Liity verkostomme!

Iran

Iranin hacktivistit pääsevät arkaluonteisiin hallintojärjestelmiin, rohkaisevat vaaleja boikottiin

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Iranilainen kyberryhmä Ghyamsarnegouni ilmoitti 13. helmikuuta murtaneensa Iranin parlamentille kuuluvia tietojärjestelmiä ja hankkineensa satoja asiakirjoja, jotka sisälsivät sisäistä viestintää, lainsäätäjien palkkoja ja paljon muuta. Suuri osa tiedoista, jotka on kerrottu kerätyltä 600 palvelimelta, jaettiin välittömästi ryhmän kanavan kautta viestisovelluksessa Telegram, joka on suosittu aktivistien keskuudessa Iranissa ja muissa maissa, joissa internetin vapautta on rajoitettu voimakkaasti.

Ryhmän paljastamien sisäisten asiakirjojen mukaan Iranin parlamentin eli Majlisin jäsenille maksetaan palkkaa, joka ylittää 20-kertaisen iranilaisten opettajien mediaanipalkan. Valtion tiedotusvälineet vahvistivat taustalla olevan hallituksen järjestelmien rikkomisen.

Ghyamsarnegounin Telegram-viestit herättivät laajaa raivoa muissa kanavissa ja muissa sosiaalisen median verkostoissa, joita Iranin yleisö käyttää rutiininomaisesti hallituksen rajoituksista huolimatta. Jotkut tuloksena syntyneistä viesteistä korostivat laajempaa yhteiskunnallista vastausta, joka lisäsi todennäköisesti uusien kansanlevottomuuksien syntymistä noin 15 kuukautta sen jälkeen, kun valtakunnallinen kapina oli laajalti kuvattu suurimmaksi haasteeksi Iranin teokraattiselle diktatuurille sitten vuoden 1979 vallankumouksen. valtaan.

Ghyamsarnegounin uusi paljastus heijastelee merkkinä oppositioaktivistien lisääntyvästä tunkeutumisesta Iranin yhteiskunnan eri segmentteihin siltä osin kuin he näyttävät luottavan intiimiin pääsyyn hallituksen järjestelmiin, jotka eivät ole yhteydessä Internetiin.

Teheranissa toimivan uutistoimiston Moejin mukaan helmikuun 21. päivänä tunnettu iranilainen kansanedustaja ja entinen presidenttiehdokas Mostafa Mirsalim sanoi: "Koska parlamentin käyttämä verkko on intranet, siihen ei olisi voinut päästä käsiksi. ulkopuolisilla työkaluilla, elleivät eduskuntaan soluttautuneet ja järjestelmään pääsevät toimihenkilöt ole saaneet tietoja pois."

Nimettömänä puhunut kyberturvallisuusasiantuntija huomautti: ”Tämä on hälyttävä merkki Teheranin viranomaisille. Mikään palomuuri ei voi suojautua sisäpiiriläisiltä, ​​joilla on pääsy järjestelmääsi, ja hyökkäys voi tapahtua missä ja milloin tahansa."

Ghyamsarnegouni, jonka nimi tarkoittaa "kapinaa kaatumiseen asti", tukee ilmeisesti Iranin kansan Mojahedin-järjestöä, maan johtavaa oppositioryhmää ja Iranin kansallisena vastarintaneuvostona tunnetun demokratiaa edistävän koalition pääjäsentä. Ryhmän tuki PMOI:lle eli MEK:lle on aiemmin ilmaissut hakkeroinnin kautta hallituksen verkkosivustoille ja valtion median lähetyssignaaleille, mikä johti iskulauseiden, kuten "Kuolema Khameneille" ja "Terve Rajaville" levittämiseen viitaten Iranin hallinnon korkein johtaja ja vastarinnan johtajat.

Mainos

Nykyisen, äärimmäisen kovan presidentin Ebrahim Raisin toimiston verkkosivusto kuului niihin järjestelmiin, jotka Ghyamsarnegouni oli hakkeroitu juuri viime vuonna, kuten myös ulkoministeriö. Jälkimmäinen hakkerointi tuotti jälleen valtavan määrän asiakirjoja ja sai kansainvälistä huomiota Iranin ulkopolitiikkaan.

Pääsy Majliksiin ja asiakirjojen julkistaminen suunniteltiin ilmeisesti tapahtuvan ennen Iranin parlamenttivaaleja, jotka on määrä pitää 1. maaliskuuta. Hallintoviranomaiset ovat pyrkineet edistämään laajaa äänestysaktiivisuutta olettaen, että laaja osallistuminen osoittaisi yleisön kannatuksen taustalla oleva järjestelmä. Tämä on tyypillistä hallituksen asenteelle vaaliprosessia kohtaan, mutta äänestysaktiivisuutta pidetään epäilemättä erityisen tärkeänä nyt, kun ollaan menossa ensimmäisiin vaaleihin sitten syyskuun 2022 kansannousun.

Luonnollisesti hallinnon vastustajat kannustavat vaaliboikottiin, kuten he ovat tehneet aiempina vuosina. Viime vuoden 2020 eduskuntavaaleissa äänestysprosentti oli historiallisen alhainen.

Yleisesti oletetaan, että tuossa tapauksessa alhainen äänestysprosentti liittyi suurelta osin yleiseen tietoisuuteen hallinnon tukahduttamisesta valtakunnallisiin mielenosoituksiin, jotka järjestettiin alle neljä kuukautta aiemmin, marraskuussa 2019. Useiden lähteiden mukaan, mukaan lukien Iranin sisäasiainviranomaiset Ministeriön mukaan noin 1,500 XNUMX mielenosoittajaa sai surmansa tukahduttamisessa.

Siinä määrin kuin tämä sai Iranin kansalaiset luopumaan tukemasta hallitsevaa järjestelmää äänestämällä, näyttää todennäköiseltä, että ilmiö toistuu samanlaisen vuoden 2022 kapinan tukahduttamisen jälkeen.

Vaikka monet aktivistit korostavat edelleen tätä ilmiötä osana vaaliboikottipyyntöään, Ghyamsarnegouni näyttää omaksuneen toisenlaisen taktiikan viimeisimmässä hallituksen järjestelmien loukkauksessa käyttämällä palkkalukuja hallinnon häpäisemiseen etukäteen ja lainsäätäjien ja lainsäätäjien esittämiseen. niin räikeästi varakkaita ja mahdottomia kosketuksissa väkivaltaisiin kansalaisiin.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa