Liity verkostomme!

Iran

Iran: Korkean edustajan EU:n puolesta antama lausunto Iranin tuomioistuimen Jamshid Sharmahdin kuolemantuomion vahvistamisesta

SHARE:

Julkaistu

on

Euroopan unioni tuomitsee jyrkästi Iranin korkeimman oikeuden 26. huhtikuuta 2023 tekemän päätöksen pitää voimassa Saksan ja Iranin kansalaisen Jamshid Sharmahdin kuolemantuomio (Kuvassa).

Euroopan unioni kehottaa Irania pidättymään Sharmahdin kuolemanrangaistuksen täytäntöönpanosta, kumoamaan hänen tuomionsa ja varmistamaan, että Sharmahdille taataan viipymättä perusoikeudet, joihin hänellä kansainvälisen oikeuden mukaan kuuluu.

Sharmahd on ollut vangittuna vuodesta 2020 lähtien. Sharmahdilla ei ole koko pidätysaikana ollut pääsyä valitsemaansa asianajajaan. Iranin viranomaiset ovat myös evänneet Sharmahdin pääsyn konsuliviranomaisiin hänen Saksan kansalaisuudestaan ​​huolimatta.

Kuolemanrangaistus loukkaa ihmisoikeuksien yleismaailmalliseen julistukseen kirjattua luovuttamatonta oikeutta elämään, ja se on äärimmäinen julma, epäinhimillinen ja alentava rangaistus.

Euroopan unioni kehottaa Irania pidättymään kaikista teloituksista, noudattamaan johdonmukaista politiikkaa kuolemanrangaistuksen poistamiseksi ja noudattamaan tiukasti kansainvälisiä velvoitteitaan, erityisesti konsulisuhteita koskevan Wienin yleissopimuksen, jonka osapuoli Iran on, mukaisia.

Euroopan unioni palauttaa mieleen neuvoston joulukuussa 2022 antamat päätelmät ja korkean edustajan Euroopan unionin puolesta antaman lausunnon 20. helmikuuta 2020 ja toistaa olevansa syvästi huolestunut Iranissa mielivaltaisesti pidätettyjen EU:n ja EU:n ja Iranin kaksoiskansalaisten tilanteesta. joka sai kuolemantuomion.

Mainos

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa