Liity verkostomme!

Euroopan komissio

Jäsenvaltiot eivät ole saavuttaneet määräenemmistöä glyfosaatin hyväksynnän uusimiseksi tai hylkäämiseksi

SHARE:

Julkaistu

on

Jäsenvaltiot eivät 16. marraskuuta saavuttaneet vaadittua määräenemmistöä glyfosaatin hyväksynnän uusimiseksi tai hylkäämiseksi valituskomitean äänestyksessä. Tämä on seurausta edellisestä äänestyksestä Kasveja, eläimiä, elintarvikkeita ja rehuja käsittelevä pysyvä komitea (SCOPAFF) 13. lokakuuta, jossa jäsenvaltiot eivät myöskään saavuttaneet vaadittua enemmistöä ehdotuksen uusimiseksi tai hylkäämiseksi.

EU:n lainsäädännön mukaisesti ja koska vaadittua enemmistöä ei ole saatu kumpaankaan suuntaan, komission on nyt tehtävä päätös ennen 15. joulukuuta 2023, jolloin nykyinen hyväksymisaika päättyy. Komissio perustuu kattavaan turvallisuusarviointiin Euroopan elintarviketurvallisuusviranomainen (EFSA) ja Euroopan kemikaalivirasto (ECHA) yhdessä EU-maiden kanssa jatkaa nyt glyfosaatin hyväksynnän uusimista 10 vuodeksi tietyin uusin ehdoin ja rajoituksin. Näihin rajoituksiin kuuluu kielto käyttää ennen sadonkorjuuta kuivausaineena ja tiettyjen toimenpiteiden tarve muiden kuin kohdeorganismien suojelemiseksi.

Jäsenvaltiot ovat vastuussa glyfosaattia sisältävien kasvinsuojeluaineiden kansallisista luvista, ja ne voivat edelleen rajoittaa niiden käyttöä kansallisella ja alueellisella tasolla, jos ne katsovat sen tarpeelliseksi riskinarviointien tulosten perusteella, erityisesti ottaen huomioon tarpeen suojella. biologista monimuotoisuutta.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa