Liity verkostomme!

Eläinten hyvinvointi

"Kuinka Euroopassa voi olla juutalaisia, jos tuot jatkuvasti lakeja meitä vastaan?" kysyy juutalainen johtaja sen jälkeen, kun Kreikka on kieltänyt teurastuksen ilman tainnutusta.

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Juutalaisten uskonnonvapaus on suoran hyökkäyksen kohteena kaikkialla Euroopassa niiden instituutioiden taholta, jotka ovat luvanneet suojella yhteisöjämme, sanoi Euroopan juutalaisliiton puheenjohtaja rabbi Menachem Margolin Kreikan korkeimman oikeuden päätöksen jälkeen, jonka mukaan rituaaliteurastus ilman tainnutusta rikkoo EU:n lainsäädäntöä., kirjoittaa Yossi Lempkowicz.

Päätös on välitön seuraus Euroopan yhteisöjen tuomioistuimen Luxemburgissa viime joulukuussa antamasta päätöksestä, jonka mukaan jäsenmaat voivat kieltää rituaaliteurastuksen eläinten hyvinvoinnin edistämiseksi loukkaamatta uskonnollisten ryhmien oikeuksia.

Joulukuun päätöksessä todettiin, että EU:n eläinten teurastusasetus "ei estä jäsenvaltioita asettamasta velvoitetta tainnuttaa eläimiä ennen lopettamista, mikä koskee myös uskonnollisten rituaalien määräämää teurastusta", mutta rohkaisi jäsenvaltioita löytämään tasapainon.

"Nyt on selvää, että useat jäsenvaltiot soveltavat innokkaasti ensin mainittua, mutta jättävät jälkimmäisen huomiotta", sanoi rabbi Margolin vastauksena Kreikan päätökseen.

Mainos

Brysselissä sijaitseva European Jewish Association edustaa satoja yhteisöjä eri puolilla maanosaa.

"Varoitimme joulukuussa Euroopan yhteisöjen tuomioistuimen päätöksen seurauksista, ja nyt näemme lopputuloksen. Juutalaisten uskonnonvapaus on suoran hyökkäyksen kohteena. Se alkoi Belgiasta, muutti Puolaan ja Kyprokselle ja nyt on Kreikan vuoro.

"Nämä suorat hyökkäykset tulevat monilta samoista hallituksista ja instituutioista, jotka ovat vannoneet suojelevansa juutalaisia ​​yhteisöjä. Se, mitä olemme todistamassa, on tekopyhyyttä", sanoi EJA:n johtaja.

Mainos

Hän lisäsi: "Antisemitismin osalta hallitukset ja instituutiot seisovat oikeutetusti takanamme. Mutta kun lait hyökkäävät uskoamme ja käytäntöämme vasemmalle ja oikealle, niitä ei näy missään, ei löydy."

"Mitä hyötyä on suojella juutalaisia ​​samalla kun lakkautetaan uskontomme peruspilarit?", hän kysyi.

Hän sanoi, että hänen ryhmänsä "tekee kiireellisesti vetoomuksia Kreikan hallituksen korkeimmalle tasolle saadakseen suorat vastaukset tähän yksinkertaiseen mutta perustavanlaatuiseen kysymykseen: Kuinka Euroopassa voi olla juutalaisia, jos tuot jatkuvasti lakeja meitä vastaan?"

Uskonnonvapauden nojalla, jota Euroopan unioni suojelee ihmisoikeutena, EU:n lainsäädäntö sallii uskonnollisiin syihin perustuvan poikkeuksen tainnuttamattomasta teurastuksesta edellyttäen, että se tapahtuu hyväksytyissä teurastamoissa. Juutalainen kosher-uskonnollinen käytäntö edellyttää karjan olevan tajuissaan, kun heidän kurkkunsa leikataan.

Jaa tämä artikkeli:

Eläinten hyvinvointi

Komissio tekee ennalta ilmoittamatta tarkastuksia eläinten terveyden alalla Belgiassa

Julkaistu

on

Euroopan komissio tekee ennalta ilmoittamatta tarkastuksia Belgiassa eläinten terveyteen liittyvän lääkeyhtiön tiloissa.

Komissio on huolissaan siitä, että tarkastettu yritys on saattanut rikkoa EU:n kilpailusääntöjä, jotka kieltävät määräävän aseman väärinkäytön. Komission virkamiehiä seurasivat heidän kollegansa Belgian kilpailuviranomaisesta.

Ilmoittamattomat tarkastukset ovat esitutkintavaihe epäillyistä kilpailunvastaisista toimista. Se, että komissio suorittaa tällaisia ​​tarkastuksia, ei tarkoita, että yritykset katsottaisiin syyllisiksi kilpailunvastaiseen toimintaan, eikä se vaikuta itse tutkimuksen tulokseen.

Komissio kunnioittaa täysin kilpailuoikeutta koskevassa menettelyssään puolustautumisoikeuksia ja erityisesti yritysten oikeutta tulla kuulluksi.

Mainos

Tarkastuksissa noudatetaan kaikkia koronaviruksen aiheuttamia terveys- ja turvallisuusprotokollia asianosaisten turvallisuuden varmistamiseksi.

Kilpailunvastaista toimintaa koskeviin tutkimuksiin ei ole laillista määräaikaa. Niiden kesto riippuu useista tekijöistä, kuten kunkin tapauksen monimutkaisuudesta, siitä, missä määrin asianomaiset yritykset tekevät yhteistyötä komission kanssa ja puolustautumisoikeuksien käyttämisestä.

Mainos

Jaa tämä artikkeli:

Continue Reading

Eläinten hyvinvointi

Juutalaiset ryhmät haastavat Euroopan yhteisöjen tuomioistuimen tuomion uskonnollisesta teurastamisesta

Julkaistu

on

Euroopan juutalaisyhdistyksen puheenjohtaja rabbi Menachem Margolin

Belgian perustuslakituomioistuin vahvisti Euroopan yhteisöjen tuomioistuimen tuomion, jonka mukaan Euroopan unionin jäsenvaltiot voivat kieltää uskonnolliset teurastukset ilman tainnutusta. Flanderin ja Vallonian alueiden äänestämän kiellon ovat kiistäneet juutalaiset ryhmät, jotka väittävät, että uskonnonvapauden nojalla, jota Euroopan unioni suojelee ihmisoikeutena, EU: n lainsäädäntö sallii vapautuksen uskonnollisista syistä tainnuttamattomalle teurastukselle edellyttäen, että tapahtuu hyväksytyissä teurastamoissa, kirjoittaa Yossi Lempkowicz.

"Belgian perustuslakituomioistuin on häpeällisesti hyväksynyt päätöksen, joka on avoimesti vihamielinen juutalaisen käytännön peruspilarin suhteen", totesi Euroopan juutalaisyhdistyksen puheenjohtaja rabbi Menachem Margolin vastauksena Belgian perustuslakituomioistuimen torstaina tekemään päätökseen. Euroopan yhteisöjen tuomioistuimen päätös kieltää uskonnollinen teurastus ilman tainnutusta ja samalla myös Belgian Vallonian ja Flanderin alueiden vastaava päätös. Hän valitti tuomioistuimen päätöstä mutta sanoi, että se tarjosi Euroopan valtioille tilaisuuden osoittaa tukensa juutalaisyhteisöille ja suojella tätä uskon ja käytännön keskeistä periaatetta. ”Juutalaisyhteisöihin eniten kiinnostaa joidenkin maiden kaksitahoinen lähestymistapa juutalaisyhteisöihin. Toisaalta he tukevat vakaasti antisemitismin torjuntaa, toisaalta heillä ei ole vaikeuksia tehokkaasti säätää juutalaista uskoa ja käytäntöä olemassaolosta. "Rabbi Margolin jatkoi:" Vielä pahempaa on, että nämä maat ovat autuaasti tietämättömiä tästä massiivisesta ristiriidasta ja sen tuhoisista vaikutuksista juutalaisiin kaikkialla Euroopassa. Tämä päätös, jos se toistetaan, on todellinen uhka juutalaisten elämälle kaikkialla Euroopassa. Jokainen yhtä uhkaava kuin nouseva antisemitismi, ja tietyssä mielessä vielä pahempi, koska se kohdistuu suoraan uskomustemme periaatteisiin. Nyt on Euroopan maiden aika seisoa juutalaisyhteisöjensä takana ja jättää Belgia eristyksiin ja epätavallinen tapa, jolla ei pidä kohdella juutalaisia. ” European Jewish Association on Brysselissä toimiva asianajajaryhmä, joka edustaa juutalaisyhteisöjä kaikkialla Euroopassa.

Mainos

Jaa tämä artikkeli:

Continue Reading

eläinkokeet

Euroopan parlamentti äänestää eläimettömästä tutkimuksesta, testauksesta ja koulutuksesta

Julkaistu

on

Jokainen, joka tuntee Ralphin, testikanin maskotin, joka on Draize -silmien ärsytystestin kohteena kosmetiikkalaboratorioissa ja kärsii sokeudesta, ihmettelee, kuinka tällainen julmuus on edelleen hyväksyttävää kehittyneen tieteen ja tekniikan aikakaudella. The Pelasta Ralph video levisi ympäri maailmaa ja siitä tuli todennäköisesti syy siihen, miksi Meksiko liittyi hiljattain osavaltioiden joukkoon, joka kielsi eläinkokeet kosmetiikassa. Niin teki EU myös vuonna 2013. EU aikoo mennä vielä pidemmälle hyväksymällä tällä viikolla päätöslauselman "koordinoidusta unionin tason toiminnasta, jolla helpotetaan siirtymistä innovointiin ilman eläinten käyttöä tutkimuksessa, testauksessa ja koulutuksessa" ( 15. syyskuuta), Kirjoittaa Eli Hadzhieva.

Vaikka EU kannustaa käyttämään muita kuin eläinmenetelmiä, kuten uutta elin-sirutekniikkaa, tietokonesimulaatioita ja ihmissolujen kolmiulotteisia viljelmiä, tutkimukset osoittavat, että arkaaiset menetelmät, kuten ”3 prosentin tappava annos”, tappavat puolet miljoonista koe -eläimistä on edelleen laajalti käytössä. Lisäksi todisteet osoittavat yhä enemmän, että jotkut eläimet, kuten kanit ja jyrsijät, ovat täysin erilaisia ​​lajeja kuin ihmiset, jotta niitä voidaan pitää luotettavina välittäjinä ihmisten terveyden suojelemiseksi kemiallisilta riskeiltä. Esimerkiksi aamupahoinvoinnin, leukemian ja hepatiitti B: n hoitoon tarkoitetut lääkkeet, kuten talidomidi, TGN50 tai fialuridiini, osoittautuivat täysin turvallisiksi eläimille, mutta ihmiset eivät voineet sietää niitä.

Euroopan komission mukaan eurooppalainen kestävän kehityksen kemikaalistrategia lisäsi tukea muiden kuin eläinten menetelmien (NAM) käytölle kemikaalien riskinarvioinnissa, erityisesti useiden Horisontti 2020 -hankkeiden yhteydessä (ASPIS-klusteri, johon kuuluu RISK-HUNT3R, ONTOX- ja PrecisionTOX -hankkeet), tulevat REACH- ja kosmetiikka -asetuksen tarkistukset, eurooppalaisen kumppanuuden uusi hanke, joka koskee vaihtoehtoisia lähestymistapoja NAM: ien käyttöön riskinarvioinnissa, PARC, jonka tavoitteena on siirtyä seuraavan sukupolven riskinarviointiin ja strategiseen tutkimus- ja innovaatio -ohjelmaan . Myös muiden kuin eläinten ja innovatiivisten kemikaaliturvallisuuden lähestymistapojen maailmanlaajuinen hyväksyminen on OECD: n asialistalla.

Web-seminaari, jonka järjestivät 9. syyskuuta EU: n ToxRisk ja PATROLS, kaksi EU: n H2020-ohjelmasta rahoitettua monen sidosryhmän hanketta, havainnollistivat nykyisten in vitro (koeputkikokeet) ja in silico (tietokonesimuloidut kokeet) vaarojen havaitsemisen rajoituksia esittelemässä uutta työkalupakkia kemikaalien ja nanomateriaalien arvioimiseksi ilman eläimiä. EU-ToxRisk-projektikoordinaattori Bob van der Water Leidenin yliopistosta korosti visiotaan "ajaa toksikologian paradigman muutosta kohti eläimetöntä, mekanismipohjaista integroitua lähestymistapaa kemikaaliturvallisuuden arviointiin" vakiintuneen NAM-työkalupakin avulla, joka perustuu in vitro ja in vitro silico -työkaluja ja uuden sukupolven NAM -työkalupakkiosia. Hän korosti kehittyneitä uusia testausjärjestelmiä, kuten CRISPR-pohjaisia ​​fluoresoivia reporttereita kantasoluissa, kantasoluista johdettua monen maksan solumallia, sairaita maksan mikrokudoksia ja neljän elimen sirua samalla kun hän korosti, että NAM: t olisi nopeasti sisällytettävä sääntelyyn testauskehyksiä.

Mainos

Shareen Doak, PATROLS -koordinaattori Swansean yliopistosta korosti tietämystä puutteista realististen suunniteltujen nanomateriaalialtistusten (ENM) pitkäaikaisista vaikutuksista ihmisille ja terveydelle. "Nämä menetelmät on räätälöity ymmärtämään paremmin ihmisten ja ympäristön vaarat, ja ne tulisi toteuttaa osana EU: n turvallista ja kestävää suunnittelustrategiaa eläinkokeiden tarpeen minimoimiseksi", hän sanoi.

”Suurin haaste on NAM: ien hyväksyminen ja toteuttaminen. Normaalit validointivaatimukset ovat liian pitkiä ja NAM: ien sovellettavuusalue on määritettävä uusien kehittyvien tekniikoiden perusteella ”, hän lisäsi.

Aiemmassa lausunnossaan ASPIS-klusteri ilmaisi tukensa Euroopan parlamentin päätöslauselmaesitykselle, jossa se kuvataan "oikea-aikaiseksi nopeuttaa siirtymistä eläimistä vapaaksi ja täyttää EU: n tavoite johtaa seuraavan sukupolven riskinarviointiin Euroopassa ja maailmanlaajuisesti" suhtautumalla myönteisesti EU: n pyrkimyksiin, "jotka muuttuvat sääntely- ja teollisuuskäytännöiksi, jotka suojelevat paremmin ihmisten terveyttä ja ekosysteemejä ja mahdollistavat vaarallisten aineiden tunnistamisen, luokittelun ja lopulta poistamisen ympäristöstä".

Mainos

Verkkoseminaarin moderaattori Tilly Metz (vihreät, Luxemburg), joka myös varjostaa Euroopan parlamentin päätöslauselmaa, sanoi toivovansa, että lopullinen päätöslauselma sisältää seuraavat elementit: ”Konkreettiset vaiheet eläinkokeiden lopettamiseksi, tarkat etenemissuunnitelmat ja tutkimukset, EU: n virastojen, kuten Euroopan elintarviketurvallisuusviranomaisen ja Euroopan kemikaaliviraston, koordinoimaa lähestymistapaa ja uusien kehittyneiden menetelmien nopea käyttöönotto.

Tämä antaa paljon ajattelemisen aihetta päätöksentekijöille Ralphille ja hänen eläin- ja ihmisystävilleen. On aika, että sanat muuttuvat teoiksi ja sääntely-ympäristö kehittyy uusien todellisuuksien mukaisesti kentällä ja antaa samalla hengitystilaa näille lupaaville ja turvallisille eläimistä vapaille tekniikoille omaksumalla ja käyttämällä dynaamista lähestymistapaa. Tämä ei ainoastaan ​​salli meidän saavuttaa vihreän sopimuksen saastuttamattomia tavoitteita, vaan tarjoaa myös "myrkyttömän ympäristön" sekä eläimille että ihmisille.

Jaa tämä artikkeli:

Continue Reading
Mainos
Mainos

Nousussa