Liity verkostomme!

general

Italian äärioikeistojohtaja Meloni katselee läpimurtoa pormestarivaaleissa

SHARE:

Julkaistu

on

Italialaiset äänestivät sunnuntaina (12. kesäkuuta) pormestareita lähes 1,000 kaupungissa, mikä tarjosi äärioikeiston johtajalle Giorgia Melonille mahdollisuuden vahvistaa asemaansa keskustaoikeistoliitossa ennen ensi vuoden alussa pidettäviä parlamenttivaaleja.

Meloni, 45, johtaa kansallismielistä Italian veljet -puoluetta, joka on mielipidemittausten kärjessä ja joka on jatkuvasti tyhjentänyt tukea Matteo Salvinin johtamalta oikeistoliittolaiselta Liigalta.

Sunnuntain äänestys, viimeinen suuri testi ennen ensi vuoden kansallisia vaaleja, näyttää, muuttuuko Melonin johtopäätös todellisiksi ääniksi.

Noin 9 miljoonaa italialaista sai äänestää pormestareita maan päällä ja alapuolella, ja suurimmat keskukset pelissä olivat Sisilian pääkaupunki Palermo ja Genovan luoteissatama, jotka ovat Italian viidenneksi ja kuudenneksi suurimmat kaupungit.

Äänestys päättyy klo 11 (2100 GMT), mutta laskenta alkaa vasta maanantaina klo 2. Jos kukaan ehdokkaista ei saa 50 prosenttia äänistä, järjestetään toinen kierros 26. kesäkuuta.

Kilpailuun osallistuu yhteensä 26 maakunnan ja alueellista pääkaupunkia, mukaan lukien Verona ja Padova koillisessa, Parma keski-pohjoisessa, Taranto etelässä ja Messina Sisiliassa.

Näistä 86 on tällä hetkellä XNUMX-vuotiaan entisen pääministerin Silvio Berlusconin johtaman keskustaoikeistoblokin hallussa.

Mainos

Demokraattisen puolueen (PD) ja 5-tähden liikkeen muodostama keskustavasemmistoliitto väittää edistyvänsä, jos se kasvattaa viiden kaupungin osuuttaan, kun taas PD toivoo pääsevänsä Italian veljesten kärkeen eniten tukea saavana puolueena.

Italian veljet, jota usein syytetään uusfasistisista elementeistä kannattajiensa keskuudessa, sai vain 4 prosenttia äänistä viime kansallisissa vaaleissa vuonna 2018.

Se kerää nyt noin 22 prosenttia äänestyksiä, ja sitä auttoi Melonin viime vuoden helmikuussa tekemä päätös olla liittymättä pääministeri Mario Draghia tukemaan laajaan koalitioon, mikä tekee Italian veljestä ainoan merkittävän oppositiopuolueen.

Italialaiset äänestivät myös sunnuntaina viidessä kansanäänestyksessä Salvinin liigan tukemista oikeusjärjestelmän uudistuksista.

Kansanäänestykset näyttävät kuitenkin menevän epäonnistumaan, sillä keskipäivällä äänestysprosentti oli vain 7 %, mikä tarjosi vain vähän mahdollisuuksia saavuttaa 50 %, joka vaaditaan, jotta tulos olisi pätevä.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa