Liity verkostomme!

EU

Verkon neutraliteetti on kriittinen Euroopan tulevaisuuden

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Olen Lee BernersSir Tim Berners-Lee (kuvassa), perustajajohtaja, World Wide Web Foundation

World Wide Webin keksijänä ihmiset kysyvät minulta usein: "Mitä seuraavaksi? Mikä on seuraava iso asia verkossa?"

Totuus on, en voi kertoa. Miksi? Suunnittelessani Internetiä rakensin sen tarkoituksellisesti neutraaliksi, luovaksi ja yhteistyötilaksi rakentamalla Internetin tarjoaman avoimuuden. Näkemykseni oli, että kuka tahansa, kaikkialla maailmassa, voisi jakaa tietoja ja ideoita tarvitsematta ostaa lisenssiä tai pyytää lupaa itseltäni tai keneltä tahansa toimitusjohtajalta, ministeriöltä tai komitealta. Tämä avoimuus vapautti innovaatioiden vuorovesi-aallon, ja se antaa edelleen uusia läpimurtoja tieteessä, kaupassa, kulttuurissa ja paljon muuta.

Mainos

Nykyään keskeinen osa verkkoa ja laajempaa Internetiä tukevaa avoimuutta on kuitenkin uhattuna. Puhun "verkon neutraalisuudesta" - periaatteesta, jonka mukaan verkon on kohdeltava kutakin "datapakettia" tasavertaisesti. Käytännössä tämä tarkoittaa, että sensuuria ei pitäisi olla: valtion ei pitäisi rajoittaa kansalaisten laillista sisältöä, kuten taataan EU: n perusoikeuskirjan 11 artikla. Se tarkoittaa myös, että taloudellisiin syihin perustuvia rajoituksia ei saisi olla. Datapakettia - sähköpostia, verkkosivua tai videopuhelua - tulisi kohdella samalla tavalla riippumatta siitä, lähetäkö se pieni kansalaisjärjestö Ljubljanassa vai FTSE 100 -yritys Lontoossa.

Tämän verkon puolueettomuuden säilyttäminen on ratkaisevan tärkeää Internetin tulevaisuuden sekä ihmisoikeuksien, innovaatioiden ja kehityksen tulevaisuuden kannalta Euroopassa. Tutkimus tilattu Alankomaiden hallituksen kesäkuussa 2013 tekemä tutkimus osoitti, että verkon puolueettomuus stimuloi kilpailun lisääntymistä, alhaisempia hintoja, parempia yhteyksiä ja enemmän innovaatioita, mikä hyödyttää kaikkia kansalaisia ​​sekä suuria ja pieniä Internet-yrityksiä.

Jotkut yritykset ja hallitukset kuitenkin väittävät, että meidän pitäisi poiketa verkkoneutraaliuden periaatteesta. Tähän asti olemme päässeet pitkälti toimeen ilman nimenomaisia ​​lakeja verkkoneutraaliuden suojelemiseksi, mutta Internetin kehittyessä tilanne on muuttunut. Jos haluamme ylläpitää ja parantaa Internetiä kasvun moottorina, meidän on varmistettava, että pääsyä tarjoavat yritykset eivät voi estää, kuristaa tai muutoin rajoittaa käyttäjiensä laillista sisältöä ja palveluja verkossa, olipa kyse kaupallisesta tai poliittisesta syystä. . Tietenkään kyse ei ole vain estämisestä ja kuristamisesta. Kyse on myös "positiivisen syrjinnän" lopettamisesta, kuten silloin, kun yksi Internet-operaattori suosii tiettyä palvelua toiseen. Jos emme nimenomaisesti kiellä tätä, annamme valtavan voiman puhelin- ja verkkopalveluoperaattoreille. Itse asiassa heistä voi tulla portinvartijoita, jotka pystyvät valitsemaan markkinoiden voittajat ja häviäjät ja suosimaan omia sivustojaan, palveluitaan ja alustojaan muiden sivustojen yli. Tämä syrjäyttäisi kilpailun ja nuuskisi uudet innovatiiviset palvelut ennen kuin he edes näkevät päivänvaloa. Kuvittele, jos uuden aloittavan yrityksen tai palveluntarjoajan olisi pyydettävä lupa tai maksettava kilpailijalta maksu ennen kuin he voivat houkutella asiakkaita? Tämä kuulostaa paljon lahjonnalta tai markkinoiden väärinkäytöltä - mutta se on juuri sellainen skenaario, jonka näemme, jos poikkeamme verkon neutraalisuudesta.

Mainos

Nämä huolet eivät ole vain abstrakteja - verkon puolueettomuus on jo hyökkäyksen kohteena. Web-säätiö julkaisi äskettäin Vuoden 2014 verkkohakemisto, tutkimus 86 maassa. 74%: lla Web Index -maista ei ole selkeitä ja tehokkaita verkon neutraalisuutta koskevia sääntöjä ja / tai ne osoittavat hintasyrjinnän. 95 prosentissa tutkituista maista, joissa ei ole nettoneutraaliutta koskevia lakeja, on havaittavissa todisteita liikenteen syrjinnästä - eli yritysten tai hallitusten houkutus puuttua näyttää ylivoimaiselta.

Verkkoneutraaliuden nykyinen tilanne EU-maissa on sekalaista. Jotkut jäsenvaltiot, kuten Alankomaat (joka saa korkeimman kahdeksan mahdollisesta kymmenestä pistemäärästä Web-hakemistossa), ovat jo vahvistaneet periaatteen laiksi. Tšekki, Norja ja Tanska sijoittuvat myös hyvin indeksiin seitsemällä, joissa muut, kuten Puola ja Italia, saavat vain kaksi kymmenestä. Verkonneutraaliuden vahvistaminen kaikkialla EU: ssa voi nostaa matalamman tason maiden suorituskyvyn rajan ja antaa Euroopalle lopulta mahdollisuuden hyödyntää avoimen Internetin kaikki mahdollisuudet taloudellisen kasvun ja sosiaalisen kehityksen veturina.

Euroopan unionin harkitsemien verkkoneutraaliuden sääntöjen sitominen (osa televiestinnän sisämarkkinoiden asetukseksi kutsuttua kokonaisuusehdotusta) tekisi juuri tämän.  Euroopan parlamentti antoi selkeän ja vahvan julkilausuman kevään 2014 lakiversioissaan verkon puolueettomuuden puolesta. Nyt heidän kantansa on määritettävä Euroopan unionin neuvostolla.

Neuvoston on määrä saada keskustelut päätökseen maaliskuun 2015 ympärillä, mutta vain jos se pysyy korkealla tulevan Latvian puheenjohtajakauden asialistalla. Verkon puolueettomuuden pitämiseksi korkealla poliittisella tasolla piipittää Latvian puheenjohtajakaudelle (@ eu2015lv) ja kertoa heille, että EU: n kansalaiset ja yritykset tarvitsevat verkonneutraaliutta jo ennen kuin verkossa tapahtuvasta syrjinnästä tulee normi.

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Slovenialle 231 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Slovenialle 231 miljoonaa euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 13 prosenttia maan avustuksista elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) puitteissa. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio sallii lisämaksujen suorittamisen Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 2.5 miljardia euroa, joka koostuu 1.8 miljardista eurosta avustuksia ja 705 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Komissio aikoo vuoden loppuun mennessä kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa.

RRF on NextGenerationEU: n ydin, joka tarjoaa 800 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Slovenian suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa