Liity verkostomme!

koronavirusantigeenin

Vahvistuu pandemiasta: Toiminta varhain saatujen kokemusten perusteella

Julkaistu

on

Euroopan komissio on esittänyt a Viestintä COVID-19-pandemian varhaisista kokemuksista viimeisten 18 kuukauden aikana ja niiden pohjalta toiminnan parantamiseksi EU: n ja kansallisella tasolla. Tämä auttaa ennakoimaan paremmin kansanterveysriskit ja tehostamaan valmiussuunnittelua, mikä johtaa nopeampiin ja tehokkaampiin yhteisiin toimiin kaikilla tasoilla.

Kymmenessä oppitunnissa keskitytään siihen, mitä on parannettava ja mitä voidaan tehdä paremmin tulevaisuudessa. Kymmenen oppituntia eivät ole tyhjentäviä, mutta tarjoavat ensimmäisen kuvan siitä, mihin nyt on ryhdyttävä kaikkien eurooppalaisten hyväksi:   

 1. Nopeampi havaitseminen ja paremmat toimet edellyttävät vankkaa maailmanlaajuista terveystarkkailua ja parannettua Euroopan pandemiatietojen keruujärjestelmää. EU: n tulisi johtaa toimia uuden vankan suunnittelussa maailmanlaajuinen valvontajärjestelmä perustuu vertailukelpoisiin tietoihin. Uusi ja parannettu Euroopan pandemian tiedonkeruujärjestelmä käynnistetään vuonna 2021.
 2. Selkeämpi ja koordinoidumpi tieteellinen neuvonta helpottaisi poliittisia päätöksiä ja julkista viestintää. EU: n tulisi nimittää a Euroopan johtava epidemiologi ja vastaava hallintorakenne vuoden 2021 loppuun mennessä.
 3. Parannettu valmius vaatii jatkuvia investointeja, tarkastelua ja arviointia. Euroopan komission olisi valmisteltava vuosittain Valmiustilaraportti.
 4. Hätätyökalujen on oltava valmiita nopeammin ja helpommin aktivoitaviksi. EU: n olisi luotava puitteet EU: n pandemian hätätila ja työkalupakki kriisitilanteita varten.
 5. Koordinoiduista toimenpiteistä tulisi tulla refleksi Euroopalle. Euroopan verkkokauppa Terveysliitto olisi hyväksyttävä nopeasti ennen vuoden loppua, ja toimielinten välistä koordinointia ja työskentelytapoja olisi vahvistettava.
 6. Julkisen ja yksityisen sektorin kumppanuuksia ja vahvempia toimitusketjuja tarvitaan kriittisten laitteiden ja lääkkeiden virtauksen varmistamiseksi. A Terveyden hätätilanteiden varautumis- ja reagointiviranomainen (HERA) pitäisi olla toiminnassa vuoden 2022 alkuun ja a Terveydelle tärkeä Euroopan yhteistä etua koskeva hanke olisi perustettava mahdollisimman pian läpimurron mahdollistamiseksi lääkkeiden alalla. EU: n FAB-laitos, pitäisi varmistaa, että EU: lla on riittävästi "aina lämpimää" kapasiteettia tuottaa 500–700 miljoonaa rokoteannosta vuodessa, ja puolet näistä annoksista on valmis pandemian kuuden ensimmäisen kuukauden aikana.
 7. Yleiseurooppalainen lähestymistapa on välttämätön kliinisen tutkimuksen nopeuttamiseksi, laajentamiseksi ja tehostamiseksi. Laajamittainen EU-foorumi monikeskuksisille kliinisille tutkimuksille olisi perustettava.
 8. Kyky selviytyä pandemiassa riippuu jatkuvista ja lisääntyneistä investoinneista terveydenhuoltojärjestelmiin. Jäsenvaltioita olisi tuettava yleisen aseman vahvistamiseksi terveydenhuoltojärjestelmien sietokyky osana heidän toipumis- ja sietokykysijoituksiaan.
 9. Pandemian ennaltaehkäisy, valmius ja reagointi ovat maailmanlaajuinen prioriteetti Euroopassa. EU: n olisi jatkettava maailmanlaajuisen toiminnan johtamista etenkin COVAX: n kautta ja vahvistettava maailmanlaajuista terveysturvan arkkitehtuuria vahvistamalla Maailman terveysjärjestöä. Pandemiavalmiuskumppanuudet Keskeisten kumppaneiden kanssa olisi myös kehitettävä.
 10. Koordinoidumpi ja hienostuneempi lähestymistapa väärää tietoa ja väärää tietoa olisi kehitettävä.

Seuraavat vaiheet

Tämä raportti COVID-19-pandemian varhaisista opetuksista ruokkii johtajien keskustelua kesäkuun Eurooppa-neuvostossa. Se esitetään Euroopan parlamentille ja Euroopan unionin neuvostolle, ja komissio seuraa konkreettisia tuloksia vuoden 2021 jälkipuoliskolla.

Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen sanoi: "EU: n kattava vastaus pandemiaan on ollut ennennäkemättömän laajaa ja toteutettu ennätysajassa, mikä on osoitus yhteistyön tärkeydestä Euroopassa. Yhdessä olemme saavuttaneet sen, mitä kukaan EU: n jäsenvaltio ei olisi voinut tehdä yksin. Mutta olemme myös oppineet, mikä toimi hyvin ja missä voisimme toimia paremmin tulevissa pandemioissa. Meidän on nyt muutettava nämä oppitunnit muutoksiksi. "

Eurooppalaisen elämäntavan edistäminen Varapuheenjohtaja Margaritis Schinas totesi: "Huolimatta siitä, että terveyspolitiikka Euroopan tasolla on vasta syntymässä, EU reagoi pandemiaan runsaasti ja on sisältänyt laajan valikoiman ennennäkemättömiä aloitteita, jotka on suunniteltu ja toimitetaan ennätysajassa. Toimimme nopeasti, kunnianhimoisesti ja johdonmukaisesti. Tämä saavutettiin myös EU: n toimielinten välisen ennennäkemättömän solidaarisuuden ansiosta, joka takasi EU: n yhtenäisen toiminnan. Tämä on yksi hieno oppitunti, johon meidän on jatkettava rakentamista. Mutta tyytyväisyyteen ei ole aikaa eikä tilaa. Tänään tunnistamme tietyt alueet, joilla tiedämme jo enemmän ja mitä pitäisi tehdä tehokkaamman terveystoiminnan turvaamiseksi tulevaisuudessa. Tämä kriisi voi olla katalysaattori Euroopan yhdentymisen edistämiselle alueilla, joilla sitä eniten tarvitaan. "

Terveys- ja elintarviketurvallisuuskomissaari Stella Kyriakides sanoi: "Ennennäkemättömästä kansanterveyskriisistä on tehtävä mahdollisuus rakentaa takaisin vahvemmaksi. Keskeinen oppitunti COVID-19-kriisistä on tarve muuttaa kriisinhallinnassa käytetyt tapausratkaisut pysyviksi rakenteiksi, joiden avulla voimme olla paremmin valmistautuneita tulevaisuudessa. Meillä on oltava vahva Euroopan terveysliitto mahdollisimman pian. Aikaa ei voi menettää kansanterveysuhan tai muun pandemian edessä. Hätätoimien on oltava rakenteellisia valmiuksia. Solidaarisuus, vastuu, yhteiset ponnistelut Euroopan tasolla uhkista, jotka koskettavat meitä kaikkia yhtä lailla, ylläpitävät meitä tämän ja seuraavan kriisin aikana. "

Tausta

Kriisin alkaessa EU kehitti laajan valikoiman terveyspoliittisia toimia, joista esimerkkinä oli rokotteiden yhteinen lähestymistapa EU: n rokotestrategia ja aloitteet monilla muilla politiikoilla. Green Lanes -aloite piti ruokaa ja lääkkeitä virtaamassa yhtenäismarkkinoilla. Yhteinen lähestymistapa infektioprosenttien arviointiin eri alueilla teki testauksesta ja karanteenista paljon yhdenmukaisempaa. Viime aikoina EU: n digitaalisista COVID-sertifikaateista sovittiin ja pantiin täytäntöön ennätysajassa, mikä tasoitti tietä matkailun ja matkan turvalliselle jatkamiselle tänä kesänä ja sen jälkeenkin. Samanaikaisesti EU ryhtyi päättäväisiin toimiin pandemian taloudellisen laskeuman torjumiseksi. Tämä hyödynsi suuresti kokemuksia ja järjestelyjä, jotka on rakennettu vastaamaan aiempiin haasteisiin ja kriiseihin talous- ja rahoitusalalla.

Nämä onnistumiset eivät kuitenkaan peitä kohdattuja vaikeuksia, etenkään tuotannon ja tuotantokapasiteetin kasvattamisessa, osittain johtuen pysyvästi integroidun lähestymistavan puuttumisesta tutkimukseen, kehitykseen ja tuotantoon, mikä hidasti rokotteiden alkuperäistä saatavuutta. Vaikka tähän on sittemmin puututtu, tarvitaan pitkän aikavälin ratkaisuja tulevien haitallisten terveystapahtumien tai kriisien lieventämiseksi.

Lisätietoja

Tiedonanto COVID-19-pandemian varhaisen kokemuksen hyödyntämisestä

Euroopan komission koronavirusvasteen verkkosivusto

Turvalliset ja tehokkaat rokotteet EU: ssa

EU: n digitaalinen COVID-sertifikaatti

koronavirusantigeenin

Ison-Britannian pääministeri Johnson hylkäsi COVID-19 -lukituksen, koska vain vanhukset kuolevat, entinen apu sanoo

Julkaistu

on

By

Dominic Cummings, Ison-Britannian pääministerin Boris Johnsonin entinen erityisneuvonantaja, saapuu Downing Streetille Lontooseen, Iso-Britanniaan, 13. marraskuuta 2020. REUTERS / Toby Melville

Ison-Britannian pääministeri Boris Johnson ei ollut valmis asettamaan lukitusrajoituksia lopettaakseen COVID-19: n leviämisen vanhusten pelastamiseksi ja kiisti kansallisen terveyspalvelun olevan hukkua, hänen entinen ylimmän neuvonantajansa sanoi maanantaina (19. heinäkuuta) esitetyssä haastattelussa, kirjoittaa Andrew MacAskill, Reuters.

Ensimmäisessä TV-haastattelussaan viime vuoden työpaikalta poistumisen jälkeen, josta otteita julkaistiin maanantaina, Dominic Cummings (kuvassa) sanoi, että Johnson ei halunnut asettaa toista sulkua viime vuoden syksyllä, koska "kuolevat ihmiset ovat olennaisilta osin yli 80".

Cummings väitti myös, että Johnson halusi tavata kuningatar Elizabeth, 95, huolimatta merkkeistä, että virus oli leviämässä hänen toimistossaan pandemian alkaessa ja kun yleisöä oli kehotettu välttämään tarpeetonta yhteyttä, erityisesti vanhusten kanssa.

Poliittinen neuvonantaja, joka on syyttänyt hallitusta siitä, että se on vastuussa tuhansista vältettävissä olevista COVID-19-kuolemista, jakoi lokakuussa joukon viestejä, joiden väitettiin olevan Johnsonilta avustajille. Lue lisää.

Yhdessä viestissä Cummings sanoi, että Johnson vitsaili, että vanhukset voisivat "saada COVIDin ja elää pidempään", koska suurin osa kuolevista ihmisistä oli yli keskimääräisen elinajanodotteen.

Cummings väittää, että Johnson lähetti hänet sanomaan: "Enkä enää osta kaikkia näitä NHS: n (National Health Service) ylivoimaisia ​​juttuja. Ihmiset, mielestäni meidän on ehkä kalibroitava uudelleen."

Reuters ei voinut itsenäisesti tarkistaa, olivatko viestit aitoja.

Johnsonin tiedottaja sanoi, että pääministeri oli toteuttanut "tarvittavat toimet ihmishenkien ja toimeentulon suojelemiseksi parhaiden tieteellisten neuvojen ohjaamana".

Ison-Britannian opposition työväenpuolueen mukaan Cummingsin paljastukset vahvistivat julkisen tutkimuksen perustetta ja olivat "lisätodiste siitä, että pääministeri on toistuvasti soittanut väärät puhelut kansanterveyden kustannuksella".

Cummings kertoi BBC: lle, että Johnson kertoi virkamiehille, ettei hänen olisi koskaan pitänyt suostua ensimmäiseen sulkemiseen ja että hänen täytyi vakuuttaa hänet olemasta ottamatta riskiä tavata kuningatar.

"Minä sanoin, mitä sinä teet, ja hän sanoi, aion nähdä kuningattaren ja sanoin, mitä ihmeessä sinä puhut, tietysti et voi mennä katsomaan kuningatar", Cummings sanoi kertoi Johnson. "Ja hän sanoi, ettei hän periaatteessa ollut vain ajatellut sitä."

Huolimatta siitä, että kyseenalaistettiin Johnsonin soveltuvuus pääministerinä olevaan tehtävään ja haastettiin hallituksen taistelu COVID-19: tä vastaan, Cummingsin kritiikki ei ole vielä vakavasti puhkaissut brittiläisen johtajan luokituksia mielipidekyselyissä. Koko haastattelu lähetettiin tiistaina 20. heinäkuuta.

Continue Reading

koronavirusantigeenin

"Naurettavaa", matkailijat tyrmistyivät Yhdistyneen kuningaskunnan karanteenitoimenpiteistä Ranskalle

Julkaistu

on

Matkailijat, jotka ovat nousemassa Pariisista Lontooseen suuntautuvaan junaan päivänä, jolloin Britannian karanteenisäännöt olivat rauenneet, järkyttyivät maanantaina (19. heinäkuuta) viime hetken päätöksellä pitää heidät kutsumalla sitä "naurettavaksi", "julmaksi" ja " sekava", kirjoittavat Emilie Delwarde, Sudip Kar-Gupta, John Irish ja Ingrid Melander, Reuters.

Ranskasta saapuvien on asetettava karanteeniin kotona tai muussa majoitustilassa viiden tai kymmenen päivän ajan, hallitus ilmoitti perjantaina (10. heinäkuuta), vaikka heidät olisikin täysin rokotettu COVID-16: ää vastaan. Lue lisää.

Se, että Englanti romutti useimmat koronavirusrajoitukset maanantaina, teki siitä vielä katkeramman niille, jotka aikovat kirjautua Eurostariin Pariisin Gare du Nord -asemalla. Lue lisää.

"Se on epäjohdonmukaista ja ... turhauttavaa", sanoi 30-vuotias ranskalainen Vivien Saulais matkalla takaisin Iso-Britanniaan, jossa hän asuu, vierailunsa jälkeen perheensä luona.

"Minun on pakko tehdä 10 päivän karanteeni, kun Britannian hallitus poistaa kaikki rajoitukset ja pyrkii karjan koskemattomuuteen."

Matkustajat odottavat sosiaalisesti etäisillä tuoleilla Heathrow'n lentokentällä koronavirustaudin (COVID19) pandemian keskellä Lontoossa, Iso-Britanniassa 7. heinäkuuta 2021. REUTERS / Kevin Coombs
Matkustajat odottavat sosiaalisesti etäisillä tuoleilla Heathrow'n lentokentällä koronavirustaudin (COVID19) pandemian keskellä Lontoossa, Iso-Britanniassa 7. heinäkuuta 2021. REUTERS / Kevin Coombs

Iso-Britannia raportoi paljon enemmän COVID-19 -tapauksia kuin Ranska johtuen Delta-muunnoksen leviämisestä, joka tunnistettiin ensin Intiassa, mutta siinä on vain vähän beeta-variantin tapauksia, jotka tunnistettiin ensin Etelä-Afrikassa. Hallitus ilmoitti pitävänsä karanteenisääntöjä ranskalaisille matkustajille beta-variantin läsnäolon vuoksi.

Britanniassa on seitsemänneksi korkein COVID-19-kuolonuhrien määrä maailmassa, 128,708 48,161, ja sen ennustetaan saavan pian päivittäin enemmän uusia infektioita kuin viruksen toisen aallon korkeudella aiemmin tänä vuonna. Sunnuntaina oli XNUMX uutta tapausta.

Mutta ohittamalla eurooppalaiset ikäisensä 87 prosentilla Britannian aikuisväestöstä on ollut yksi rokotusannos ja yli 68 prosentilla kaksi annosta. Kuolemat, noin 40 päivässä, ovat murto tammikuun yli 1,800 huippusta.

"Se on täysin naurettavaa, koska beetavaihtoehto Ranskassa on niin alhainen", sanoi 70-vuotias britti Francis Beart, joka oli matkustanut Ranskaan tapaamaan kumppaniaan, mutta oli katkaissut vierailunsa varata aikaa karanteeniin. "Se on vähän julma."

Ranskan viranomaisten mukaan suurin osa beetaversiotapauksista tulee La Reunionin ja Mayotten merentakaisilta alueilta pikemminkin kuin Manner-Ranskasta, missä se ei ole laajalle levinnyttä.

"Emme usko, että Yhdistyneen kuningaskunnan päätökset perustuvat täysin tieteellisiin perusteisiin. Mielestämme ne ovat liiallisia", Ranskan nuorempi Eurooppa-ministeri Clement Beaune kertoi BFM TV: lle.

Continue Reading

koronavirusantigeenin

Matkusta turvallisesti EU Digital Covid -sertifikaatin avulla

Julkaistu

on

Ota selvää, kuinka uuden EU: n digitaalisen covid-todistuksen avulla voit matkustaa turvallisesti ja helposti Euroopassa pandemian aikana.

Kuinka EU: n digitaalinen covid-todistus toimii?

Sertifikaatti helpottaa matkustamista turvallisesti EU: n läpi osoittamalla, että olet saanut rokotuksen, negatiiviset testitulokset tai toipunut COVID-19: stä viimeisten kuuden kuukauden aikana.

Sen myöntävät kansalliset viranomaiset.

Nämä tiedot ovat QR-koodin muodossa, joka voi olla elektroninen (esimerkiksi älypuhelimellasi tai tablet-laitteellasi) tai tulostaa ja skannata matkoilla.

Sertifikaatti on ilmainen.

Järjestelmä tuli voimaan 1. heinäkuuta, ja se on voimassa 12 kuukautta ja kattaa kaikki 27 EU-maata sekä eräitä EU: n ulkopuolisia maita.

Lue uusimmat tiedot sivustolta EU Digital Covid -sertifikaatti -aloitteeseen osallistuvat maat.

Voinko käyttää sitä matkustamiseen?

Ei, tarvitset edelleen passisi tai muun henkilöllisyystodistuksen.

Matkustamiseen ei tarvitse olla todistusta - kansalliset vaatimukset pysyvät sitten voimassa - mutta sen saamisen pitäisi tehdä matkustamisesta helpompaa. Se voi esimerkiksi tarkoittaa, että sinun ei tarvitse asettaa karanteeniin.

Jos EU-maassa ilmenee kuitenkin poikkeuksellisia olosuhteita, kuten uuden vaihtoehdon äkillinen esiintyminen ja leviäminen, saatetaan joutua asettamaan uusia rajoituksia.

Mitä sisältyy EU Digital Covid -sertifikaattiin?

Sertifikaatista on kolme versiota:

 • Rokotustodistus
 • Testitodistus: osoittaa haltijan tuloksen, NAAT-testin tai nopean antigeenitestin tyypin ja päivämäärän
 • Palautustodistus: vahvistaa, että haltija on toipunut SARS-CoV-2-infektiosta positiivisen NAAT-testin jälkeen

Vasta-ainetestausta ei tunnisteta, vaikka tämä saattaa muuttua.

Sertifikaatin nojalla tunnustetut testit sisältävät Nucleic Acid Amplification Test (NAAT) -testit, kuten RT-PCR-testit ja nopeat antigeenitestit.

Euroopan komissio käyttää vähintään 100 miljoonaa euroa hätäapuvälineestä testitodistukseen tarvittavien Covid-testien ostamiseen.

Parlamentin jäsenet hyväksyivät EU: n Digital Covid -sertifikaatin Strasbourgissa kesäkuussa 2021 pidetyssä täysistunnossa.

Nuori naismatkailija, jolla on suojanaamari, astuu lentokoneelle ja on valmis nousemaan: EU: n digitaalinen Covid-todistus helpottaa matkustamista
EU: n Digital Covid -sertifikaatti helpottaa matkustamista Euroopassa © AdobeStock / ToneFotografia  
Lisää EU: n toimenpiteistä koronaviruspandemian torjumiseksi
Lue lisää 

Continue Reading
Mainos
Mainos

Nousussa