Liity verkostomme!

Puolustus

Online-ääriliikkeiden suhteen Big Tech on edelleen suurin ongelma

Julkaistu

on

Kahden viime kuukauden aikana lainsäätäjät Isossa-Britanniassa ja Euroopassa ovat esittäneet useita merkittäviä uudet laskut jonka tarkoituksena on hillitä Big Techin haitallista roolia ekstremistisen ja terroristisen sisällön leviämisessä verkossa, kirjoittaa Counter Extremism -pääjohtajaprojekti David Ibsen.

Tässä uudessa lainsäädännöllisessä ilmapiirissä sosiaalisen median jättiläiset, kuten Facebook, Twitter ja YouTube, jotka ovat vuosien ajan olleet tyytymättömiä, ellei tahallisesti huolimattomia, valvomassa alustojaan, ovat viimeinkin alkaneet joutua painostuksen kohteeksi. Ei ole yllättävää, että heidän myöhäiset pyrkimyksensä rauhoittaa hallituksia itsesääntelyaloitteiden, kuten digitaalisen luottamuksen ja turvallisuuskumppanuuden, kautta ovat jo antamassa tilaa syntipukkien etsimiselle.

Viime aikoina Big Tech kannattaa ovat alkaneet kannustaa ajatusta siitä, että verkossa oleva ekstremistinen ja terroristinen sisältö on edelleen ongelma vain pienemmille sosiaalisen median sivustoille ja vaihtoehtoisille salatuille alustoille. Vaikka ääriliikkeiden ja terrorismin torjunta pienemmillä ja vaihtoehtoisilla paikoilla on ehdottomasti kannattavaa päästä eteenpäin, yleinen kertomus on Silicon Valleyille enemmän kuin vähän kätevä ja puutteellinen useissa keskeisissä suhteissa.

Äärimmäisen ja terroristisen materiaalin leviäminen on edelleen iso ongelma Big Techille. Ensinnäkin, emme ole vielä läheskään luvattua maata valtavirran sosiaalisen median ympäristössä, jossa ei ole ääripäätä. Tämän vuoden helmikuussa julkaistussa median vastuullisuustutkimuksessa todettiin, että Facebook, Twitter ja YouTube ovat huomattavasti ohittanut pienemmillä alustoilla niiden pyrkiessä poistamaan haitalliset viestit.

Samassa kuussa CEP: n tutkijat löysivät laajan välimuistin ISIS-sisältö Facebookissa, mukaan lukien teloitukset, kehotukset väkivaltaisuuksiin ja taistelumateriaalit, jotka moderaattorit eivät olleet täysin huomioineet.

Tällä viikolla, kun antisemitistisen väkivallan määrä on noussut kaikkialla Yhdysvalloissa ja Euroopassa, CEP on jälleen tunnistanut nimenomaista uusnatsi-sisältöä useilla yleisillä alustoilla, kuten YouTube, Facebookin omistama Instagram ja Twitter.

Toiseksi, jopa kuvitellussa tulevaisuudessa, jossa ääriliikenteen viestintä tapahtuu ensisijaisesti hajautettujen alustojen kautta, ääriryhmät olisivat edelleen riippuvaisia ​​jonkinlaisesta yhteydestä valtavirran myyntipisteisiin ideologisen tukikohdan kasvattamiseksi ja uusien jäsenten rekrytoimiseksi.

Jokainen radikalisoitumistarina alkaa jostain ja Big Techin sääntely on suurin askel, jonka voisimme mahdollisesti tehdä estääkseen tavallisia kansalaisia ​​vetämästä ääri kanin reikiä.

