Liity verkostomme!

Baijeri

Inflaation torjunta koronnostoilla, Baijerin ministeri kehottaa EKP: tä

Julkaistu

on

Korkeampi inflaatio pahentaa säästäjien ahdinkoa, ja Euroopan keskuspankin olisi vastattava nostamalla korkojaan 0 prosentista, Baijerin valtiovarainministeri Albert Fueracker (Kuvassa), kertoi päivittäin Kuva keskiviikkona (2. kesäkuuta) julkaistuissa kommenteissa.

Saksan vuotuinen kuluttajahintainflaatio kiihtyi toukokuussa ja nousi edelleen EKP: n lähellä olevan, mutta alle 2 prosentin tavoitteen yläpuolelle, liittovaltion tilastotoimisto ilmoitti maanantaina.

Kuluttajahinnat, yhdenmukaistettu, jotta ne olisivat vertailukelpoisia muiden Euroopan unionin maiden inflaatiotietojen kanssa, nousivat toukokuussa 2.4 prosenttia huhtikuun 2.1 prosentista.

"Saksa on säästäjien maa. EKP: n pitkäaikainen nollakorkopolitiikka on myrkkyä tyypillisille säästösuunnitelmille", Baijerin konservatiivisen kristillisen sosiaalisen liiton (CSU) jäsen Fueracker kertoi joukkomyynnissä olevalle päivälehdelle.

"Yhdessä nyt nousevan inflaation kanssa säästäjien pakkolunastus on yhä havaittavissa. Baijeri on varoittanut jo vuosia, että nollakorkopolitiikka on lopetettava - nyt on korkea aika", hän lisäsi.

Konservatiiviset saksalaiset ovat jo pitkään valittaneet, että EKP: n 0 prosentin korot vahingoittavat säästäjiä, koska heillä on vain vähän tai ei ollenkaan voittoa - ongelma, johon liittyy lisääntynyt inflaatio, heikentää pesämunien arvoa.

Maanantain toukokuun hintaluvut osoittivat, että kansallinen inflaatiomittari nousi 2.5 prosenttiin, mikä on korkein taso vuodesta 2011.

Otsikon "Inflaatio syö säästöjämme" alla Bild juoksi erillisen tarinan varoituksen: "Saksan työntekijät, eläkeläiset ja säästäjät pelkäävät korkean inflaation takia!"

Tiistaina Saksan liittohallituksen talousministeri Peter Altmaier sanoi "tarkkailevan tätä kehitystä inflaation avulla hyvin tarkasti", mutta ei voinut vielä antaa siitä tuomiota.

Saksalaiset äänestävät liittovaltion vaaleissa 26. syyskuuta. Inflaatio ei ole toistaiseksi saanut vetovoimaa kampanjakysymyksenä, mutta se todennäköisesti ylittää 3% myöhemmin tänä vuonna, koska veronkorotus ja tilastovaikutukset lisäävät hintapaineita. Lue lisää

Jotkut konservatiiviset saksalaiset pelkäävät jo EKP-politiikan suurimpia kriitikoita, että keskuspankki on liian tyytymätön inflaatioon ja että sen helppo rahapolitiikka saattaa julistaa uuden korkeamman ajanjakson.

Mainos

Twitter

Facebook

Mainos

Nousussa