Liity verkostomme!

Saksa

Saksa toteuttaa muutoksia kansainväliseen opiskelijatyöllisyyteen

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

1. maaliskuuta tänä vuonna, yli 450,000 XNUMX kansainvälisellä opiskelijalla Saksassa on pääsy yksinkertaisempaan työllistymisprosessiin maassa uuden työvoimaa koskevan lain ansiosta. pulaa keskeisillä aloilla, kuten talous, tekniikka ja lääketiede.

Ammattitaitoisen maahanmuuttolain toinen vaihe, joka tuli voimaan Maaliskuussa 1, 2024, laajentaa työmahdollisuuksia kansainvälisille opiskelijoille. 

Liittovaltion siirtolais- ja pakolaisviraston (BAMF) antaman lausunnon mukaan kansainväliset opiskelijat saavat nyt tehdä enemmän työpäiviä vuodessa.

Tämän lain mukaan kansainväliset opiskelijat, mukaan lukien yliopistoon valmistautuvat, ovat oikeutettuja myös toiseen työpaikkaan, Opiskelu Saksassa raporteissa.

”Aiempi vuotuinen 120 kokopäivän tai 240 puolipäivän työaikatili nostetaan 140 täyteen päivään tai 280 puoleen päivään. Vaihtoehtoisesti uusi sääntö sallii opiskelijatyöntekijöiden työskentelyn jopa 20 tuntia viikossa. BAMF:n lausunnossa lukee.

Vaikka maahantulo- ja oleskeluluvat myönnetään edelleen kolmansien maiden kansalaisille, jotka haluavat opiskella saksalaisessa yliopistossa, tulevat opiskelijat voivat myös tehdä osa-aikatyötä. He saavat työskennellä 20 tuntia viikossa opiskelupaikan etsinnän aikana.

”Nämä viimeaikaiset muutokset ovat hyvä askel kohti parempia mahdollisuuksia kansainvälisille opiskelijoille Saksassa. Lisäämällä päivien määrää, joina nämä opiskelijat saavat työskennellä viikossa, Saksa todennäköisesti vahvistaa asemaansa korkea-asteen koulutuksen ja lahjakkuuksien houkuttelemisen maailmanlaajuisena keskuksena. korkeakouluasiantuntija Alma MIftari sanoi.

Mainos

Saksa on kolmanneksi suosituin maa kansainvälisten opiskelijoiden keskuudessa Yhdysvaltojen ja Iso-Britannian jälkeen. Viimeisen vuosikymmenen aikana kansainvälisten opiskelijoiden määrä kasvoi Saksassa lähes 28 prosenttia. Saksan korkeakouluissa asuu vähintään 458,210 XNUMX kansainvälistä opiskelijaa.

Suurin osa näistä opiskelijoista on intialaisia ​​(42,578 39,137), kiinalaisia ​​(15,563 14,732) ja syyrialaisia ​​(2022 23). Turkki on toinen tärkeä kansainvälisten opiskelijoiden lähde Saksassa, ja se lähettää yhteensä XNUMX XNUMX opiskelijaa lukuvuonna XNUMX/XNUMX.

Expatrion ja Deutsche Gesellschaft Internationaler Studierenderin (DEGIS) vuoden 2021 lopussa tekemän tutkimuksen mukaan 45 prosenttia osallistuneista opiskelijoista ei aikonut opiskella muussa maassa kuin Saksassa.

Tutkimukseen osallistui 2,000 93 ihmistä 17 maasta. Heistä 16 valitsi opiskelukohtekseen Yhdysvallat ja vain XNUMX prosenttia Kanadan.

Ammattitaitoisen maahanmuuttolain kolmannen vaiheen odotetaan tulevan voimaan 1 ja tuovan mukanaan uusia muutoksia, kuten työnhakumahdollisuuden kortin käyttöönoton.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa