Liity verkostomme!

Amazon

Alkuperäiskansojen johtajat asettavat uuden tavoitteen suojellakseen Amazonia metsäkatolta

SHARE:

Julkaistu

on

Ilmakuvassa näkyy joki ja metsäkatsaus Amazonista lähellä Porto Velhoa, Rondonian osavaltio, Brasilia 14. elokuuta 2020. REUTERS/Ueslei Marcelino/Tiedosto Kuva/Tiedostokuva

Alkuperäiskansojen ryhmät kehottivat maailman johtajia sunnuntaina (5. syyskuuta) tukemaan uutta tavoitetta suojella 80% Amazonin vesistöstä vuoteen 2025 mennessä. He sanoivat, että tarvitaan rohkeita toimia, jotta metsien hävittäminen saataisiin työntämään maapallon suurin sademetsä yli paluupisteen. kirjoittaa Matthew Green ja Jake Spring.

Amazonin edustajat aloittivat kampanjansa yhdeksän päivän konferenssissa Marseillessa, jossa useat tuhannet virkamiehet, tutkijat ja kampanjoijat luovat pohjan YK: n biologista monimuotoisuutta koskeville neuvotteluille Kiinan Kunmingin kaupungissa ensi vuonna. Lue lisää.

"Kutsumme maailmanlaajuista yhteisöä liittymään meihin kääntämään kotimme tuhoamisen ja siten turvaamaan planeetan tulevaisuuden", José Gregorio Diaz Mirabal, COICAn pääkoordinaattori, joka edustaa alkuperäiskansojen ryhmiä yhdeksässä Amazonin alueen valtiossa Reuters.

Hieman alle 50 prosenttia Amazonin vesistöstä on tällä hetkellä jonkin virallisen suojelun tai alkuperäiskansojen hoidossa. tutkimus julkaistiin viime vuonna.

Mutta karjankasvatuksen, kaivostoiminnan ja öljyn etsinnän paine kasvaa. Brasiliassa, jossa on 60% biomista, metsien hävittäminen on kiihtynyt sen jälkeen, kun oikeistolainen presidentti Jair Bolsonaro aloitti virkansa vuonna 2019 ja saavutti 12 vuoden korkeimman tason viime vuonna ja herätti kansainvälistä paheksuntaa.

Amazonin vesistöalue on menettänyt 18% alkuperäisestä metsäpeitteestään ja toinen 17% on heikentynyt maamerkin mukaan opiskella Amazonin tiedepaneeli julkaisi heinäkuussa 200 tutkijan tutkimuksen perusteella.

Mainos

Jos metsien hävittäminen saavuttaa 20–25%, se voi kallistaa Amazonin kuolemakierrokseen, jossa se kuivuu ja muuttuu savanniksi, kertoo brasilialainen maapallon tiedemies Carlos Nobre.

Marseillen kokoontuminen on viimeisin World Conservation Congress, joka järjestetään joka neljäs vuosi Kansainvälisen luonnonsuojeluliiton, hallitusten, kansalaisyhteiskunnan ja tutkijoiden kokouksen, kautta.

COICA haluaa kongressin hyväksyvän sen 'Amazonia 80x2025'julkilausuman, joka antaa ehdotukselle paremmat mahdollisuudet saada vetovoimaa Kunmingissa, jossa hallitusten on määrä keskustella tavoitteista biologisen monimuotoisuuden suojelemiseksi seuraavan vuosikymmenen aikana.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa