Liity verkostomme!

Bulgaria

Bulgarian parlamenttivaaleista ei tule selvää voittajaa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Nainen kävelee demokraattisen Bulgaria-puolueen vaalitaulun ohessa Sofiassa, Bulgariassa, 8. heinäkuuta 2021. REUTERS / Stoyan Nenov
Mies äänestää eduskuntavaalien aikana äänestyspaikassa Sofiassa, Bulgariassa, 11. heinäkuuta 2021. REUTERS / Spasiyana Sergieva

Bulgarian parlamenttivaalit eivät tuottaneet selkeää voittajaa sunnuntaina (11. heinäkuuta), osoittivat exit poll -tutkimukset. Uusi eliittivastainen puolue On sellaista kansaa (ITN) oli tiukasti edellisen entisen pääministerin Boyko Borissovin vasemmistolainen GERB-puolue, kirjoittaa Tsvetelia Tsolova.

Bulgarian toiset vaalit huhtikuusta lähtien heijastavat syvää erimielisyyttä Euroopan unionin köyhimmässä jäsenvaltiossa Borissovin vuosikymmeniä kestäneen hallinnon perinnöstä.

Monet ovat kääntyneet perustamis- tai oksastuksenvastaisiin puolueisiin toivoen määrätietoisempia toimia laajamittaisen korruption torjunnassa, syyttäen Borissovia, 62, silmän sulkemisesta tai jopa voimakkaiden oligarkkien tukemisesta.

Mainos

Mutta GERB hyötyy edelleen julkisesta tuesta sen pyrkimyksille nykyaikaistaa romahtavaa infrastruktuuria ja tieverkkoa ja vahvistaa julkisen sektorin palkkaa.

Gallup Internationalin tutkimus osoitti, että suosittu televisio-isännän ja laulajan Slavi Trifonovin johtama ITN oli 23.2%, ennen kuin GERB oli 23%. Alpha Research nosti myös ITN: n 24 prosenttiin ja GERB: n 23.5 prosenttiin.

Vaikka viralliset tulokset vahvistavat GERB: n suurimmaksi puolueeksi, sen mahdollisuudet perustaa hallitseva koalitio ovat vähäiset, poliittiset tarkkailijat sanovat. GERB tuli ensimmäiseksi epävarmoissa vaaleissa huhtikuussa ja voitti 26.2%, mutta muut puolueet välttivät sitä.

Mainos

ITN voi olla paremmassa asemassa todennäköisten kumppaniensa, kahden pienen siirteenvastaisen ryhmittymän, demokraattisen Bulgarian ja Stand Up! Mafia ulos!

Mutta viikkojen koalitioneuvottelut tai jopa uudet vaalit ovat nyt mahdollisia, mikä tarkoittaa, että Bulgaria voi kohdata vaikeuksia hyödyntää Euroopan unionin monen miljardin euron koronaviruksen elvytyspakettia tai hyväksyä sen vuoden 2022 budjettisuunnitelmia.

GERB myönsi nopeasti mahdollisuutensa palata hallitukseen.

"Jatkamme työtä sen puolesta, mihin uskomme, riippumatta siitä, mihin rooliin äänestäjät ovat päättäneet. Itse asiassa oppositio on oikeudenmukainen ja kunniallinen tapa puolustaa periaatteitamme", GERB: n varajohtaja Tomislav Donchev kertoi.

Liberal Strategies Centerin poliittinen analyytikko Daniel Smilov sanoi, että ITN: n johtama koalitio voi olla 5-10 paikkaa lyhyt voidakseen hallita ilman pitkään vakiintuneiden ryhmittymien, kuten sosialistien tai etnisen turkkilaisen MRF: n, tukea.

"Hallituksen muodostaminen on erittäin vaikeaa", hän sanoi.

Protestipuolueet, jotka haluavat kehittää läheisiä suhteita Bulgarian liittolaisiin Naton ja Euroopan unionin alueella, ovat luvanneet uudistaa oikeuslaitoksen vahvistamaan oikeusvaltiota ja varmistamaan varojen asianmukaisen käytön, joka johtuu EU: n koronaviruksen palautuspaketista.

Bulgarialla on ollut pitkä historia korruptiosta, mutta kampanjassa ovat hallinneet useita viimeaikaisia ​​skandaaleja ja Yhdysvaltain viime kuussa määräämiä pakotteita useille bulgarialaisille väitetyn siirteen vuoksi.

Nykyinen väliaikainen hallitus, joka on nimitetty huhtikuun äänestyksen jälkeen, on syyttänyt Borissovin kabinettia miljardien levojen veronmaksajien rahojen käyttämisestä ilman avoimia hankintamenettelyjä muiden puutteiden lisäksi.

GERB kiistää väärinkäytökset ja sanoo, että tällaiset syytökset ovat poliittisesti motivoituneita.

Bulgaria

Liikenteen kaaos kehittyy Romanian ja Bulgarian rajalla

Julkaistu

on

Bulgarian kuorma -autonkuljettajat protestoivat rajanylityspaikalla ankarista liikenneolosuhteista. Bulgarian liikenneministeri Gheorghi Todorov sanoi, että hän ottaa yhteyttä liikennekomissaari Adina Văleaniin saadakseen apua Romaniaan saapuvan liikenteen nopeampaan käsittelyyn. Valitetaan, että kuorma -autonkuljettajien on odotettava jopa 30 tuntia ylittääkseen rajatarkastuksen, kirjoittaa Bukarestin kirjeenvaihtaja Cristian Gherasim.

Tällä hetkellä ei ole virallista tietoa siitä, miksi kuorma -autonkuljettajien on odotettava 30 tuntia Euroopan unionin sisärajan ylittämiseksi, tieliikenteen kamarin lehdistötiedote osoittaa.

Liikenteen lisääntymiseen Romanian Bulgarian rajalla on useita syitä. EU: n sisärajana ylityksen pitäisi kestää vain muutama minuutti, mutta rajaviranomaiset suorittavat perusteelliset tarkastukset lisääntyneen maahanmuuton vuoksi. Tämä pidentää kuorma -auton tarkastusaikaa, rajavartijat kertoivat lehdistölle. Jokainen kuorma -auto tarkastetaan hiilidioksidianturilla. Jos havaittu hiilidioksidimäärä on liian suuri, ajoneuvosta tutkitaan, onko piilossa maahanmuuttajia laittomasti kuorma -autoissa kuljettajien lepoaikana.

Mainos

Bulgarian liikenneviranomaisten mukaan toinen syy lisääntyneeseen liikenteeseen on työntekijöiden paluu Länsi -Eurooppaan, ja lisäksi albaanit kiertävät Bulgarian läpi välttääkseen Serbian ylittämisen, mikä on lisännyt tieveroja merkittävästi viimeisen kuukauden aikana.

Myös Bulgaria tuli niiden maiden keltaiselle vyöhykkeelle, joilla on suuri epidemiologinen riski saada koronavirus, ja kaikki tästä osavaltiosta tulevat karanteeniin, jos he eivät ole rokotettuja tai jos heillä ei ole negatiivista PCR -testiä. Näin Bulgariassa lomailevat romanialaiset yrittivät palata kotimaahansa ennen uusien rajoitusten käyttöönottoa karanteenin välttämiseksi.

Elokuun viimeisinä päivinä noin 1.2 miljoonaa ihmistä ja yli 300,000 XNUMX ajoneuvoa ylitti rajan.

Mainos

Jopa saapumispaikka Bulgariaan Romaniasta ei ollut ongelmaton. Monet turistit yllättyivät. Kun odotusjonot ulottuvat yli 5 km: iin, Bulgarian lomamatkaajat jäivät vaille turvaa.

Romanialaiset voivat tulla Bulgariaan näyttämällä EU: n digitaalisen COVID -todistuksen, rokotustodistuksen, testin tai vastaavan asiakirjan, joka sisältää samat tiedot kuin EU: n COVID -digitaalinen todistus.

Henkilöiden erityisryhmiin, jotka on vapautettu COVID -asiakirjojen esittämisvelvollisuudesta Bulgarian tasavaltaan tullessaan, on Bulgarian kautta kulkevia henkilöitä.

Bulgariassa COVID-19-tapausten määrä on viime aikoina kasvanut ja uusia rajoituksia on otettu käyttöön. Bulgarian ravintolat ja baarit suljetaan klo 22 paikallista aikaa 00. syyskuuta alkaen, kun taas sisäurheilukilpailut käydään ilman katsojia. Musiikkifestivaalit kielletään ja teatterit ja elokuvateatterit toimivat enintään 7%: n kapasiteetilla.

Bulgariassa on alhaisin COVID-19-rokotusten määrä Euroopan unionissa, ja Romania seuraa esimerkkiä.

Continue Reading

Bulgaria

Bulgariaa odottaa uudet vaalit, kun sosialistit kieltäytyvät muodostamasta hallitusta

Julkaistu

on

By

Bulgarian presidentti Rumen Radev. REUTERS/Johanna Geron/Pool

Bulgaria aikoo järjestää tämän vuoden kolmannet kansalliset vaalit sen jälkeen, kun sosialisteista tuli torstaina (2. syyskuuta) kolmas poliittinen puolue, joka kieltäytyi johtamasta hallitusta heinäkuun epävarmojen parlamenttivaalien jälkeen, kirjoittaa Tsvetelia Tsolova, Reuters.

Sosialistit luopuivat suunnitelmista muodostaa toimiva hallitus sen jälkeen, kun mahdolliset liittolaiset, vakiintunut ITN-puolue ja kaksi pienempää siirtovastaista puolue kieltäytyivät tukemasta niitä. Puolue palauttaa mandaatin presidentille huomenna (7. syyskuuta).

Mainos

"Teimme parhaamme ja vetoimme järkeen ja vastuuseen, mutta se ei onnistunut", sosialistijohtaja Kornlia Ninova sanoi.

Presidentti Rumen Radev joutuu hajottamaan parlamentin, nimittämään uuden väliaikaisen hallinnon ja järjestämään pikakyselyn kahden kuukauden kuluessa.

Uudet parlamenttivaalit voidaan järjestää jo 7. marraskuuta tai samanaikaisesti toisen presidentinvaalien kahden kierroksen kanssa 14. marraskuuta tai 21. marraskuuta. Lue lisää.

Mainos

Pitkäaikainen poliittinen epävarmuus haittaa Bulgarian kykyä selviytyä tehokkaasti COVID-19 -pandemian neljännestä aallosta ja hyödyntää mojova Euroopan unionin koronaviruksen elvytysrahasto.

Sosialistien päätös tuli sen jälkeen, kun sekä ITN, joka voitti heikosti heinäkuun äänestykset, että entisen pääministerin Boyko Borissovin keskustaoikeistolainen GERB-puolue luopuivat pyrkimyksistä muodostaa hallitus särkyneessä parlamentissa. Lue lisää.

Continue Reading

Bulgaria

EU: n koheesiopolitiikka: 2.7 miljardia euroa Espanjan, Bulgarian, Italian, Unkarin ja Saksan elpymisen tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on hyväksynyt kuuden toimenpideohjelman muuttamisen Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) ja Euroopan sosiaalirahasto (ESR) Espanjassa, Bulgariassa, Italiassa, Unkarissa ja Saksassa REACT-EU yhteensä 2.7 miljardia euroa. Italiassa 1 miljardi euroa lisätään EAKR: n ja ESR: n kansalliseen suurkaupunkien toimintaohjelmaan. Näillä resursseilla pyritään vahvistamaan vihreää ja digitaalista siirtymistä sekä suurkaupunkien kestävyyttä. Lisäksi 80 miljoonaa euroa on tarkoitettu suurkaupunkien sosiaalijärjestelmän vahvistamiseen. Unkarissa talouskehityksen ja innovoinnin toimenpideohjelma (EDIOP) saa lisäresursseja 881 miljoonaa euroa.

Nämä rahat käytetään korottomaan käyttöpääomalainainstrumenttiin, jolla tuetaan yli 8,000 19 pk-yritystä ja tuetaan palkkatukijärjestelmää työntekijöille yrityksissä, jotka kärsivät COVID-XNUMX-lukitustoimenpiteistä. Espanjassa, Kanariansaarten EAKR: n toimintaohjelma saa 402 miljoonan euron lisäsumman terveydenhuoltolaitteisiin ja -infrastruktuuriin, mukaan lukien COVID-19-aiheiset T & K-hankkeet. Määrärahoilla tuetaan myös siirtymistä vihreään ja digitaaliseen talouteen, mukaan lukien kestävä matkailu. Lähes 7,000 pääasiassa matkailualan pk-yritystä saavat tukea COVID-19-kriisin aiheuttamien taloudellisten vaikeuksien voittamiseen. Alue omistaa myös merkittävän osan resursseista sosiaali- ja hätäpalveluinfrastruktuurille. Galician alueella 305 miljoonaa euroa REACT-EU: n ansiosta täydentää EAKR: n toimenpideohjelmaa.

Määräraha on tarkoitettu terveydenhuollon tuotteille ja palveluille, siirtymiselle digitaalitalouteen, mukaan lukien hallinnon ja pk -yritysten digitalisointi. Ne tukevat myös "vihreitä" hankkeita, kuten metsätalouden T & K-toimintaa, biojäteketjua, kaupunkiliikennettä, intermodaaliliikennettä sekä palontorjuntaa ja terveyskeskusten ja koulujen kunnostusta. Bulgariassa kilpailukykyä ja innovointia koskeva EAKR -toimenpideohjelma saa 120 miljoonaa euroa lisää. Nämä varat käytetään pk -yritysten käyttöpääoman tukemiseen.

Mainos

On arvioitu, että tuesta hyötyy noin 2,600 30 pk -yritystä. Saksassa Brandenburgin alue saa vielä XNUMX miljoonaa euroa EAKR -toimintaohjelmaansa matkailualan ja koronaviruspandemian koettelemien pk -yritysten tukemiseen sekä kulttuurilaitosten ja käsityöläiskammioiden digitalisointitoimenpiteisiin. REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) vuosina 2021 ja 2022 koheesiopolitiikan ohjelmille.

Mainos
Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa