Liity verkostomme!

Iran

Iranin oppositiojohtaja: "Pioneerinaiset johtamaan hallinnon kaatamista"

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Iranin oppositiojohtaja Maryam Rajavi korosti lauantaina Pariisissa pidetyssä kansainvälisessä konferenssissa, että Lähi-idän kriisien ratkaiseminen riippuu "Iranin fundamentalistisen uskonnollisen diktatuurin kukistamisesta".

Iranin kansallisen vastarintaneuvoston presidentiksi valittu Rajavi piti pääpuheen konferenssissa, joka järjestettiin ennen kansainvälistä naistenpäivää 8. maaliskuuta.

Konferenssissa korostettiin iranilaisten naisten keskeistä roolia Iranin yhteiskunnan jännittyneen tilan ylläpitämisessä, jota usein luonnehditaan "hiivaksi tuhkan alla", ja kannatettiin vastarintastrategioita teokraattista hallintoa vastaan.

Konferenssissa puhuivat kymmenet merkittävät naispoliittiset henkilöt, Nobelin rauhanpalkinnon saaja, entiset korkeat virkamiehet, parlamentaarikot ja naisaktivistit Pohjois-Amerikasta, Euroopasta, Latinalaisesta Amerikasta ja Lähi-idästä.

"Iranin kansan Mojahedin-järjestön (PMOI/MEK) naiset ja Iranin taistelijanaiset ovat ratkaisevassa roolissa tämän tavoitteen saavuttamisessa", Rajavi lisäsi viitaten pyrkimykseen hallinnon muutokseen.

Rajavi keskeytettiin useaan otteeseen enimmäkseen iranilaispakolaisia ​​koostuvan väkijoukon hurraushuudoilla.

Mainos

Rajavi korosti naisten roolia Iranin viimeaikaisissa kapinoissa: ”Joulukuussa 2017–tammikuussa 2018 pidetyssä kansannousussa, marraskuun 2019 kansannousussa ja vuoden 2022 maanlaajuisessa kapinassa, joka sai alkunsa Zhina Aminin traagisesta murhasta, joka jatkui useita kuukausia. 750 mielenosoittajan uhrauksella Iranin rohkeat naiset olivat näiden liikkeiden eturintamassa ja esittelivät maailmalle keskeistä rooliaan taistelussa.

Rajavi ilmaisi suurta luottamusta N-voittoon papistohallinnosta ja demokraattisen järjestelmän luomisesta, joka kunnioittaa sukupuolten tasa-arvoa ja yleisesti Iranin kansan ja erityisesti naisten perusoikeuksia.

"Näinä päivinä mullahit pitävät suurella kohinalla näennäistä oikeudenkäyntiä poissa ollessa Teheranissa PMOI:n (Iranin kansan Mojahedin Organisation) ja Iranin vastarintaliikkeen 104 jäsentä ja virkamiehiä vastaan… Yksi merkittävimmistä hallinnon syyttäjän esittämistä syytteistä Tätä liikettä vastaan ​​on se, että se on hyväksynyt naisjohtajuuden. He ovat oikein. Naisjohtajuus on haastanut heidän hallintonsa olemassaolon.

Vaira Vīķe-Freiberga, Latvian entinen presidentti; Najat Vallaud Belkacem, entinen Opetus-, korkeakoulu- ja tutkimusministeri, naisten oikeuksien ministeri ja Ranskan hallituksen tiedottaja; Anneli Jäätteenmäki, entinen pääministeri; Michèle Alliot-Marie, Ranskan entinen ulko- ja Eurooppa-ministeri, Rosalía Arteaga Serrano, Ecuadorin entinen presidentti; Ana Helena Chacon Echeverria, Costa Rican entinen varapresidentti; senaattori Erin McGreehan, Irlannin tasa-arvo- ja lapsiasioiden senaatin tiedottaja; ja Nobelin rauhanpalkinnon saaja Leymah Gbowee olivat yli 70 tapahtumassa puhuneen arvohenkilön joukossa.

Yleisö osoitti innostuneen vastauksen useisiin videopätkiin Iranin naisaktivisteilta, jotka olivat lähettäneet viestinsä tapahtumaan.

