Liity verkostomme!

koronavirusantigeenin

Saksan pitkä pandeemisten koulujen sulkeminen vaikutti eniten maahanmuuttajien oppilaisiin

Julkaistu

on

Vieraskielinen lasten kirja on kuvattu sosiaalityöntekijän Noor Zayedin toimesta Stadtteilmuetter-maahanmuuttajien kotouttamisprojektissa, jota protestanttinen hyväntekeväisyysjärjestö Diakonie johtaa Berliinissä Neukoellnin kaupunginosassa Saksassa 4. toukokuuta 2021. Kuva otettu 4. toukokuuta 2021. REUTERS / Annegret Hilse
Sosiaalityöntekijä Noor Zayed protestanttisen hyväntekeväisyysjärjestön Diakonien johtamasta Stadtteilmuetter-maahanmuuttajien integrointiprojektista puhuu syyrialaiselle kahden lapsen äidille Um Wajihille Berliinin Neukoellnin kaupunginosassa Saksassa 4. toukokuuta 2021. Kuva otettu 4. toukokuuta 2021. REUTERS / Annegret Hilse

Kun opettaja kertoi syyrialaiselle äidille Um Wajihille, että hänen 9-vuotiaan poikansa saksa oli heikentynyt hänen Berliinin koulunsa kuuden viikon sulkemisen aikana, hän suri, mutta ei yllättynyt kirjoittaa Joseph Nasr.

"Wajih oli ottanut saksan nopeasti, ja olimme erittäin ylpeitä hänestä", sanoi 25-vuotias kahden lapsen äiti.

"Tiesin, että ilman harjoittelua hän unohti oppimansa, mutta en voinut auttaa häntä."

Hänen poikansa kohtaavat nyt vielä yhden vuoden siirtolaislapsien "tervetuliaisluokassa", kunnes hänen saksankielensä on tarpeeksi hyvä liittymään alkuperäiskansojensa luokse kouluun Berliinin köyhässä Neukoellnin kaupunginosassa.

Koulujen sulkeminen - joka Saksassa on ollut noin 30 viikkoa viime vuoden maaliskuusta verrattuna vain 11: een Ranskassa - on lisännyt Saksassa maahanmuuttajien ja syntyperäisten oppilaiden välistä koulutuskuilua, joka on teollisuusmaiden korkeimpia.

Jo ennen pandemiaa maahanmuuttajien keskeyttämisaste oli 18.2 prosenttia, mikä on lähes kolme kertaa suurempi kuin maan keskiarvo.

Tämän aukon poistaminen on ratkaisevan tärkeää, muuten se saattaa vaarantaa Saksan pyrkimykset integroida yli kaksi miljoonaa ihmistä, jotka hakivat turvapaikkaa viimeisten seitsemän vuoden aikana, lähinnä Syyriasta, Irakista ja Afganistanista, asiantuntijat sanovat.

Saksan kielitaito ja niiden ylläpito ovat kriittisiä.

"Pandemian suurin vaikutus integraatioon on äkillinen kosketuksen puute saksalaisiin", sanoi Pariisissa toimiva teollisuusmaiden ryhmittymä OECD, Thomas Liebig. "Suurin osa siirtolaislapsista ei puhu saksaa kotona, joten kontakti alkuperäiskansojen kanssa on ratkaisevan tärkeää."

Yli 50% Saksassa maahanmuuttajavanhempien syntyneistä oppilaista ei puhu saksaa kotona, mikä on korkein osuus 37 jäsenen OECD: ssä ja verrattuna Ranskan 35%: iin. Muun kuin Saksassa syntyneiden oppilaiden osuus nousee 85 prosenttiin.

Siirtolaisvanhemmat, joilla saattaa olla puutetta akateemisesta ja saksalaisesta kielitaidosta, ovat joskus yrittäneet auttaa lapsia kotikoulutuksessa ja saamaan kiinni menetetystä oppimisesta. He ovat joutuneet myös kamppailemaan useammin koulun lopettamisen kanssa, koska he asuvat usein köyhemmillä alueilla, joilla on korkeampi COVID-19-infektio.

Liittokansleri Angela Merkelin hallitus ja paikallisen koulutuspolitiikkaa harjoittavan Saksan 16 osavaltion johtajat päättivät sulkea koulut jokaisen kolmen koronavirusvirran aikana pitäen samalla tehtaat avoimina talouden suojaamiseksi.

"Pandeemia lisäsi maahanmuuttajien ongelmia", sanoi Muna Naddaf, joka johtaa siirtolaisäidejä koskevaa neuvontaprojektia, jota johtaa evankelisen kirkon hyväntekeväisyysjärjestö Diakonie Neukoellnissa.

"Heidän oli yhtäkkiä kohdeltava enemmän byrokratiaa, kuten koronavirustestien antaminen lapselleen tai rokotustapaamisen järjestäminen. Hämmennystä on paljon. Meillä on ollut kysyttävää, onko totta, että tuoreen inkivääriä teen juominen suojaa virukselta ja jos rokotus aiheuttaa hedelmättömyyttä. "

Naddaf yhdisti Um Wajihin arabisaksalaisesta äidistä ja mentorista Noor Zayediin, joka neuvoi häntä pitämään poikansa ja tyttärensä aktiivisina ja stimuloituna lukkojen aikana.

Saksan koulutusjärjestelmän pitkäaikaiset puutteet, kuten heikko digitaalinen infrastruktuuri, joka vaikeutti verkko-opetusta, ja lyhyet koulupäivät, joiden vuoksi vanhempien oli pakko ottaa hitaus, lisäävät maahanmuuttajien ongelmia.

'KADOTETTU SUKUPOLVI'

Vain 45 prosentilla Saksan 40,000 1.30 koulusta oli nopea internetyhteys ennen pandemiaa Opettajien liiton mukaan, ja koulut ovat avoinna klo 3.30 asti, kun taas Ranskassa ainakin klo XNUMX asti.

Köyhempien kaupunginosien kouluilla ei todennäköisesti ole digitaalista infrastruktuuria, eikä vanhemmilla ole varaa kannettaviin tietokoneisiin tai koulun jälkeiseen hoitoon.

Vuosina 2000--2013 Saksa oli onnistunut puolittamaan maahanmuuttajien koulunkäynnin keskeyttämisen noin 10 prosenttiin lisäämällä kielitaitoa lastentarhoissa ja kouluissa. Viime vuosina keskeyttäneiden määrä on kuitenkin lisääntynyt, kun yhä useampi oppilas maista, joiden koulutustaso on heikompi, kuten Syyria, Afganistan, Irak ja Sudan, liittyi saksalaisiin luokkiin.

Opettajien liiton mukaan 20% 10.9 miljoonasta saksalaisesta oppilasta tarvitsee lisäopetusta tämän lukuvuoden menestyksekkääseen loppuunsaattamiseen, ja keskeyttävien määrän odotetaan kaksinkertaistuvan yli 100,000 XNUMX: een.

"Maahanmuuttajien ja alkuperäiskansojen välinen koulutusero kasvaa", sanoi professori Axel Pluennecke Kölnin taloustutkimusinstituutista. "Tarvitsemme valtavia investointeja pandemian jälkeen koulutukseen, mukaan lukien kohdennettu opetus, jotta vältetään menetetty oppilassukupolvi."

Covid-19

EU: n digitaalinen COVID-sertifikaatti - iso askel kohti turvallista palautumista

Julkaistu

on

Tänään (14. kesäkuuta) Euroopan parlamentin, EU: n neuvoston ja Euroopan komission presidentit osallistuivat EU: n digitaalista COVID-todistusta koskevan asetuksen viralliseen allekirjoittamiseen, mikä merkitsi lainsäädäntöprosessin loppua.

Portugalin pääministeri Antonio Costa sanoi: "Olemme tänään ottamassa suuren askeleen kohti turvallista elpymistä, palauttamaan liikkumisvapautemme ja edistämään talouden elpymistä. Digitaalinen varmenne on kattava työkalu. Siihen kuuluvat ihmiset, jotka ovat toipuneet COVID: stä, ihmiset, joilla on negatiiviset testit, ja rokotetut. Lähetämme tänään kansalaisillemme uudenlaisen luottamuksen, että yhdessä voimme voittaa tämän pandemian ja nauttia uudestaan ​​turvallisesti ja vapaasti matkustamisesta Euroopan unionissa. "

Komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen sanoi: "Tänä päivänä 36 vuotta sitten allekirjoitettiin Schengenin sopimus, viisi jäsenvaltiota päätti tuolloin avata rajat toisilleen, ja tämä oli alku nykypäivälle monille, monille kansalaisia, yksi Euroopan suurimmista saavutuksista, mahdollisuus matkustaa vapaasti unionimme sisällä. Eurooppalainen digitaalinen COVID-sertifikaatti vakuuttaa meidät tästä avoimesta Euroopasta, esteettömästä Euroopasta, mutta myös Euroopasta, joka avautuu hitaasti mutta varmasti vaikeimman ajan jälkeen. Sertifikaatti on avoimen ja digitaalisen Euroopan symboli. "

Kolmetoista jäsenvaltiota on jo aloittanut EU: n digitaalisten COVID-sertifikaattien myöntämisen, uusia sääntöjä sovelletaan 1. heinäkuuta mennessä kaikkiin EU-maihin. Komissio on perustanut yhdyskäytävän, jonka avulla jäsenvaltiot voivat tarkistaa, että varmenteet ovat aitoja. Von der Leyen sanoi myös, että todistus johtui myös eurooppalaisen rokotusstrategian onnistumisesta. 

EU-maat voivat edelleen asettaa rajoituksia, jos ne ovat välttämättömiä ja oikeasuhteisia kansanterveyden turvaamiseksi, mutta kaikkia valtioita pyydetään pidättäytymään asettamasta lisämatkailurajoituksia EU: n digitaalisen COVID-todistuksen haltijoille

EU: n digitaalinen COVID-sertifikaatti

EU: n digitaalisen COVID-sertifikaatin tarkoituksena on helpottaa turvallista ja vapaata liikkumista EU: n sisällä COVID-19-pandemian aikana. Kaikilla eurooppalaisilla on oikeus vapaaseen liikkuvuuteen, myös ilman todistusta, mutta todistus helpottaa matkustamista ja vapauttaa haltijat karanteenin kaltaisista rajoituksista.

EU: n digitaalinen COVID-sertifikaatti on kaikkien saatavilla ja se:

  • kattaa COVID-19-rokotukset, testit ja palautumisen
  • oltava ilmaisia ​​ja saatavilla kaikilla EU: n kielillä
  • oltava saatavana digitaalisessa ja paperipohjaisessa muodossa
  • olla turvallinen ja sisällyttää digitaalisesti allekirjoitettu QR-koodi

Lisäksi komissio sitoutui käyttämään 100 miljoonaa euroa hätäapuvälineen puitteissa tukemaan jäsenvaltioita kohtuuhintaisen testin toimittamisessa.

Asetusta sovelletaan 12 kuukauden ajan 1. heinäkuuta 2021 alkaen.

Continue Reading

koronavirusantigeenin

Parlamentin puheenjohtaja vaatii Euroopan etsintä- ja pelastusoperaatiota

Julkaistu

on

Euroopan parlamentin puhemies David Sassoli (Kuvassa) on avannut korkean tason parlamenttien välisen konferenssin maahanmuuton ja turvapaikkojen hallinnasta Euroopassa. Konferenssissa keskityttiin erityisesti muuttoliikkeen ulkoisiin näkökohtiin. Presidentti sanoi: "Olemme päättäneet keskustella tänään muuttoliike- ja turvapaikkapolitiikkojen ulkoisesta ulottuvuudesta, koska tiedämme, että vain puuttumalla rajojemme ulkopuolella tapahtuvaan epävakauteen, kriiseihin, köyhyyteen ja ihmisoikeusloukkauksiin pystymme käsittelemään juuret aiheuttaa miljoonia ihmisiä lähtemään. Meidän on hallittava tätä globaalia ilmiötä inhimillisellä tavalla, toivottamaan ihmiset tervetulleiksi, jotka koputtavat oviimme joka päivä arvokkaasti ja kunnioittavasti.
 
"COVID-19-pandemia vaikuttaa syvästi muuttoliikkeeseen paikallisesti ja maailmanlaajuisesti, ja sillä on ollut kerrannaisvaikutus ihmisten pakkoliikkeeseen ympäri maailmaa, varsinkin kun hoidon ja terveydenhuollon saatavuutta ei taata. Pandemia on häirinnyt muuttoreittejä, estänyt maahanmuuton, tuhonnut työpaikat ja tulot, vähentänyt rahalähetyksiä ja ajanut miljoonat maahanmuuttajat ja heikossa asemassa olevat väestöt köyhyyteen.
 
”Muuttoliike ja turvapaikka ovat jo erottamaton osa Euroopan unionin ulkoista toimintaa. Mutta niistä on tulevaisuudessa oltava osa vahvempaa ja yhtenäisempää ulkopolitiikkaa.
 
”Uskon, että velvollisuutemme on ensinnäkin pelastaa ihmishenkiä. Ei ole enää hyväksyttävää jättää tämä vastuu vain kansalaisjärjestöille, jotka suorittavat korvaavan tehtävän Välimerellä. Meidän on palattava pohtimaan Euroopan unionin yhteisiä toimia Välimerellä, jotka pelastavat ihmishenkiä ja torjuvat ihmiskauppiaita. Tarvitsemme merellä sijaitsevan eurooppalaisen etsintä- ja pelastusmekanismin, joka käyttää kaikkien mukana olevien toimijoiden asiantuntemusta jäsenvaltioista kansalaisyhteiskuntaan ja eurooppalaisiin virastoihin.
 
Toiseksi meidän on varmistettava, että suojelua tarvitsevat ihmiset voivat saapua Euroopan unioniin turvallisesti ja vaarantamatta henkensä. Meidän on määriteltävä humanitaariset kanavat yhdessä Yhdistyneiden Kansakuntien pakolaisasiain päävaltuutetun kanssa. Meidän on tehtävä yhteistyötä eurooppalaisen uudelleensijoittamisjärjestelmän luomiseksi, joka perustuu yhteiseen vastuuseen. Puhumme ihmisistä, jotka voivat työnsä ja taitojensa ansiosta myös vaikuttaa merkittävästi pandemian ja demografisen taantuman kärsimien yhteiskuntiemme elpymiseen.
 
"Meidän on myös luotava eurooppalainen maahanmuuton vastaanottopolitiikka. Meidän olisi yhdessä määriteltävä yhden maahantulo- ja oleskeluluvan kriteerit arvioimalla työmarkkinoidemme tarpeita kansallisella tasolla. Pandemian aikana kokonaiset talouden alat pysähtyivät siirtotyöläisten poissaolon vuoksi. Tarvitsemme säänneltyä maahanmuuttoa yhteiskuntiemme elpymisen ja sosiaalisen suojelun järjestelmien ylläpitämiseksi. "

Continue Reading

Covid-19

Yleinen media voi uhata kansanterveyttä

Julkaistu

on

Viime viikkoina kiistanalainen väite siitä, että pandemia on voinut vuotaa kiinalaisesta laboratoriosta - jonka monet ovat hylänneet eräänä salaliittoteoriana - on saanut vetovoimaa. Nyt Yhdysvaltain presidentti Joe Biden on ilmoittanut kiireellisestä tutkimuksesta, jossa teoriaa tarkastellaan taudin mahdollisena alkuperänä, kirjoittaa Henry St.George.

Epäily syntyi ensimmäisen kerran vuoden 2020 alussa ilmeisistä syistä, koska virus oli ilmestynyt samaan Kiinan kaupunkiin kuin Wuhanin virologinen instituutti (WIV), joka on tutkinut koronaviruksia lepakoissa yli vuosikymmenen ajan. Laboratorio sijaitsee vain muutaman kilometrin päässä Huananin märkämarkkinoilta, joilla Wuhanissa syntyi ensimmäinen tartuntaryhmä.

Silmiinpistävästä sattumasta huolimatta monet tiedotusvälineissä ja politiikassa hylkäsivät idean suoraan salaliittoteoriana ja kieltäytyivät käsittelemästä sitä vakavasti viimeisen vuoden aikana. Mutta tällä viikolla on käynyt ilmi, että Kalifornian Lawrence Livermoren kansallisen laboratorion toukokuussa 2020 laatimassa raportissa todettiin, että hypoteesi väitteestä, että virus on vuotanut Wuhanin kiinalaisesta laboratoriosta, oli uskottava ja ansaitsi lisätutkimuksia.

Joten miksi Lab Leak Theory hylättiin ylivoimaisesti alusta alkaen? Ei ole epäilystäkään siitä, että valtavirran median näkökulmasta ajatus pilaantui yhteistyössä presidentti Donald Trumpin kanssa. Tosiasiallisesti skeptisyys presidentin väitteistä pandemian tiettyjen piirteiden suhteen olisi ollut perusteltua melkein missä tahansa vaiheessa. Eufemistisesti sanottuna Trump oli osoittanut olevansa epäluotettava kertoja.

Pandemian aikana Trump hylkäsi toistuvasti COVID-19: n vakavuuden, työnsi todistamattomia, mahdollisesti vaarallisia korjaustoimenpiteitä, kuten hydroksiklorokiini, ja jopa ehdotti yhdessä ikimuistoisessa lehdistötilaisuudessa, että valkaisuainetta pistämällä saattaisi auttaa.

Toimittajat pelkäsivät myös kohtuullisesti yhtäläisyyksiä Irakin joukkotuhoaseiden kertomuksen kanssa, jossa mainittiin suuria uhkia ja annettiin oletuksia antagonistiselle teorialle, ja liian vähän todisteita sen tukemiseksi.

On kuitenkin mahdotonta jättää huomiotta se tosiasia, että yleinen animus, joka tuntui Trumpia vastaan ​​suurilla tiedotusvälineillä, aiheutti laajamittaisen velvollisuuden laiminlyönnin ja toimittajan sekä tieteen objektiivisten normien noudattamatta jättämisen. Todellisuudessa Lab Leak ei koskaan ollut salaliittoteoria, vaan pätevä hypoteesi koko ajan.

Myös Kiinan perustamisvastaiset luvut päinvastoin kumottivat. Jo syyskuussa 2020 'Rule of Law Foundation', joka liittyi merkittävään kiinalaiseen toisinajattelijaan Miles Kwokiin, ilmestyi otsikkosivulle tutkimuksen, jonka mukaan koronavirus oli keinotekoinen taudinaiheuttaja. Herra Kwokin pitkäaikainen vastustaminen KKP: ta vastaan ​​riitti varmistamaan, että ajatusta ei otettu vakavasti.

Sosiaalisen median monopolit teeskentelivät, että he torjuvat väärää tietoa, ja sensuroivat ne jopa laboratorion vuotohypoteesista. Vasta nyt - kun melkein kaikki suuret tiedotusvälineet sekä Ison-Britannian ja Yhdysvaltojen turvallisuuspalvelut ovat vahvistaneet, että se on toteutettavissa oleva mahdollisuus - heidät on pakko palata.

"Käynnissä olevien COVID-19: n alkuperätutkimusten valossa ja kansanterveysasiantuntijoita kuullen", Facebookin edustaja sanoi, "emme enää poista väitettä siitä, että COVID-19 on ihmisen tekemä tai valmistettu sovelluksistamme." Toisin sanoen Facebook uskoo nyt, että sen aikaisempien kuukausien miljoonien viestien sensurointi oli ollut virheellistä.

Ajatuksen vakavaksi ottamatta jättämisen seuraukset ovat syvälliset. On todisteita siitä, että kyseinen laboratorio on saattanut suorittaa niin kutsuttua toimintojen saantitutkimusta, vaarallista innovaatiota, jossa sairauksia tehdään tarkoituksellisesti virulenteisemmiksi osana tieteellistä tutkimusta.

Sellaisena, jos laboratorioteoria on tosiaankin totta, maailmaa on pidetty tarkoituksella pimeässä viruksen geneettisestä alkuperästä, joka on tähän mennessä tappanut yli 3.7 miljoonaa ihmistä. Satoja tuhansia ihmishenkiä olisi voitu pelastaa, jos viruksen keskeiset ominaisuudet ja sen taipumus mutaatioon olisi ymmärretty ennemmin ja paremmin.

Tällaisen löydön kulttuurisia seurauksia ei voida yliarvioida. Jos hypoteesi on totta - oivallus alkaa pian siinä, että maailman perustavanlaatuinen virhe ei ollut riittämätön kunnioitus tutkijoita kohtaan tai riittämätön kunnioitus asiantuntemusta kohtaan, mutta myös valtavirran riittävä valvonta ja liikaa sensuuria Facebookissa. Suurin epäonnistumisemme on ollut kyvyttömyys ajatella kriittisesti ja tunnustaa, että absoluuttista asiantuntemusta ei ole olemassa.

Continue Reading
Mainos

Twitter

Facebook

Mainos

Nousussa