Ja vaikka vaarallinen ja vihamielinen sisältö voi liikkua vapaammin valvomattomissa sivustoissa, ääriryhmät ja terroristit haluavat silti pääsyn suuriin, valtavirran alustoihin. Lähes kaikkialla läsnä oleva Facebook, Twitter, YouTube ja muut tarjoavat ääriliikkeille mahdollisuuden tavoittaa laajempi yleisö - joko kauhistuttaa tai rekrytoida mahdollisimman monta ihmistä. Esimerkiksi Christchurchin tappaja Brenton Tarrant, joka ryhtyi suoratoistamaan julmuutensa suorana lähetyksenä Facebook Live -palvelussa, sai hyökkäysvideonsa ladattu uudelleen yli 1.5 miljoonaa kertaa.

Olipa jihadisteihin pyrkivät sytyttämään maailmanlaajuisen kalifaatin tai uusnatsien Yritettäessä aloittaa kilpailusota, terrorismin tavoitteena on tänään kiinnittää huomiota, innostaa samanmielisiä ääriliikkeitä ja horjuttaa yhteiskuntaa mahdollisimman suuressa määrin.

Tätä tarkoitusta varten suurten sosiaalisen median kanavien vahvistavia vaikutuksia ei yksinkertaisesti voida aliarvioida. Yksi asia on, että ääriryhmä kommunikoi pienelle ryhmälle ideologisia kohortteja hämärässä salatussa verkossa. Heille on jotain aivan erilaista jakaa propagandansa satojen miljoonien ihmisten kanssa Facebookissa, Twitterissä tai YouTubessa.

Ei olisi liioiteltua sanoa, että jälkimmäisen estäminen Big Techin tehokkaalla sääntelyllä auttaisi torjumaan perustavanlaatuisesti nykyaikaista terrorismia ja estämään ääri-iskuja ja terroristeja saavuttamasta yleisön yleisöä.

Verkko-ääriliikkeiden lisääntyvä hajauttaminen on tärkeä asia, joka lainsäätäjien on käsiteltävä, mutta kenelläkään, joka tuo sen esiin yrittääkseen hämärtää Big Techin sääntelyn merkitystä, ei yksinkertaisesti ole kansalaisten etua sydämessä.

David Ibsen toimii toimitusjohtajana Counter Extremism Project (CEP) -projektissa, joka pyrkii torjumaan ääri-ideologian kasvavaa uhkaa erityisesti paljastamalla ääriliikkeiden väärinkäytön talous-, liike- ja viestintäverkostoissa. CEP käyttää uusimpia viestintä- ja teknologiavälineitä tunnistaakseen ääri-ideologian ja rekrytoinnin verkossa ja torjuakseen sen.

Moskova

Nato vs Venäjä: Vaaralliset pelit

Julkaistu

on

Vaikuttaa siltä, ​​että Mustasta merestä on viime aikoina tullut yhä enemmän Naton ja Venäjän vastakkainasettelukenttä. Toinen vahvistus tästä oli Ukrainan isännöimällä alueella äskettäin valmistuneet laajamittaiset sotaharjoitukset Sea Breeze 2021, kirjoittaa Alexi Ivanov, Moskovan kirjeenvaihtaja.

Sea Breeze - 2021 -harjoitukset ovat edustavimpia koko tapahtumahistoriansa. Niihin osallistui 32 maata, noin 5,000 sotilashenkilöstöä, 32 alusta, 40 lentokonetta, 18 maa- ja merijärjestöjen ryhmää Ukrainasta sekä Naton jäsen- ja kumppanimaat, mukaan lukien Yhdysvallat.

Harjoitusten pääpaikka oli Ukraina, joka ilmeisistä syistä pitää tapahtumaa sotilaallisena ja osittain poliittisena tukena sen itsemääräämisoikeudelle ensisijaisesti ottaen huomioon Krimin menetys ja armeijan poliittinen umpikuja Donbasissa. Lisäksi Kiova toivoo, että niin suuren mittakaavan tapahtuman järjestäminen auttaa Ukrainan nopeaa integroitumista allianssiin.

Muutama vuosi sitten Venäjän federaation Mustanmeren laivasto oli säännöllinen osallistuja tähän sarjaan. Sitten he tekivät pääasiassa humanitaarisia tehtäviä sekä vuorovaikutusta eri valtioiden laivastojen välillä.

Viime vuosina harjoitusten skenaario on muuttunut merkittävästi. Venäläisiä aluksia ei enää kutsuta heidän luokseen, ja ilma-alusten ja sukellusveneiden vastaisen toiminnan sekä amfibiolaskun tyypillisten meritaistelutoimien varmistamiseksi on kehitetty toimia.

Tänä vuonna julkistettu skenaario sisältää laajamittaisen rannikkokomponentin ja simuloi monikansallista operaatiota Ukrainan tilanteen vakauttamiseksi ja naapurivaltioiden tukemien laittomien aseellisten ryhmittymien kohtaamiseksi, kukaan ei erityisesti piilota, että Venäjällä tarkoitetaan sitä.

Ilmeisistä syistä Venäjän asevoimat seurasivat näitä harjoituksia hyvin tarkasti. Ja kuten kävi ilmi, ei turhaan! Meren partioivat venäläiset sotalaivat, ja venäläiset hävittäjät olivat jatkuvasti taivaalla.

Kuten Moskovassa odotettiin, Naton alukset yrittivät järjestää useita provokaatioita. Kaksi sota-alusta - HNLMS Evertsen Hollannin laivastosta ja brittiläinen HMS Defender - yrittivät rikkoa Venäjän aluevesiä Krimin läheisyydessä viitaten siihen, että tämä on Ukrainan alue. Kuten tiedätte, länsi ei tunnusta Krimin liittämistä Venäjään vuonna 2014. Juuri tällä tekosyyllä nämä vaaralliset liikkeet toteutettiin.

Venäjä reagoi ankarasti. Tulipalojen uhan alla ulkomaisten alusten oli poistuttava Venäjän aluevesiltä. Lontoo ja Amsterdam eivät kuitenkaan myöntäneet, että kyseessä oli provokaatio.

Naton Etelä-Kaukasuksen ja Keski-Aasian maita koskevan erityisedustajan James Appathurain mukaan Pohjois-Atlantin liitto pysyy Mustanmeren alueella tukeakseen liittolaisiaan ja kumppaneitaan.

"Nato: lla on selkeä kanta navigointivapauteen ja siihen, että Krim on Ukraina, ei Venäjä. HMS Defenderin kanssa tapahtuneen tapahtuman aikana Naton liittolaiset osoittivat päättäväisyyttä puolustaa näitä periaatteita", Appathurai sanoi.

Britannian ulkoministeri Dominic Raab puolestaan ​​sanoi, että Ison-Britannian sotalaivat "jatkavat pääsyä Ukrainan aluevesille". Hän kutsui tunkeilijahävittäjän seuraamaa reittiä lyhyimmäksi kansainväliseksi reitiksi Odessasta Georgian Batumiin.

"Meillä on kaikki oikeudet mennä vapaasti Ukrainan aluevesien läpi kansainvälisten standardien mukaisesti. Teemme niin myös jatkossakin", korkea virkamies korosti.

Moskova sanoi, ettei se salli tällaisia ​​tapahtumia tulevaisuudessa, ja tarvittaessa se on valmis soveltamaan "ankarimpia ja äärimmäisimpiä toimenpiteitä" rikkojiin, vaikka Kreml esittää tällaisen skenaarion Venäjälle "erittäin epätoivottavaksi".

Monet asiantuntijat sekä Venäjällä että lännessä alkoivat heti puhua kolmannen maailmansodan mahdollisesta uhasta, joka voi itse asiassa palaa Ukrainan takia. On selvää, että tällaiset ennusteet eivät ole hyödyllisiä kenellekään: ei Naton eikä Venäjän. Molemmilla puolilla on kuitenkin edelleen sotava ja päättäväinen asenne, joka ei voi muuta aiheuttaa pelkoa ja huolta tavallisten ihmisten keskuudessa.

Jopa vuoden 2021 merituulen päättymisen jälkeen Nato julistaa edelleen, etteivät ne jätä Mustaa merta minnekään. Tämän vahvistaa jo uusien alusten lähettäminen alueelle.

Siitä huolimatta kysymys on edelleen avoin: onko Pohjois-Atlantin allianssi valmis ryhtymään äärimmäisiin toimiin Venäjää vastaan ​​verukkeella suojella Ukrainan suvereniteettia ja alueellista koskemattomuutta, jolta on edelleen kieltäydytty pääsy Natoon?

Continue Reading

Puolustus

Strateginen kompassi on kiistanalainen, mutta parempi kuin välinpitämättömyys, Borrell sanoo

Julkaistu

on

Brysselissä tänään (12. heinäkuuta) kokoontuneet EU: n ulkoministerit keskustelivat EU: n strategisesta kompassista. EU: n korkea edustaja Josep Borrell sanoi, että se oli sekä tärkeä että kiistanalainen aloite, ja lisäsi: "En välitä, onko se kiistanalainen, mieluummin minulla on kiistoja kuin välinpitämättömyyksiä."

Tämä on ensimmäinen kerta, kun ulkoministerit keskustelevat puolustusministerien sijasta tästä hankkeesta, jonka tavoitteena on vahvistaa EU: n kriisinhallintaa, sietokykyä, kumppanuuksia ja valmiuksia. 

Euroopan ulkosuhdehallinto (EUH) pitää strategista kompassia yhtenä tärkeimmistä ja kunnianhimoisimmista hankkeista EU: n turvallisuuden ja puolustuksen alalla. On toivottavaa, että se saadaan valmiiksi maaliskuuhun 2022 mennessä, ja luonnos esitetään marraskuussa. Toivottavasti EU-valtiot antavat selkeän poliittisen ja strategisen ohjauksen siitä, mitä ne haluavat EU: n saavuttavan tällä alalla seuraavien 5–10 vuoden aikana. 
Se ohjaa EU: n käytettävissä olevien välineiden, myös äskettäin perustettujen, käyttöä Euroopan rauhanrahasto.

Continue Reading

Puolustus

Ampuma-asekauppa: Komissio käynnistää julkisen kuulemisen tarkastellakseen aseiden tuontia ja vientiä koskevia EU: n sääntöjä

Julkaistu

on

Komissio on käynnistänyt julkisen kuulemisen tarkastelusta EU: n sääntöjen siviiliaseiden viennin, tuonnin ja kauttakulun sääntely, jonka tarkoituksena on sulkea pois mahdolliset porsaanreiät, joita ihmiskauppiaat voivat käyttää, ja yksinkertaistaa laillisten kauppiaiden oikeudellista kehystä. Kaikkia asianomaisia ​​osapuolia pyydetään osallistumaan 11. lokakuuta 2021 asti. Kuulemisen tulokset otetaan huomioon sääntöjen tarkistuksessa, jäljitettävyyden ja tietojenvaihdon parantamiseksi sekä viennin ja tuonnin valvontamenettelyjen turvallisuuden lisäämiseksi. Ampuma-asekauppa ruokkii järjestäytynyttä rikollisuutta EU: ssa ja lisää poliittista epävakautta EU: n naapurimaissa. Nopean pakettien jakelun ja uuden tekniikan kehittyessä ampuma-aseiden kaupalla on uusia muotoja valvonnan välttämiseksi. Samalla laittomilla ampuma-aseiden maahantuojilla ja viejillä on EU: ssa laaja valikoima erilaisia ​​sääntöjä. Aloite nykyisen lainsäädännön tarkistamiseksi on osa EU: n ohjelmaa EU: n ampuma-asekauppaa koskeva toimintasuunnitelma kaudella 2020--2025.

Sisäasiain komissaari Ylva Johansson (kuvassa) on julkaissut myös blogiartikkeli kannustaa kaikkia asianomaisia ​​osapuolia osallistumaan kuulemiseen.

Continue Reading
Mainos
Mainos

Nousussa