Tohtori Vaira Vīķe-Freiberga, Latvian entinen presidentti, sanoi: "Tänään ei vain Iran kärsi raa'asta teokratiasta, vaan myös ukrainalaiset. Hallituksella on ylimääräistä verta käsissään toimittamalla aseita Venäjälle. Olemme solidaarisia Iranin kansalle sen pyrkiessä vapauteen ja demokratiaan, sellaisen hallituksen puolesta, jossa uskonto on erotettu valtiosta ja jossa ei ole kuolemanrangaistusta. Sinä voitat."

Ecuadorin entinen presidentti Rosalía Arteaga Serrano kehotti kansainvälistä yhteisöä lopettamaan hiljaisuuden ja tunnustamaan Iranin kansan oikeuden vastustaa, perustamaan tasavallan, jossa uskonto ja valtio on erotettu toisistaan ​​Maryam Rajavin ja NCRI:n esittämällä tavalla.

Linda Chavez, joka oli Valkoisen talon julkisten yhteyksien johtaja Reganin hallinnon aikana, korosti: "Jos tämä liike ei ole uhka Iranin mullaheille, miksi he käyttävät niin paljon vaivaa demonisoidakseen heidät?

Viitatessaan Iranin hallinnon suunnitelmaan pommittaa NCRI:n vapaan Iranin huippukokousta Pariisissa kesäkuussa 2018, yksi sen diplomaateista sanoi: "Miksi salamurhayritykset olisivat?... Maryam Rajavin viesti on vapauden viesti, Hänen 10 pisteen suunnitelmansa on suunnitelma antaa Iranin kansalle mahdollisuus valita johtajansa tulevassa vapaassa Iranissa, enkä epäile, jos olisivat vapaat vaalit, heidän valintansa on Maryam Rajavi.

Paronitar O'Loan DBE, Yhdistyneen kuningaskunnan ylähuoneen jäsen, kehotti "Euroopan hallituksia, erityisesti Albanian hallitusta, vastustamaan Teheranin laitonta toimintaa ja puolustamaan Iranin oppositiopuolueen Iranin kansan Mojahedin Organizationin jäsenten oikeuksia. Ashraf-3 vuoden 1951 Geneven pakolaissopimuksen, Euroopan ihmisoikeussopimuksen ja kansainvälisen oikeuden mukaisesti. Epäonnistuminen haastaa [hallinnon korkeimman johtajan] Ali Khamenein, rohkaisee entisestään lisää terrorismia Iranin vastarintaa vastaan. Euroopan on seisottava vapauden ja demokratian puolesta taistelevien puolella ja NCRI:n rinnalla.

Hän jatkoi: "Demokraattisen Iranin perustaminen tulee olemaan valtava panos maailmanrauhaan. Kannatan MEK:n vastarintayksiköitä, jotka vastustavat rohkeasti julmaa IRGC:tä, joka kaikkien EU-valtioiden on sisällytettävä terroristiluetteloihin. Vastarintayksiköillä on mittaamatonta rohkeutta."

Ingrid Betancourt, entinen Kolumbian senaattori ja presidenttiehdokas, joka oli FARCin panttivankina useita vuosia, korosti: "Tämä ei ole sukupuolten välinen sota, vaan kulttuurivallankumous. MEK:ssä on tunne, että miehet ja naiset ovat kaikki yhdessä. Naiset ovat turvassa; he ovat miesten kumppaneita. Tämä on huomattavaa. Nämä naiset Iranissa ovat tämän taistelun eturintamassa. Iranin hallinto tekee kaikkensa demonisoidakseen MEK:n ja terroristin, joka suunnittelee MEK:n jäsenten ja kannattajien salamurhaa.

Laajoista pidätyksistä huolimatta MEK:n vastarintayksiköiden toiminta on viimeisen vuoden aikana kasvanut tasaisesti. Naisilla on ollut merkittävä rooli näissä yksiköissä. Vastauksena pappihallinto on turvautunut massiivisiin naisaktivistien pidätyksiin Iranissa. Se tuomitsi hiljattain pitkiä vankeusrangaistuksia useille MEK:n naispuolisille.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa