Liity verkostomme!

Amazon

Komissio lähettää tietopyynnön Amazonille digitaalipalvelulain mukaisesti

SHARE:

Julkaistu

on

Euroopan komissio on lähettänyt Amazonille virallisesti tietopyynnön Digital Services Act (DSA). Komissio pyytää Amazonia toimittamaan lisätietoja toimenpiteistä, jotka se on toteuttanut noudattaakseen riskinarviointiin ja lieventämistoimiin liittyviä velvoitteitaan kuluttajien suojelemiseksi verkossa, erityisesti mitä tulee laittomien tuotteiden levittämiseen ja perusoikeuksien suojeluun. Suositusjärjestelmien noudattamisesta DSA:n asiaankuuluvien määräysten kanssa.

Amazonin on toimitettava pyydetyt tiedot komissiolle 6. joulukuuta 2023 mennessä. Amazonin vastausten arvioinnin perusteella komissio arvioi seuraavat vaiheet. Tämä voi merkitä menettelyn muodollista aloittamista DSA:n 66 artiklan mukaisesti.

DSA:n 74 §:n 2 momentin mukaan komissio voi määrätä sakkoja virheellisistä, epätäydellisistä tai harhaanjohtavista tiedoista vastauksena tietopyyntöön. Jos Amazon ei vastaa, komissio voi päättää pyytää tietoja päätöksellään. Tässä tapauksessa määräaikaan mennessä vastaamatta jättäminen voi johtaa uhkasakkojen määräämiseen.

Sen jälkeen, kun se on nimetty a Erittäin suuri verkkoalusta, Amazon on velvollinen noudattamaan DSA:ta, mukaan lukien laittoman ja haitallisen sisällön levittämiseen liittyvien riskien arviointi ja lieventäminen sekä mahdolliset kielteiset vaikutukset perusoikeuksien käyttöön.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa