Liity verkostomme!

Demokraattinen tasavalta Kongon

EU parantaa sähkön saatavuutta Virungan alueella Kongon demokraattisessa tasavallassa

Julkaistu

on

Komissio on ilmoittanut lisää 20 miljoonaa euroa uuden Rwanguban voimalaitoksen rahoittamiseen, joka tuottaa vielä 15 megawattia sähköä. Euroopan unionin nopea reagointi Kongon demokraattisen tasavallan kiireelliseen ympäristökriisiin on auttanut palauttamaan jopa 96 prosenttia Gomassa Nyiragongon tulivuoren purkauksen vuoksi 35. toukokuuta vaurioituneista voimajohdoista ja 22 prosentista vesiputkista. . Tämä on antanut puolelle miljoonalle ihmiselle mahdollisuuden saada juomavettä ja saada sähköä kahdessa tärkeässä sairaalassa.

Puhuminen EU: n kehitysyhteistyöpäivät Virungan paneeli, kansainvälisten kumppanuuksien komissaari Jutta Urpilainen sanoi: "Sähkön saatavuus säästää ihmishenkiä ja on ratkaisevan tärkeää tämän haavoittuvan alueen taloudellisen ja inhimillisen kehityksen kannalta. Siksi Euroopan unioni reagoi nopeasti tukemaan väestöä, johon Nyiragongon viimeaikainen tulivuorenpurkaus kärsi. Tämän 20 miljoonan euron lisäyksellä kasvatamme tarjontaa, lisää kotitalouksia ja kouluja ja tarjoamme mahdollisuuksia kestävään kasvuun. "

EU tukee vesivoimalaitosten ja jakeluverkkojen rakentamista Virungan kansallispuiston ympärille, mikä kattaa jo 70% Goman sähköntarpeesta. Sähkökatkot ovat hengenvaarallisia paikalliselle väestölle, koska ne johtavat vesipulaan, koleran kaltaisten sairauksien leviämiseen, lisääntyneeseen eriarvoisuuteen ja köyhyyteen.

Tausta

Virungan kansallispuisto on Unescon maailmanperintökohde. EU on pisin ja tärkein avunantaja, joka tukee kansallispuistoa vuodesta 1988.

Vuodesta 2014 lähtien EU on tukenut käynnissä olevia toimia yhteensä 112 miljoonalla eurolla avustuksina. EU: n rahoitusosuus tukee puiston päivittäistä toimintaa, osallistavaa kasvua ja kestävän kehityksen aloitteita alueella, Pohjois-Kivun vesivoimaa ja kestävien maatalouskäytäntöjen kehittämistä. Nämä toimet ovat auttaneet luomaan 2,500 4,200 suoraa työpaikkaa, 15,000 XNUMX työpaikkaa verkottuneissa pienissä ja keskisuurissa yrityksissä (XNUMX XNUMX) ja XNUMX XNUMX välillistä työpaikkaa arvoketjuissa.

Joulukuussa 2020 Euroopan unionin, ympäristönsuojelija ja Oscar - palkittu näyttelijä Leonardo DiCaprio ja Re: villi (entinen maailmanlaajuinen luonnonsuojelu) käynnisti aloitteen Virungan kansallispuiston suojelemiseksi Kongon demokraattisessa tasavallassa. Tämän tyyppinen aloite on esimerkki EU: n sitoutumisesta EU: n vihreän diilin toteuttamiseen kaikkialla maailmassa yhteistyössä sellaisten avaintoimijoiden kanssa kuin Re: wild, jonka tehtävänä on suojella maan elämän monimuotoisuutta.

EU: n yhdennetty lähestymistapa yhdistää luonnonsuojelun taloudelliseen kehitykseen ja parantaa samalla paikallisten väestöjen elintasoa. Se auttaa torjumaan salametsästystä ja tukee kestävää metsänhoitoa, mukaan lukien pyrkimykset torjua laitonta hakkuutyötä ja metsien hävittämistä. Virungan kansallispuisto tunnetaan jo Afrikan biologisesti monimuotoisimmaksi suojelualueeksi, erityisesti sen villien vuori-gorillojen kanssa. Samanaikaisesti EU investoi arvoketjuihin, kuten suklaa, kahvi, chia-siemenet, papaijaentsyymit kosmetiikkateollisuudelle, varmistaen, että resurssit ulottuvat pienille yhteisötiloille ja osuuskunnille samalla kun edistetään osallistavaa kasvua ja kestävää kehitystä.

Lisätietoja

Lehdistötiedote: EU, Leonardo DiCaprio ja Global Wildlife Conservation työskentelevät yhdessä biologisen monimuotoisuuden suojelemiseksi

Eurooppalainen vihreä sopimus ja kansainväliset kumppanuudet

Mainos
Mainos

Nousussa