Liity verkostomme!

Bulgaria

Itä-Euroopan vaaliviikonloppu tuo odottamattomia muutoksia ja toivoa edistymisestä

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Sunnuntaina (11. heinäkuuta) bulgarialaiset menivät äänestämään toisen kerran alle puolessa kuukaudessa sen jälkeen, kun entinen pääministeri Boiko Borisov epäonnistui muodostamasta hallituskoalitiota huhtikuun parlamenttivaalien jälkeen, kirjoittaa Cristian Gherasim, Bukarestin kirjeenvaihtaja.

Kun 95% äänestysluvuista saatiin päätökseen, entisen pääministerin Boiko Borisovin GERB-keskuskeskeinen puolue voitti ensin 23.9% äänistä, keskustiedotuskeskuksen toimittamien tietojen mukaan.

Borisovin puolue on kaulan ja uuden tulokkaan perustamisen vastainen puolue "On olemassa sellaisia ​​ihmisiä" (ITN), jota johtaa laulaja ja televisio-juontaja Slavi Trifonov.

Mainos

Borissovin kapea johto ei ehkä riitä hänelle ottamaan takaisin hallintaa hallintaansa.

Korruption vastaiset puolueet "Demokraattinen Bulgaria" ja "Nouse! Mafia, ulos!", ITN: n mahdolliset koalitiokumppanit saivat vastaavasti 12.6% ja 5% äänistä. Sosialistit saivat 13.6% ja MRF-puolue, joka edustaa etnisiä turkkilaisia, 10.6%.

Jotkut poliittiset asiantuntijat ovat spekuloineet, että Trifonovin puolue ITN, joka välttäisi hallituskoalition muodostamista huhtikuussa, voisi nyt yrittää muodostaa enemmistön liberaalin liiton Demokraattinen Bulgaria ja Stand Up! Mafia ulos! osapuolille. Tällöin populistipuolue, jolla ei ole selkeää poliittista asialistaa, saisi vallan. Kolme puoluetta ei kuitenkaan välttämättä saa hallituksen muodostamiseen tarvittavaa enemmistöä, ja ne voidaan joutua hakemaan tukea sosialistipuolueen tai etnisten turkkilaisten oikeuksien ja vapauden liikkeen jäseniltä.

Mainos

Lähes koko viime vuosikymmenen vallassa ollut Boiko Borisovin GERB-keskuskeskeinen puolue on pilannut oksaskandaalit ja jatkuvat valtakunnalliset mielenosoitukset, jotka päättyivät vasta huhtikuussa.

Moldovan tasavallassa presidentti Sandun Euroopan-kannustava toiminta- ja solidaarisuuspuolue sai enemmistön äänistä sunnuntain parlamenttivaaleissa. Kun Moldova yrittää päästä eroon Venäjän otteesta ja siirtyä kohti Eurooppaa, vaalitaistelussa taas eurooppalaiset ja venäläiset kannattivat sarvia. Nämä kaksi suuntaa ovat antagonistisia ja olivat lisäsyy yhteiskunnan jakautumiseen, joka ei löydä yhteyttään rakentamaan Euroopan köyhimmän valtion tulevaisuutta.

Yli 3.2 miljoonan moldovalaisen odotettiin lähtevän ja äänestävänsä edustajiensa nimittämiseksi tulevassa parlamentissa Chisinaussa, mutta todellisen vaikutuksen tekivät ulkomailla asuvat moldavat. Moldovan diaspora auttaa Sandun Euroopan-puoluetta turvaamaan voiton ja siten mahdollisesti avaamaan tien Moldovan tasavallan tulevalle Euroopan yhdentymiselle.

Yli 86% Moldovan kansalaisista ulkomailla, jotka äänestivät sunnuntaina ennenaikaisissa parlamenttivaaleissa, kannatti presidentti Maia Sandun toiminta- ja solidaarisuuspuoluetta (PAS). PAS-voitto tarjoaa Sandhulle ystävällisen lainsäätäjän työskennellä yrittäessään viedä maata polulle Euroopan yhdentymiseen.

Maia Sandu lupasi ennen sunnuntaiäänestystä, että puolueensa voitto tuo maan takaisin eurooppalaiseen joukkoon keskittyen parempiin suhteisiin sekä naapurimaiden Romanian että Brysselin kanssa.

Aivan kuten tapahtui marraskuun äänestyksessä, jonka aikana Maia Sandu voitti presidentin, laivalla asuvat moldavat tekivät kaiken eron, koska monet äänestivät eurooppalaisten kannattajien puolesta.

Bukarestin yliopiston apulaisprofessori ja entisen Neuvostoliiton alueen asiantuntija Armand Gosu kertoi EU-toimittajalle keskustellessaan Euroopan kannattavasta voitosta, että "tämä voima luo edellytykset uudelle reformiaallolle, erityisesti oikeuslaitoksessa ja taistelussa korruptio, uudistukset, joilla pyritään luomaan suotuisa sisäinen kehys ulkomaisille investoinneille, mikä johtaa viime kädessä elintason nousuun, oikeusvaltioperiaatteeseen ja korkeaan sietokykyyn ulkomaisten puuttuessa. Sunnuntain tulos on alkua, on ollut muitakin vastaavia alkuja, mutta päästäkseen jonnekin EU: n on myös muutettava lähestymistapaansa ja tarjottava konkreettinen näkökulma. "

Armand Gosu kertoi EU Reporterille, että "Moldovan tasavaltaa kehotetaan uudistamaan itseään, ryhtymään erilaisiin yhteistyömekanismeihin EU: n kanssa, avaamaan markkinansa eurooppalaisille tuotteille ja tulemaan yhä yhteensopivammiksi EU: n standardien kanssa", mutta siitä tulee potentiaalinen EU: n jäsen maassa kestää useita vuosikymmeniä.

Mainitsemalla Venäjän vaikutusvallan Moldovan tasavallassa Gosu sanoi, että näemme selkeän irtautumisen Venäjän vaikutusalueesta, kun lopulliset tulokset ovat saavutettuina ja kun meillä on uusi parlamentaarinen enemmistö.

"Venäjän vaikutuksesta puhuttaessa asiat ovat monimutkaisempia. Chisinaussa vallan omistaneet väärät Euroopan-myönteiset hallitukset, jotka viittasivat pakenevan oligarkin hallitsemiin hallintoihin, Vladimir Plahotniuc väärinkäyttivät geopoliittista keskustelua, Venäjän vastaista retoriikkaa laillistamaan itsensä lännen edessä. Maia Sandun puolue on toisella tavalla eurooppalainen. Hän puhuu vapaan maailman arvoista eikä Venäjän uhasta tekosyynä kansalaisvapauksien rajoittamiseen, ihmisten pidättämiseen ja yhdistysten tai jopa puolueiden laittomuuteen. Uskon, että Maia Sandulla on oikea lähestymistapa tekemällä syvällisiä uudistuksia, jotka muuttavat perusteellisesti Moldovan yhteiskuntaa. Itse asiassa tilat Moldovan poistumiselle Venäjän vaikutuspiiristä luotiin seitsemän vuotta sitten, Ukrainan ja Venäjän välisen sodan syttymisen jälkeen, keväällä 7. Äänestystulos osoittaa yhteiskunnan sosiaalisen vaatimuksen siirtyä länteen , radikaalien muutosten tukemiseksi 2014 vuotta itsenäisyyden jälkeen. "

Bulgaria

Liikenteen kaaos kehittyy Romanian ja Bulgarian rajalla

Julkaistu

on

Bulgarian kuorma -autonkuljettajat protestoivat rajanylityspaikalla ankarista liikenneolosuhteista. Bulgarian liikenneministeri Gheorghi Todorov sanoi, että hän ottaa yhteyttä liikennekomissaari Adina Văleaniin saadakseen apua Romaniaan saapuvan liikenteen nopeampaan käsittelyyn. Valitetaan, että kuorma -autonkuljettajien on odotettava jopa 30 tuntia ylittääkseen rajatarkastuksen, kirjoittaa Bukarestin kirjeenvaihtaja Cristian Gherasim.

Tällä hetkellä ei ole virallista tietoa siitä, miksi kuorma -autonkuljettajien on odotettava 30 tuntia Euroopan unionin sisärajan ylittämiseksi, tieliikenteen kamarin lehdistötiedote osoittaa.

Liikenteen lisääntymiseen Romanian Bulgarian rajalla on useita syitä. EU: n sisärajana ylityksen pitäisi kestää vain muutama minuutti, mutta rajaviranomaiset suorittavat perusteelliset tarkastukset lisääntyneen maahanmuuton vuoksi. Tämä pidentää kuorma -auton tarkastusaikaa, rajavartijat kertoivat lehdistölle. Jokainen kuorma -auto tarkastetaan hiilidioksidianturilla. Jos havaittu hiilidioksidimäärä on liian suuri, ajoneuvosta tutkitaan, onko piilossa maahanmuuttajia laittomasti kuorma -autoissa kuljettajien lepoaikana.

Mainos

Bulgarian liikenneviranomaisten mukaan toinen syy lisääntyneeseen liikenteeseen on työntekijöiden paluu Länsi -Eurooppaan, ja lisäksi albaanit kiertävät Bulgarian läpi välttääkseen Serbian ylittämisen, mikä on lisännyt tieveroja merkittävästi viimeisen kuukauden aikana.

Myös Bulgaria tuli niiden maiden keltaiselle vyöhykkeelle, joilla on suuri epidemiologinen riski saada koronavirus, ja kaikki tästä osavaltiosta tulevat karanteeniin, jos he eivät ole rokotettuja tai jos heillä ei ole negatiivista PCR -testiä. Näin Bulgariassa lomailevat romanialaiset yrittivät palata kotimaahansa ennen uusien rajoitusten käyttöönottoa karanteenin välttämiseksi.

Elokuun viimeisinä päivinä noin 1.2 miljoonaa ihmistä ja yli 300,000 XNUMX ajoneuvoa ylitti rajan.

Mainos

Jopa saapumispaikka Bulgariaan Romaniasta ei ollut ongelmaton. Monet turistit yllättyivät. Kun odotusjonot ulottuvat yli 5 km: iin, Bulgarian lomamatkaajat jäivät vaille turvaa.

Romanialaiset voivat tulla Bulgariaan näyttämällä EU: n digitaalisen COVID -todistuksen, rokotustodistuksen, testin tai vastaavan asiakirjan, joka sisältää samat tiedot kuin EU: n COVID -digitaalinen todistus.

Henkilöiden erityisryhmiin, jotka on vapautettu COVID -asiakirjojen esittämisvelvollisuudesta Bulgarian tasavaltaan tullessaan, on Bulgarian kautta kulkevia henkilöitä.

Bulgariassa COVID-19-tapausten määrä on viime aikoina kasvanut ja uusia rajoituksia on otettu käyttöön. Bulgarian ravintolat ja baarit suljetaan klo 22 paikallista aikaa 00. syyskuuta alkaen, kun taas sisäurheilukilpailut käydään ilman katsojia. Musiikkifestivaalit kielletään ja teatterit ja elokuvateatterit toimivat enintään 7%: n kapasiteetilla.

Bulgariassa on alhaisin COVID-19-rokotusten määrä Euroopan unionissa, ja Romania seuraa esimerkkiä.

Continue Reading

Bulgaria

Bulgariaa odottaa uudet vaalit, kun sosialistit kieltäytyvät muodostamasta hallitusta

Julkaistu

on

By

Bulgarian presidentti Rumen Radev. REUTERS/Johanna Geron/Pool

Bulgaria aikoo järjestää tämän vuoden kolmannet kansalliset vaalit sen jälkeen, kun sosialisteista tuli torstaina (2. syyskuuta) kolmas poliittinen puolue, joka kieltäytyi johtamasta hallitusta heinäkuun epävarmojen parlamenttivaalien jälkeen, kirjoittaa Tsvetelia Tsolova, Reuters.

Sosialistit luopuivat suunnitelmista muodostaa toimiva hallitus sen jälkeen, kun mahdolliset liittolaiset, vakiintunut ITN-puolue ja kaksi pienempää siirtovastaista puolue kieltäytyivät tukemasta niitä. Puolue palauttaa mandaatin presidentille huomenna (7. syyskuuta).

Mainos

"Teimme parhaamme ja vetoimme järkeen ja vastuuseen, mutta se ei onnistunut", sosialistijohtaja Kornlia Ninova sanoi.

Presidentti Rumen Radev joutuu hajottamaan parlamentin, nimittämään uuden väliaikaisen hallinnon ja järjestämään pikakyselyn kahden kuukauden kuluessa.

Uudet parlamenttivaalit voidaan järjestää jo 7. marraskuuta tai samanaikaisesti toisen presidentinvaalien kahden kierroksen kanssa 14. marraskuuta tai 21. marraskuuta. Lue lisää.

Mainos

Pitkäaikainen poliittinen epävarmuus haittaa Bulgarian kykyä selviytyä tehokkaasti COVID-19 -pandemian neljännestä aallosta ja hyödyntää mojova Euroopan unionin koronaviruksen elvytysrahasto.

Sosialistien päätös tuli sen jälkeen, kun sekä ITN, joka voitti heikosti heinäkuun äänestykset, että entisen pääministerin Boyko Borissovin keskustaoikeistolainen GERB-puolue luopuivat pyrkimyksistä muodostaa hallitus särkyneessä parlamentissa. Lue lisää.

Continue Reading

Bulgaria

EU: n koheesiopolitiikka: 2.7 miljardia euroa Espanjan, Bulgarian, Italian, Unkarin ja Saksan elpymisen tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on hyväksynyt kuuden toimenpideohjelman muuttamisen Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) ja Euroopan sosiaalirahasto (ESR) Espanjassa, Bulgariassa, Italiassa, Unkarissa ja Saksassa REACT-EU yhteensä 2.7 miljardia euroa. Italiassa 1 miljardi euroa lisätään EAKR: n ja ESR: n kansalliseen suurkaupunkien toimintaohjelmaan. Näillä resursseilla pyritään vahvistamaan vihreää ja digitaalista siirtymistä sekä suurkaupunkien kestävyyttä. Lisäksi 80 miljoonaa euroa on tarkoitettu suurkaupunkien sosiaalijärjestelmän vahvistamiseen. Unkarissa talouskehityksen ja innovoinnin toimenpideohjelma (EDIOP) saa lisäresursseja 881 miljoonaa euroa.

Nämä rahat käytetään korottomaan käyttöpääomalainainstrumenttiin, jolla tuetaan yli 8,000 19 pk-yritystä ja tuetaan palkkatukijärjestelmää työntekijöille yrityksissä, jotka kärsivät COVID-XNUMX-lukitustoimenpiteistä. Espanjassa, Kanariansaarten EAKR: n toimintaohjelma saa 402 miljoonan euron lisäsumman terveydenhuoltolaitteisiin ja -infrastruktuuriin, mukaan lukien COVID-19-aiheiset T & K-hankkeet. Määrärahoilla tuetaan myös siirtymistä vihreään ja digitaaliseen talouteen, mukaan lukien kestävä matkailu. Lähes 7,000 pääasiassa matkailualan pk-yritystä saavat tukea COVID-19-kriisin aiheuttamien taloudellisten vaikeuksien voittamiseen. Alue omistaa myös merkittävän osan resursseista sosiaali- ja hätäpalveluinfrastruktuurille. Galician alueella 305 miljoonaa euroa REACT-EU: n ansiosta täydentää EAKR: n toimenpideohjelmaa.

Määräraha on tarkoitettu terveydenhuollon tuotteille ja palveluille, siirtymiselle digitaalitalouteen, mukaan lukien hallinnon ja pk -yritysten digitalisointi. Ne tukevat myös "vihreitä" hankkeita, kuten metsätalouden T & K-toimintaa, biojäteketjua, kaupunkiliikennettä, intermodaaliliikennettä sekä palontorjuntaa ja terveyskeskusten ja koulujen kunnostusta. Bulgariassa kilpailukykyä ja innovointia koskeva EAKR -toimenpideohjelma saa 120 miljoonaa euroa lisää. Nämä varat käytetään pk -yritysten käyttöpääoman tukemiseen.

Mainos

On arvioitu, että tuesta hyötyy noin 2,600 30 pk -yritystä. Saksassa Brandenburgin alue saa vielä XNUMX miljoonaa euroa EAKR -toimintaohjelmaansa matkailualan ja koronaviruspandemian koettelemien pk -yritysten tukemiseen sekä kulttuurilaitosten ja käsityöläiskammioiden digitalisointitoimenpiteisiin. REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) vuosina 2021 ja 2022 koheesiopolitiikan ohjelmille.

Mainos
Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa