Liity verkostomme!

Kulttuuri

EBU juhlii 60th vuosipäivää Euroviisut

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

60th Maailman suurimman viihdeohjelman vuosipäivää, Eurovision laulukilpailua juhlitaan tulevien kuukausien aikana joukolla erityisiä tapahtumia ja muistoja. Sen perustaja on Euroopan yleisradioyhdistys.

Tapahtuma lavastettiin ensimmäisen kerran 1956: ssä ja 60: ssäth painos isännöi itävaltalainen EBU: n jäsen ORF Wienissä toukokuun 18 ja 23 välillä.

Juhlat ja konteksti

Kaksi vuosipäivää viettävää avatapahtumaa järjestetään Lontoossa valmistautuessaan itse Wieniin.

Mainos

Valikoima tunnettuja Eurovision taiteilijoita esiintyy faneille yleisön edessä Eventim Apollo Hammersmithissä tiistaina maaliskuuta 31. Eurovision's Greatest Hits -tapahtuma on yhteistuotanto BBC: n ja yli 20: n muiden EBU: n jäsenten välillä, ja siinä voittajat, kuten Ruotsin Herreys ja Itävallan 2014-mestari Conchita Wurst.

Perjantaina huhtikuun 24 the ”Eurovision laulukilpailu: 60th Vuosipäiväkonferenssi ” järjestetään BAFTA 195 Piccadilly -tapahtumassa. Tässä EBU-tapahtumassa tutkitaan laulukilpailun vaikutusta eurooppalaiseen julkiseen maailmaan viimeisen kuuden vuosikymmenen aikana. Aikaisemmat tutkijat, jotka ovat tutkineet laulukilpailun voimaa, tutkivat yhdessä kommentaattoreiden ja aikaisempien esiintyjien kanssa kuinka Eurovision on käytetty erilaisten yhteisöjen ilmaisualustana, kansallisen ja eurooppalaisen identiteetin luomiseksi ja välineenä kansan tuotemerkin muodostamiselle.

Videovinjetit

EBU tuottaa myös yhteistyössä sveitsiläisen SRG SSR: n kanssa lyhytelokuvasarjaa nimeltä “Eurovision Milestones”, joka tarkastelee keskeisiä hetkiä Eurovision laulukilpailun 60-vuoden historiassa, mukaan lukien 1969: n nelisuuntainen solmio, kilpailun laajentaminen Itä-Eurooppaan 1990: issä ja puolifinaalien käyttöönotto 2004: ssä. Videot saatetaan EBU: n jäsenten saataville toukokuussa Wienin kilpailun ympärillä.

Mainos

Lisäksi verkossa on pian erityinen mikrosivusto, joka selvittää vuosittain maailman suurimman musiikkikilpailun historiaa tätä.

Siltojen rakentaminen 60-vuosille

"EBU on erittäin ylpeä Eurovision laulukilpailusta ja sen vaikutuksista viimeisten 60 vuoden aikana", sanoi EBU: n pääjohtaja Ingrid Deltenre.

”Tämä on todella tapahtuma, joka rakentaa siltoja kansakuntien välillä ja kiteyttää julkisen palvelun median arvot. Tänä juhlavuonna katsomme ylpeänä siitä, kuinka kilpailu on vaikuttanut Euroopan julkiseen toimintaan, ja odotamme tapahtuman jäävän valtavaksi osaksi Euroopan kulttuurimaisemaa vielä monien vuosien ajan. ”

Jon Ola Sand, Eurovision laulukilpailun johtaja vuodesta 2010, lisäsi; "On uskomaton etuoikeus juhlia maailman suurimman viihdetapahtuman vuosipäivää, joka on yhdistänyt ihmisiä kaikkialla Euroopassa ja muualla kuuden vuosikymmenen ajan. Koko tämän ajan se on ollut foorumi monimuotoisuudelle ja kansalliselle ylpeydelle, mutta enemmänkin kuin siitä, että se on kasvanut seitsemän osallistuvaa maata vuosina 1956-39 tänä vuonna; siitä on tullut todellinen eurooppalainen laitos, joka on ollut edelläkävijä TV-viihteessä. "

 Lisätietoja täältä.

Kulttuuri

Komissio julkaisee Luova Eurooppa -kutsut kulttuurin ja luovien alojen tukemiseksi

Julkaistu

on

Komissio on käynnistänyt jäljellä olevat kulttuuri - ja luovien alojen ehdotuspyynnöt Creative Europe -ohjelma, jolloin käytettävissä on yhteensä 88 miljoonaa euroa. Tämä budjetti kattaa eurooppalaiset yhteistyöhankkeet kulttuurin, eurooppalaisten kirjallisten teosten levityksen ja lisääntyneen monimuotoisuuden alalla ja tarjoaa koulutus- ja esiintymismahdollisuuksia nuorille muusikoille.

Innovaatio-, tutkimus-, kulttuuri-, koulutus- ja nuorisokomissaari Mariya Gabriel sanoi: "Kulttuuri ja luominen ovat eläviä aloja, jotka ovat kärsineet pahasta pandemiasta. Nyt kun rajoituksia poistetaan, on aika keskittyä kulttuuritoimintojen ja tapahtumapaikkojen kestävään elpymiseen. Luovan Euroopan budjetti seuraavien seitsemän vuoden ajan on kasvanut huomattavasti, ja tänä vuonna 88 miljoonaa euroa on jo käytettävissä tukemaan taiteilijoita, kirjailijoita ja esiintyjiä, jotka ovat yhteydessä Euroopan yleisöön. Kutsun kaikkia osapuolia tarkistamaan puheluiden ehdot ja käyttämään tätä mahdollisuutta. "

Ehdotuspyynnöt keskittyvät muun muassa eurooppalaiseen taiteelliseen yhteistyöhön ja innovaatioihin esimerkiksi yleisön sitoutumisen, sosiaalisen yhteenkuuluvuuden digitalisoinnin ja panoksen Euroopan vihreä sopimus. Eurooppalaisille foorumeille omistettu kutsu lisää erityisesti uusien taiteilijoiden näkyvyyttä, ohjelmointia ja mainostamista. Kiinnostuneet organisaatiot voivat nyt jättää hakemuksia, joiden määräajat vaihtelevat elokuun lopusta syyskuun loppuun hakemusten mukaan. Lisätietoja ja neuvoja eri puheluista on saatavilla osoitteessa tämä verkkosivu.

Mainos

Continue Reading

Kulttuuri

Luova Eurooppa: Yli 2 miljardia euroa kulttuuri- ja luovien alojen elpymisen, sietokyvyn ja monimuotoisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on käynnistänyt uudet toimet kulttuuri- ja luovien alojen tukemiseksi Euroopassa ja muualla ensimmäisen hyväksymisen jälkeen vuotuinen työohjelma Luova Eurooppa 2021--2027. Vuonna 2021 Luova Eurooppa myöntää ennennäkemättömän noin 300 miljoonan euron budjetin kulttuurialan ammattilaisten ja taiteilijoiden auttamiseksi yhteistyössä tieteenalojen ja rajojen yli uusien mahdollisuuksien löytämiseksi ja uusien yleisöjen tavoittamiseksi.

Hyväksyminen luo perustan uuden ohjelman ensimmäisille ehdotuspyynnöille. Nämä ehdotuspyynnöt ovat avoinna kaikille kulttuuri- ja luovilla aloilla toimiville organisaatioille. Seitsemän vuoden kokonaisbudjetti, 2.4 miljardia euroa, on kasvanut 63% edelliseen verrattuna. Luova Eurooppa pyrkii myös lisäämään kulttuurialan kilpailukykyä tukemalla samalla heidän pyrkimyksiään tulla vihreämmiksi, digitaalisemmiksi ja osallistavammiksi. Erityistä huomiota kiinnitetään kulttuuri- ja luovien alojen sietokyvyn ja elpymisen vahvistamiseen pandemian valossa.

Innovaatio-, tutkimus-, kulttuuri-, koulutus- ja nuorisokomissaari Mariya Gabriel sanoi: "Yli 8 miljoonaa ihmistä eri puolilla EU: ta työskentelee kulttuuritoiminnassa. Kulttuuri ei tunne rajoja eikä kansallisuuksia. Taide edustaa ikkunaa maailmaan ja auttaa rakentamaan siltoja meille kaikille. Aikana, jolloin museot, elokuvateatterit, kulttuuriperintökohteet, teatterit alkavat avata uudelleen, haluan toistaa komission tuen kulttuuri- ja luoville aloille. Lisääntyneen budjetin avulla Luova Eurooppa pyrkii vahvistamaan alojen elpymistä ja edistämään samalla niiden tarjoamaa valtavaa monimuotoisuutta ja luovuutta. "

Sisämarkkinoista vastaava komissaari Thierry Breton sanoi: "Taiteellinen ja luova ilmaisu on kulttuuri- ja luovien alojen sekä eurooppalaisen identiteettimme ytimessä. Uudistettu Luova Eurooppa -ohjelma antaa vauhtia maailmanlaajuisesti resonoiville eurooppalaisille tarinoille ja kasvattaa Euroopan luojia, tuottajia , jakelijoita ja näytteilleasettajia, joita pandemia on kärsinyt niin pahasti. Tukemalla yhteistyötä arvoketjun ja kielirajojen yli sekä uusia innovatiivisia liiketoimintamalleja, MEDIA tukee elävää ja kulttuurisesti monimuotoista audiovisuaalista ekosysteemiä. median moniarvoisuuden kasvavien uhkien aikana Luova Eurooppa tukee myös terveellistä ja kestävää uutismediasektoria kaikkialla unionissa. "

A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Continue Reading

Kulttuuri

EU lisää kulttuuria

Julkaistu

on

Parlamentin jäsenet ovat hyväksyneet kaikkien aikojen suurimman budjetin EU: n kulttuuri- ja luoville aloille - 2.5 miljardia euroa vuosiksi 2021--2027. yhteiskunta 

Luova Eurooppa on ainoa EU: n ohjelma, joka tukee yksinomaan kulttuuri- ja audiovisuaalialoja. COVID-19-pandemiaan liittyvien rajoitusten vuoksi taiteilijoille ja koko sektorille karkean jakson jälkeen parlamentti ja neuvosto sopivat 2.5 miljardin euron budjetista vuosille 2021--2027 joulukuussa 2020. hyväksyi sopimuksen toukokuussa 2021 pidetyssä täysistunnossa.

Parempi vastaus eri aloihin ja niiden tarpeisiin

Mainos

Luova Eurooppa on jaettu kolmeen eri osaan, jotta voidaan kunnioittaa eri alojen erityisluonteita ja vastata paremmin niiden tarpeisiin:

Kulttuuri keskittyy verkostoitumiseen, valtioiden väliseen ja monialaiseen yhteistyöhön kulttuuri- ja luovilla aloilla sekä vahvemman eurooppalaisen identiteetin ja arvojen edistämiseen kiinnittäen erityistä huomiota musiikkialaan, kuten parlamentin jäsenet neuvottelevat.

Media on omistettu edistämään rajat ylittävää yhteistyötä, liikkuvuutta ja innovaatioita; lisätään eurooppalaisten audiovisuaalisten teosten näkyvyyttä uudessa ympäristössä ja tehdä siitä houkutteleva erilaisille yleisöille, erityisesti nuorille.

Mainos

Alojen välinen Tavoitteena on kannustaa innovaatioihin, tukea monialaisia ​​hankkeita, parhaiden käytäntöjen vaihtoa ja vastata yhteisiin haasteisiin. Luova Eurooppa tukee myös: 

  • Euroopan kulttuuriperintötunnus 
  • Euroopan rakennusperintöpäivät 
  • Eurooppalaiset palkinnot musiikista, kirjallisuudesta, perinnöstä ja arkkitehtuurista  
  • Euroopan kulttuuripääkaupungit  
Tuki toiminnalle, jolla on EU: n lisäarvoa

Luova Eurooppa tukee toimia, jotka edistävät EU: n yhteisiä juuria, kulttuurista monimuotoisuutta ja rajat ylittävää yhteistyötä.

Osallisuuden ja sukupuolten tasa-arvon edistäminen

Parlamentin jäsenet varmistivat, että keskitytään osallisuuteen ja sukupuolten tasa-arvoon, edistetään vammaisten, vähemmistöjen ja epäedullisessa asemassa olevien ihmisten osallistumista sekä tuetaan naislahjakkuuksia.

Luova Eurooppa 

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa