohjuksia, jotka kykenevät iskemään suureen osaan Japania, ja kutsuivat sitä "strategiseksi suureksi aseeksi".

National Academy of Academy suorittaa pitkän kantaman risteilyohjuskokeita Pohjois-Koreassa, kuten tässä yhdistelmässä Pohjois-Korean Korean uutistoimiston (KCNA) 13. syyskuuta 2021 toimittamista päivättömistä valokuvista
Pohjois-Korea oli vain muutama päivä aiemmin testannut pitkän kantaman risteilyohjuksia

Asiantuntijoiden mukaan risteilyohjus voisi mahdollisesti kuljettaa ydinkärkeä.

YK: n turvallisuusneuvosto ei kiellä risteilyohjusten testaamista. Mutta se pitää ballistisia ohjuksia uhkaavampina, koska ne voivat kuljettaa suurempia ja tehokkaampia hyötykuormia, niiden kantama on paljon pidempi ja ne voivat matkustaa nopeammin

Pohjois -Koreaa kohtaavat elintarvikepula ja vakava talouskriisi, mikä herättää kysymyksiä siitä, miten se pystyy edelleen kehittämään aseita.

Maa on viettänyt yli vuoden eristyksissä. Se katkaisi suurimman osan kaupasta lähimmän liittolaisensa Kiinan kanssa koronaviruksen leviämisen estämiseksi.

Kiinan ulkoministeri keskustelee keskiviikkona Soulissa Etelä -Korean kollegansa kanssa.

Pohjois -Korean aseohjelma ja jumissa olevat neuvottelut ydinaseiden poistamisesta ovat todennäköisesti esityslistalla.

Tämän vuoden maaliskuussa Pjongjang uhmasi pakotteita ja testasi ballistisia ohjuksia, mikä laukaisi voimakkaan nuhtelun Yhdysvalloista, Japanista ja Etelä -Koreasta.

Ja viime kuussa YK: n atomivirasto sanoi, että Pohjois -Korea näytti käynnistäneen uudelleen reaktorin, joka voisi tuottaa plutoniumia ydinaseille, kutsuen sitä "syvästi huolestuttavaksi" kehitykseksi.

Continue Reading

Pohjois-Korea

Pohjois- ja Etelä-Korea neuvotteluissa huippukokouksesta, avaa uudelleen yhteysvirasto

Julkaistu

on

By

Näkymä Etelä-Korean kanssa yhteisen yhteysviraston räjähdyksestä Pohjois-Korean Kaesongin rajakaupungissa tässä kuvassa, jonka Pohjois-Korean Korean keskusuutistoimisto (KCNA) antoi 16. kesäkuuta 2020. KCNA REUTERSin kautta

Pohjois- ja Etelä-Korea käyvät neuvotteluja yhteisen yhteysviraston avaamisesta, jonka Pyongyang puri viime vuonna, ja pidetään huippukokous osana pyrkimyksiä suhteiden palauttamiseksi, kolme asiasta tuntevaa Etelä-Korean hallituksen lähdettä kertoivat, kirjoittaa Hyonhee Shin, David Brunnstrom Washingtonissa ja Tony Munroe Pekingissä.

Etelä-Korean presidentti Moon Jae-in ja Pohjois-Korean johtaja Kim Jong Un ovat tutkineet tapoja parantaa kiristyneitä siteitä vaihtamalla useita kirjeitä huhtikuusta lähtien, lähteiden mukaan diplomaattisen herkkyyden vuoksi nimettömänä.

Keskustelut osoittavat suhteiden paranemisen, joka on heikentynyt kuluneen vuoden aikana sen jälkeen, kun kolme johtajien huippukokousta vuonna 2018 lupasi rauhaa ja sovintoa.

Mainos

Korean väliset neuvottelut voivat myös auttaa käynnistämään uudelleen neuvottelujen keskeyttäminen Pyongyangin ja Washingtonin välillä jonka tarkoituksena oli purkaa pohjoisen ydin- ja ohjusohjelmat vastineeksi pakotteiden helpotuksesta.

Asia on avain Moonille, joka on edessään viime vuoden virassaan vähenevän tuen. Moon kiinnitti perintönsä suhteiden parantamiseen Pohjois-Koreaan ja auttoi perustamaan historiallisia kokouksia Kimin ja Yhdysvaltain silloisen presidentin Donald Trumpin välille vuosina 2018 ja 2019.

Kaksi Koreaa, jotka olivat edelleen teknisesti sodassa sen jälkeen, kun niiden 1950-53 konflikti päättyi tulitaukoon, tiistaina yhdistivät vihjelinjat pohjoinen katkaisi viime vuoden kesäkuussa.

Mainos

Molemmat osapuolet keskustelevat yhteisen yhteysvirastonsa rakentamisesta rajalla sijaitsevaan Panmunjomin aselepokylään, kaksi lähdettä kertoi. Pyongyang tuhosi näyttävästi edellisen toimiston rajakaupungissa Kaesongissa vuonna 2020.

He etsivät myös huippukokousta Moonin ja Kimin välillä, mutta aikakehystä tai muita yksityiskohtia ei ole esitetty koronaviruspandemian takia, lähteiden mukaan.

Pohjois-Korea ei ole vahvistanut yhtään COVID-19 -tapausta, mutta se sulki rajat ja otti käyttöön tiukat ennaltaehkäisytoimenpiteet pitäen pandemiaa kansallisena selviytymisenä.

"Neuvottelut ovat edelleen käynnissä, ja COVID-19: n pitäisi olla suurin tekijä", eräs lähde sanoi. "Henkilökohtainen tapaaminen on paras, mutta toivottavasti tilanne paranee."

Moonin toimisto viittasi hänen lehdistösihteerinsä Park Soo-hyunin tiistaina pitämään tiedotustilaisuuteen, jonka mukaan yhteysviraston palauttamisesta oli keskusteltava ja että johtajat eivät ole toistaiseksi esittäneet suunnitelmia mistään huippukokouksesta.

Toisen lähteen mukaan virtuaalinen huippukokous voi olla vaihtoehto riippuen siitä, osallistuuko Pohjois-Korea henkilökohtaisesti kokoukseen COVID-19: n takia.

"Jos voimme tehdä sen ja pohjoisilla on tämä kyky, se tekisi suuren eron ja avaisi niin monia mahdollisuuksien ikkunoita, mikä aloittaisi uudelleen neuvottelut Yhdysvaltojen kanssa."

Pohjois-Korea, joka ei ole pitänyt tapaamisia ulkomaalaisten kanssa pandemian alkaessa, rajoittaa tiedotusvälineiden ulkopuolista pääsyä, eikä Yhdistyneiden Kansakuntien edustustoa ollut mahdollista kommentoida.

Moon oli vaatinut vihjelinjojen elvyttämistä ja tarjonnut videohuippukokouksen Kimin kanssa, mutta Pjongjangilla oli edellineny vastasi julkisesti törkeällä kritiikilläsanoen, ettei sillä ollut aikomusta puhua Soulin kanssa.

Ensimmäisen lähteen mukaan Moon ja Kim ovat vaihtaneet "rehellisiä" kirjeitä yli 10 kertaa, mikä johti viestintäkanavan avaamiseen Soulin tiedusteluviranomaisten ja Kimin sisaren, Kim Yo Jongin, välillä.

Huolimatta neuvottelujen "ylä- ja alamäistä", osapuolet sopivat viikonloppuna aloittavansa vihjelinjat uudelleen ensimmäisenä askeleena.

Kimin liike kuvastaa halukkuutta vastata Yhdysvaltojen neuvottelujen alkusoittoihin, sillä presidentti Joe Bidenin hallitus vannoi käytännönläheisen lähestymistavan, mukaan lukien nimeämättä edustajaa Pohjois-Korean ihmisoikeuskysymyksissä, lähde sanoi.

"Oli joitain näkyviä elementtejä, mukaan lukien vaiheittaisen, toimintakohtaisen lähestymistavan noudattaminen suuren kaupan sijaan ja ydinneuvottelijan nimittäminen ihmisoikeuksien lähettilään sijaan", lähde sanoi. "Loppujen lopuksi Washington on paljastanut politiikkansa, ja pohjoinen ei voi vain olla tyhjäkäynnillä, joten Korean väliset siteet nousivat lähtökohdaksi."

Yhdysvaltain Soulin suurlähetystö kieltäytyi kommentoimasta ja lähetti kyselyt ulkoministeriölle, joka ei vastannut välittömästi kommentointipyyntöihin.

Yhdysvaltain ulkoministeri Antony Blinken sanoi kesäkuussa, että Bidenin hallinto oli päättänyt nimittää Pohjois-Korean ihmisoikeuksien lähettilään, mutta ei tarjonnut aikataulua.

Washington tukee Korean välistä sitoutumista, ja diplomatia on välttämätöntä, jotta Korean niemimaalla saavutettaisiin täydellinen ydinaseiden poistaminen ja kestävä rauha, tiedottaja sanoi tiistaina tyytyväisenä vihjelinjojen avaamiseen.

Kolmas lähde sanoi, että kaksi Koreaa ilmoittivat vain vihjelinjan uudelleen avaamisesta, koska muut asiat eivät edistyneet juurikaan, kuten miten Pohjois -Amerikka pahoittelisi yhteystoimiston räjäyttämistä.

Pandemian ja viime vuoden taifuunien kärsimä Pohjois-Korea on edessään pahimmalla talouskriisillä 1990-luvun nälänhädän jälkeen, joka tappoi jopa 3 miljoonaa ihmistä.

Ensimmäisen lähteen mukaan nälkää on kuitenkin raportoitu vain vähän kuolemantapauksia, ja Kiinan avun sekä sotilaallisten ja hätäreservien vapauttamisen avulla.

Pohjois-Korean odotetaan palauttavan kaupankäynnin Kiinan kanssa jo elokuussa, mukaan lukien rahtiliikennepalvelut, sen jälkeen kun se on romuttanut suunnitelmat tehdä niin huhtikuussa lähinnä tarttuvampien COVID-19-muunnosten vuoksi, lähde sanoi.

Pekingin ulkoministeriö ei vastannut välittömästi kommentointipyyntöön, eikä Kiinan Soulin suurlähetystöön soitettuihin puheluihin vastattu.

Continue Reading

Pohjois-Korea

Tietosuoja: Euroopan komissio käynnistää prosessin riittävyyttä koskevan päätöksen tekemiseksi Korean tasavallalle

Julkaistu

on

Komissio on käynnistänyt prosessin direktiivin hyväksymiseksi riittävyyspäätös henkilötietojen siirtämisestä Korean tasavallalle. Se kattaa henkilötietojen siirrot Korean tasavallan kaupallisille toimijoille sekä viranomaisille. Hyväksyttyään tämä päätös antaisi eurooppalaisille vahvan suojan henkilötiedoistaan, kun ne siirretään Korean tasavaltaan. Samalla se täydentäisi EU: n ja Korean tasavallan vapaakauppasopimus ja lisätä yhteistyötä EU: n ja Korean tasavallan välillä johtavana digitaalivallana.

Kauppasopimus on johtanut tavaroiden ja palvelujen kahdenvälisen kaupan huomattavaan kasvuun. Henkilötietojen vapaan liikkumisen varmistaminen Korean tasavaltaan korkean tietosuojan tasoon perustuvalla riittävyyspäätöksellä tukee tätä lähes 90 miljardin euron arvoista kauppasuhdetta. Luonnos riittävyyspäätöksestä julkaistiin ja toimitettiin Eurojustille Euroopan Tietosuojalautakunta (EDPB) lausunnostaan. Viime kuukausien aikana komissio on arvioinut huolellisesti Korean tasavallan lakia ja käytäntöjä henkilötietojen suojasta, mukaan lukien säännöt viranomaisten pääsystä tietoihin. Se päättelee, että Korean tasavalta takaa olennaisilta osin samanlaisen suojan kuin EU: ssa Yleinen tietosuojadirektiivi (GDPR). Lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa