Liity verkostomme!

Bulgaria

Itä-Euroopassa on joitain EU: n saastuneimpia kaupunkeja - Mitkä ovat alueen haasteet ja mitä ratkaisuja on olemassa?

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Eurostatin mukaan, korkein vaarallisten hienojen hiukkasten pitoisuus on kaupunkialueilla Bulgariassa (19.6 μg / m3), Puolassa (19.3 μg / m3), Romaniassa (16.4 μg / m3) ja Kroatiassa (16 μg / m3), kirjoittaa Cristian Gherasim.

EU: n jäsenvaltioista Bulgarian taajama-alueilla on korkein hienojen hiukkasten pitoisuus, selvästi yli Maailman terveysjärjestön suositteleman tason.

Taajuuden vastakkaisessa päässä Pohjois-Euroopassa on pienimmät hiukkaspäästöt PM2,5: n kanssa EU: ssa. Viro (4,8 µg / m3), Finlanda (5,1 µg / m3) ja Suedia (5,8 µg / m3) pitävät puhtaimman ilman huippupisteitä.

Mainos

PM2.5 on vaarallisimpia epäpuhtauksien pienhiukkasista, halkaisijaltaan alle 2.5 mikronia. Toisin kuin PM10 (eli 10 mikronin kokoisia hiukkasia), PM2.5-hiukkaset voivat olla terveydelle haitallisempia, koska ne tunkeutuvat syvälle keuhkoihin. Epäpuhtaudet, kuten ilmakehään suspendoituneet hienot hiukkaset, lyhentävät elinajanodotetta ja hyvinvointia ja voivat johtaa monien kroonisten ja akuuttien hengityselinten ja sydän- ja verisuonitautien ilmaantumiseen tai pahenemiseen.

Romanialla on eräitä ilman epäpuhtauksien eniten kärsineitä alueita Euroopan unionissa.

Ilmansaaste

Mainos

Ilmanlaatualan IQAirin maaliskuussa julkaiseman tutkimuksen mukaan Romania sijoittui 15. sijalle Euroopan saastuneimpien maiden joukossa vuonna 2020 ja Bukarestin pääkaupunki 51. sijalla maailmanlaajuisesti. Maailman saastunein pääoma on Delhi (Intia). Toisaalta puhtainta ilmaa löytyy keskellä merta olevista saarista, kuten Neitsytsaaret ja Uusi-Seelanti, tai Pohjoismaiden pääkaupungeista Ruotsista ja Suomesta.

Huonoja uutisia Romaniasta tulee myös ilmanlaadun seurantayhtiöltä, Airlylta, joka erottaa Puolan ja Romanian maanosan korkeimmista saasteista. Raportissa todettiin myös, että Cluj, toinen Romanian kaupunki, ei kuulu EU: n saastuneimpien kaupunkien joukkoon, ja se on jopa typpidioksidipäästöjen kärjessä.

Euroopan ympäristökeskuksen mukaan ilmansaasteet ovat suurin terveysriski Euroopan unionissa, ja altistumisesta johtuvia ennenaikaisia ​​kuolemia on noin 379,000 XNUMX. Voimalaitokset, raskas teollisuus ja lisääntynyt autoliikenne ovat tärkeimmät pilaantumisen syyt.

Euroopan unioni on kehottanut paikallisviranomaisia ​​seuraamaan paremmin ilmanlaatua, havaitsemaan saasteiden lähteet ja edistämään politiikkaa, joka rajoittaa pilaantumista vähentämällä liikennettä.

Bryssel on jo kohdentanut Romaniaa ilmansaasteiden vuoksi. Se aloitti oikeudelliset toimet liiallisista ilmansaasteista kolmessa kaupungissa: Iaşissa, Bukarestissa ja Brasovissa.

Lontoossa toimiva kansalaisjärjestö, joka on erikoistunut kestävään käyttäytymismuutokseen, sanoo kaupunkialueilla, että ihmisten on tehtävä päätöksiä paremmasta ilmanlaadusta ja ympäristöstä suosivasta elämäntavasta: valita matkustaminen auton jakamisen kanssa polkupyörillä tai sähkömoottorilla auton sijasta.

Jätehuolto

Itä-Euroopassa ilmansaasteet, heikko jätehuolto ja vähäinen kierrätys ovat luoneet vaarallisen keittämisen. Romaniassa ilmanlaadun ohella kierrätyksen matala taso edellyttää paikallisviranomaisia.

On surullista, että Romania on yksi niistä Euroopan maista, jossa jätteiden kierrätys on vähäisintä, ja paikallisten viranomaisten on maksettava vuosittain huomattavia summia sakkoina EU: n ympäristölainsäädännön noudattamatta jättämisestä. Lisäksi on olemassa lainsäädäntöehdotus, joka tarkoittaisi, että tiettyä muovi-, lasi- ja alumiinipakkausten veroa sovellettaisiin ensi vuodesta alkaen.

EU Reporter esitteli aiemmin Ciugud-yhteisön tapauksen Keski-Romaniassa, jonka tavoitteena on palkita kierrätys käyttämällä paikallisesti kehitettyä kryptovaluutta.

Virtuaalivaluuttaa, nimeltään CIUGUban - kylän nimen yhdistämistä romanialaiseen rahasanaan - käytetään ensimmäisessä toteutusvaiheessa yksinomaan niiden kansalaisten palkkioiden maksamiseen, jotka tuovat muoviastioita kierrätyskeskuksiin. CIUGUban annetaan paikallisille, jotka tuovat muovi-, lasi- tai alumiinipakkauksia ja tölkkejä keräyskeskuksiin.

Ciugud-yhteisö vastaa todellakin EU: n kehotukseen, että paikalliset yhteisöt ryhtyvät toimiin ja muuttavat ympäristökysymyksiään.

Kuten aiemmin on raportoitu, Ciugudiin ensimmäinen sellainen yksikkö, joka antaa käteistä roskia, on jo perustettu paikalliselle koulupihalle. Jonkin sisällä posti viranomaiset mainitsivat Ciugudin kaupungintalon Facebookissa, että yksikkö on jo täynnä lasten keräämää ja tuomaa muovijätettä. Pilottihankkeen toteuttaa paikallinen hallinto yhteistyössä amerikkalaisen yrityksen kanssa, joka on yksi maailman johtavista matkailuautojen valmistajista.

Kun projekti käynnistettiin aiemmin tässä kuussa, virkamiehet mainitsivat, että taitava lähestymistapa on tarkoitettu erityisesti kouluttamaan ja kannustamaan lapsia keräämään ja kierrättämään uudelleenkäytettäviä jätteitä. Lehdistötiedotteen mukaan lapsia kehotetaan kierrättämään mahdollisimman paljon pakkauksia kesäloman loppuun mennessä ja keräämään mahdollisimman monta virtuaalista kolikkoa. Uuden lukuvuoden alussa kerätyt virtuaalikolikot muunnetaan siten, että lapset voivat käyttää rahaa pienten projektien sekä opetuksen tai koulun ulkopuolisen toiminnan rahoittamiseen.

Ciugudista tulee siten ensimmäinen yhteisö Romaniassa, joka lanseeraa oman virtuaalivaluuttansa. Pyrkimys on osa laajempaa paikallista strategiaa muuttaa Ciugudista Romanian ensimmäinen älykäs kylä.

Ciugud aikoo mennä vielä pidemmälle. Hankkeen toisessa vaiheessa Ciugudin paikallinen hallinto asettaa kierrätysasemat kunnan muille alueille, ja kansalaiset voisivat saada vastineeksi virtuaalikolikoista alennuksia kyläkaupoissa, jotka osallistuvat tähän ohjelmaan.

Ciugudin kaupungintalo analysoi jopa mahdollisuutta, että tulevaisuudessa kansalaiset voivat käyttää virtuaalivaluuttoja saadakseen tiettyjä veronalennuksia, idea, johon sisältyisi lainsäädäntöaloitteen edistäminen tältä osin.

"Romania on jälkimmäinen Euroopan unionissa uusiutumisen suhteen, mikä tarkoittaa maamme maksamia rangaistuksia ympäristötavoitteiden saavuttamatta jättämisestä. Käynnistimme tämän projektin, koska haluamme kouluttaa tulevia Ciugudin kansalaisia. Se on tärkeää lasten oppia kierrättämään ja suojelemaan ympäristöä, mikä on tärkein perintö, jonka he saavat ", sanoi Ciugudin kunnan pormestari Gheorghe Damian.

Puhuessaan EU ReporterKaupungintalon edustaja Dan Lungu selitti: "Ciugudissa toteutettu projekti on osa useita muita pyrkimyksiä, joiden tarkoituksena on opettaa lapsille kierrätystä, vihreää energiaa ja ympäristön suojelua. CiugudBanin lisäksi perustimme myös "Eco Patrol" -ryhmän koululaisia, jotka menevät yhteisöön ja selittävät ihmisille kierrätyksen tärkeyttä, jätteiden keräämistä ja vihreämpää. "

Dan Lungu kertoi EU Reporter että vain saamalla lapset mukaan he onnistuivat keräämään ja kierrättämään enemmän Ciugudin kansalaisilta. Projektin toinen vaihe saa myös paikallisen toimittajan mukaan tarjoamaan vastineeksi CiugudBan -tuotteita ja -palveluita paikallisille.

"Ja projektin kolmannessa osassa haluamme käyttää CiugudBania verojen ja julkisen palvelun maksamiseen", hän kertoi EU Reporter.

Vielä on odotettavissa, että tällaiset pienimuotoiset hankkeet kaikkialla Euroopassa riittäisivät tehokkaasti vastaamaan Itä-Euroopan ympäristöhaasteisiin.

Continue Reading
Mainos

Bulgaria

Liikenteen kaaos kehittyy Romanian ja Bulgarian rajalla

Julkaistu

on

Bulgarian kuorma -autonkuljettajat protestoivat rajanylityspaikalla ankarista liikenneolosuhteista. Bulgarian liikenneministeri Gheorghi Todorov sanoi, että hän ottaa yhteyttä liikennekomissaari Adina Văleaniin saadakseen apua Romaniaan saapuvan liikenteen nopeampaan käsittelyyn. Valitetaan, että kuorma -autonkuljettajien on odotettava jopa 30 tuntia ylittääkseen rajatarkastuksen, kirjoittaa Bukarestin kirjeenvaihtaja Cristian Gherasim.

Tällä hetkellä ei ole virallista tietoa siitä, miksi kuorma -autonkuljettajien on odotettava 30 tuntia Euroopan unionin sisärajan ylittämiseksi, tieliikenteen kamarin lehdistötiedote osoittaa.

Liikenteen lisääntymiseen Romanian Bulgarian rajalla on useita syitä. EU: n sisärajana ylityksen pitäisi kestää vain muutama minuutti, mutta rajaviranomaiset suorittavat perusteelliset tarkastukset lisääntyneen maahanmuuton vuoksi. Tämä pidentää kuorma -auton tarkastusaikaa, rajavartijat kertoivat lehdistölle. Jokainen kuorma -auto tarkastetaan hiilidioksidianturilla. Jos havaittu hiilidioksidimäärä on liian suuri, ajoneuvosta tutkitaan, onko piilossa maahanmuuttajia laittomasti kuorma -autoissa kuljettajien lepoaikana.

Mainos

Bulgarian liikenneviranomaisten mukaan toinen syy lisääntyneeseen liikenteeseen on työntekijöiden paluu Länsi -Eurooppaan, ja lisäksi albaanit kiertävät Bulgarian läpi välttääkseen Serbian ylittämisen, mikä on lisännyt tieveroja merkittävästi viimeisen kuukauden aikana.

Myös Bulgaria tuli niiden maiden keltaiselle vyöhykkeelle, joilla on suuri epidemiologinen riski saada koronavirus, ja kaikki tästä osavaltiosta tulevat karanteeniin, jos he eivät ole rokotettuja tai jos heillä ei ole negatiivista PCR -testiä. Näin Bulgariassa lomailevat romanialaiset yrittivät palata kotimaahansa ennen uusien rajoitusten käyttöönottoa karanteenin välttämiseksi.

Elokuun viimeisinä päivinä noin 1.2 miljoonaa ihmistä ja yli 300,000 XNUMX ajoneuvoa ylitti rajan.

Mainos

Jopa saapumispaikka Bulgariaan Romaniasta ei ollut ongelmaton. Monet turistit yllättyivät. Kun odotusjonot ulottuvat yli 5 km: iin, Bulgarian lomamatkaajat jäivät vaille turvaa.

Romanialaiset voivat tulla Bulgariaan näyttämällä EU: n digitaalisen COVID -todistuksen, rokotustodistuksen, testin tai vastaavan asiakirjan, joka sisältää samat tiedot kuin EU: n COVID -digitaalinen todistus.

Henkilöiden erityisryhmiin, jotka on vapautettu COVID -asiakirjojen esittämisvelvollisuudesta Bulgarian tasavaltaan tullessaan, on Bulgarian kautta kulkevia henkilöitä.

Bulgariassa COVID-19-tapausten määrä on viime aikoina kasvanut ja uusia rajoituksia on otettu käyttöön. Bulgarian ravintolat ja baarit suljetaan klo 22 paikallista aikaa 00. syyskuuta alkaen, kun taas sisäurheilukilpailut käydään ilman katsojia. Musiikkifestivaalit kielletään ja teatterit ja elokuvateatterit toimivat enintään 7%: n kapasiteetilla.

Bulgariassa on alhaisin COVID-19-rokotusten määrä Euroopan unionissa, ja Romania seuraa esimerkkiä.

Continue Reading

Bulgaria

Bulgariaa odottaa uudet vaalit, kun sosialistit kieltäytyvät muodostamasta hallitusta

Julkaistu

on

By

Bulgarian presidentti Rumen Radev. REUTERS/Johanna Geron/Pool

Bulgaria aikoo järjestää tämän vuoden kolmannet kansalliset vaalit sen jälkeen, kun sosialisteista tuli torstaina (2. syyskuuta) kolmas poliittinen puolue, joka kieltäytyi johtamasta hallitusta heinäkuun epävarmojen parlamenttivaalien jälkeen, kirjoittaa Tsvetelia Tsolova, Reuters.

Sosialistit luopuivat suunnitelmista muodostaa toimiva hallitus sen jälkeen, kun mahdolliset liittolaiset, vakiintunut ITN-puolue ja kaksi pienempää siirtovastaista puolue kieltäytyivät tukemasta niitä. Puolue palauttaa mandaatin presidentille huomenna (7. syyskuuta).

Mainos

"Teimme parhaamme ja vetoimme järkeen ja vastuuseen, mutta se ei onnistunut", sosialistijohtaja Kornlia Ninova sanoi.

Presidentti Rumen Radev joutuu hajottamaan parlamentin, nimittämään uuden väliaikaisen hallinnon ja järjestämään pikakyselyn kahden kuukauden kuluessa.

Uudet parlamenttivaalit voidaan järjestää jo 7. marraskuuta tai samanaikaisesti toisen presidentinvaalien kahden kierroksen kanssa 14. marraskuuta tai 21. marraskuuta. Lue lisää.

Mainos

Pitkäaikainen poliittinen epävarmuus haittaa Bulgarian kykyä selviytyä tehokkaasti COVID-19 -pandemian neljännestä aallosta ja hyödyntää mojova Euroopan unionin koronaviruksen elvytysrahasto.

Sosialistien päätös tuli sen jälkeen, kun sekä ITN, joka voitti heikosti heinäkuun äänestykset, että entisen pääministerin Boyko Borissovin keskustaoikeistolainen GERB-puolue luopuivat pyrkimyksistä muodostaa hallitus särkyneessä parlamentissa. Lue lisää.

Continue Reading

Bulgaria

EU: n koheesiopolitiikka: 2.7 miljardia euroa Espanjan, Bulgarian, Italian, Unkarin ja Saksan elpymisen tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on hyväksynyt kuuden toimenpideohjelman muuttamisen Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) ja Euroopan sosiaalirahasto (ESR) Espanjassa, Bulgariassa, Italiassa, Unkarissa ja Saksassa REACT-EU yhteensä 2.7 miljardia euroa. Italiassa 1 miljardi euroa lisätään EAKR: n ja ESR: n kansalliseen suurkaupunkien toimintaohjelmaan. Näillä resursseilla pyritään vahvistamaan vihreää ja digitaalista siirtymistä sekä suurkaupunkien kestävyyttä. Lisäksi 80 miljoonaa euroa on tarkoitettu suurkaupunkien sosiaalijärjestelmän vahvistamiseen. Unkarissa talouskehityksen ja innovoinnin toimenpideohjelma (EDIOP) saa lisäresursseja 881 miljoonaa euroa.

Nämä rahat käytetään korottomaan käyttöpääomalainainstrumenttiin, jolla tuetaan yli 8,000 19 pk-yritystä ja tuetaan palkkatukijärjestelmää työntekijöille yrityksissä, jotka kärsivät COVID-XNUMX-lukitustoimenpiteistä. Espanjassa, Kanariansaarten EAKR: n toimintaohjelma saa 402 miljoonan euron lisäsumman terveydenhuoltolaitteisiin ja -infrastruktuuriin, mukaan lukien COVID-19-aiheiset T & K-hankkeet. Määrärahoilla tuetaan myös siirtymistä vihreään ja digitaaliseen talouteen, mukaan lukien kestävä matkailu. Lähes 7,000 pääasiassa matkailualan pk-yritystä saavat tukea COVID-19-kriisin aiheuttamien taloudellisten vaikeuksien voittamiseen. Alue omistaa myös merkittävän osan resursseista sosiaali- ja hätäpalveluinfrastruktuurille. Galician alueella 305 miljoonaa euroa REACT-EU: n ansiosta täydentää EAKR: n toimenpideohjelmaa.

Määräraha on tarkoitettu terveydenhuollon tuotteille ja palveluille, siirtymiselle digitaalitalouteen, mukaan lukien hallinnon ja pk -yritysten digitalisointi. Ne tukevat myös "vihreitä" hankkeita, kuten metsätalouden T & K-toimintaa, biojäteketjua, kaupunkiliikennettä, intermodaaliliikennettä sekä palontorjuntaa ja terveyskeskusten ja koulujen kunnostusta. Bulgariassa kilpailukykyä ja innovointia koskeva EAKR -toimenpideohjelma saa 120 miljoonaa euroa lisää. Nämä varat käytetään pk -yritysten käyttöpääoman tukemiseen.

Mainos

On arvioitu, että tuesta hyötyy noin 2,600 30 pk -yritystä. Saksassa Brandenburgin alue saa vielä XNUMX miljoonaa euroa EAKR -toimintaohjelmaansa matkailualan ja koronaviruspandemian koettelemien pk -yritysten tukemiseen sekä kulttuurilaitosten ja käsityöläiskammioiden digitalisointitoimenpiteisiin. REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) vuosina 2021 ja 2022 koheesiopolitiikan ohjelmille.

Mainos
Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa