Liity verkostomme!

Iran

"Iranin kansa on valmis kaatamaan hallinnon", oppositiojohtaja sanoo Euroopan parlamentin jäsenille

SHARE:

Julkaistu

on

Iranin kansallisen vastarintaneuvoston puheenjohtaja Maryam Rajavi on kehottanut Euroopan parlamentin jäseniä tukemaan EU:n ja sen jäsenvaltioiden paljon tiukempaa kantaa Teheranin teokraattista hallintoa vastaan. Hän sanoi, että hänen maansa ihmiset olivat nousseet uskonnollista fasismia vastaan ​​ja hän kritisoi eurooppalaista toimimattomuutta mielenosoittajien teloituksiin, kirjoittaa poliittinen toimittaja Nick Powell.

Maryam Rajavi palasi Euroopan parlamenttiin neljä vuotta edellisen vierailunsa jälkeen, jolloin kansan vastustus lranin mullahien valtaa kohtaan on kasvanut valtavasti. Hän on nyt valittu presidentti merkittävässä oppositioelimessä, Iranin kansallisessa vastarintaneuvostossa. Hänen taistelunsa on kestänyt eliniän, koska hän osallistui opiskelijoiden mielenosoituksiin viimeisen shaahin diktatuuria vastaan.

Kymmenet Euroopan parlamentin jäsenet eri poliittisista ryhmistä saapuivat kuulemaan Maryam Rajavia. Hän sanoi, että hallinto oli teloittanut 112 vankia toukokuun alusta lähtien yrittäessään luoda kauhun ilmapiirin uusien kapinoiden estämiseksi. Ihmiset olivat vastanneet protesteilla näitä raakoja vastaan tapot mutta Euroopan vastaus oli pettymys.

"Valitettavasti havaitsemme Euroopan unionin ja sen jäsenvaltioiden toimimattomuutta", hän sanoi. ”Eikö teloitusten vastustaminen ole yksi Euroopan unionin tunnetuista periaatteista? Joten miksi Iranin osalta taloudelliset edut ja poliittiset näkökohdat vähättelevät ihmisoikeustilanteen merkitystä?"

"Olen täällä tänään ollakseni Iranin mielenosoittajien ääni, erityisesti naisten, jotka ovat nousseet uskonnollista diktatuuria vastaan", hän lisäsi ja sanoi, että hänen viestinsä oli, että Iranin kansa on noussut kaataakseen uskonnollisen fasismin. "He torjuvat tyrannian sen kaikissa muodoissa ja jatkavat taisteluaan, kunnes he saavuttavat vapauden ja demokratian."

Stanislav Polčak EPP-ryhmästä sanoi, että Euroopan parlamentin on tuettava demokraattisen ja maallisen tasavallan luomista Iraniin ja kuvaili kansallista vastarintaneuvostoa ainoaksi aktiiviseksi oppositioksi hallinnolle. Eräs toinen EPP-parlamentaarikko, Ivan Štefanec, sanoi, että Maryam Rajavin johdolla Iranin ihmiset ovat "lähempänä vapauttaan kuin koskaan". Hän kehotti niitä, jotka pitivät edelleen mahdollisena, että EU:lla on rakentava suhde hallintoon, muistamaan historian oppitunti, että "fasismia kohdatessa rauhoittaminen ei toimi".

Ryszard Czarnecki ECR-ryhmästä tuomitsi ne, jotka edelleen toivoivat, että Iranin hallinto jatkuisi normaalisti, sanomalla, että mullahien pitäisi maksaa korkea hinta droonien toimittamisesta Venäjälle käytettäväksi sen Ukrainan sodassa. Mutta Jan Zahradil, myös ECR:stä, varoitti, että jotkut EU:n ja Yhdysvaltojen poliitikot ovat tyytyväisiä status quoon, koska he uskoivat edelleen voivansa tehdä sopimuksia hallinnon kanssa.

Mainos

Iranin sisällä järjestäytynyt vastarinta kasvaa. Kansallinen vastarinnan neuvosto ja sen ydinosa, MEK, ovat väsymättä etsineet demokraattista muutosta. Sen 10-kohtaisessa ohjelmassa vaaditaan tasavaltaa, jossa uskonto ja valtio on erotettu, täydet yksilön ja sosiaaliset vapaudet, sukupuolten tasa-arvo, etnisten kansallisuuksien autonomia, kuolemanrangaistuksen poistaminen, riippumaton oikeuslaitos, vapaat markkinat, vallankumouskaartin hajottaminen ja ydinvoimaton Iran, jolla on kansainvälinen ja alueellinen rinnakkaiselo ja yhteistyö.

Maryam Rajavi kehotti Euroopan unionia sisällyttämään Vallankumouskaartin terroristijärjestöjen luetteloonsa, käynnistämään niin kutsutun "snapback-mekanismin" vuoden 2016 Iranin ydinsopimuksessa, joka palauttaisi YK:n hallintoa vastaan ​​asettamat pakotteet, ja nimeämään hallinnon vakava uhka maailmanlaajuiselle rauhalle ja turvallisuudelle ja tunnustaa Iranin kansan oikeus kamppailla hallinnon kaatamiseksi, sekä se, mitä hän kutsui "Iranin nuorten lailliseksi taisteluksi" Vallankumouskaartia vastaan.

Hän sanoi, että protestit hylkäsivät sekä nykyisen papistodiktatuurin että sitä edeltäneen shaahin diktatuurin; ne olivat vääriä vaihtoehtoja. "Iranin kansa on valmis kaatamaan hallinnon."

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa