Liity verkostomme!

liikenne

European Year of Skills juhlittiin European Railway Award 2024 -palkinnolla

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

2024 Euroopan rautatiepalkinto, jonka yhdessä järjestävät European Rail Supply Industry Association (UNIFE) ja Euroopan rautatie- ja infrastruktuuriyhtiöiden yhteisö (CER) järjestettiin tänään Brysselissä 17. kerran Euroopan taitojen teemavuoden kunniaksi. Entinen Euroopan liikenneasioista vastaava komissaari Violeta Bulc sai tapahtuman Rail Champion -palkinnon työstään naisten edistämiseksi kuljetusammateissa, kun taas Rail Trailblazer -palkinto myönnettiin Tanskan valtion rautateiden (DSB) hankkeelle, joka on uranuurtava uuden junaliikenteen kuljettajaprofiilin kehittämiseksi heidän S-junilleen. Palkinnot myönnettiin Belgian kuninkaallisissa taidemuseoissa pidetyssä arvostetussa seremoniassa, jonka avasivat Euroopan komission Euroopan vihreästä sopimuksesta vastaava varapuheenjohtaja Maroš Šefčovič ja Belgian EU-puheenjohtajakaudella Belgian varapääministeri ja liikkuvuusministeri Georges. Gilkinet.Tapahtuman avaus Maroš Šefčovič, Euroopan komission varapuheenjohtaja Euroopan vihreästä sopimuksesta julisti: ”Vihreämmän liikkuvuuden on oltava uusi lupa liikennealan kasvulle. Ei ole epäilystäkään siitä, että Eurooppa tarvitsee vahvan rautatiejärjestelmän säilyttääkseen kilpailukykynsä ja pysyäkseen samalla radalla saavuttaakseen ilmastoa ja biologista monimuotoisuutta koskevat tavoitteemme. European Green Dealin onnistunut täytäntöönpano liikennealalla riippuu suuresti rautatiemarkkinoiden kehityksestä ja innovaatioista.

Edustaa Belgian EU-puheenjohtajuus, Georges Gilkinet, Belgian varapääministeri ja liikkuvuusministeri vakuutti: "Uurrattavassa liikkeessä kohti kestävää ja yhdistettyä tulevaisuutta, hiljattain tehty sopimus Euroopan laajuisten liikenneverkkojen asetuksesta tarjoaa selkeän pitkän aikavälin näkemyksen Euroopan rautatieinfrastruktuureista. Tällainen visio vaatii huomattavia taloudellisia resursseja. Tästä syystä Connecting Eurooppa-välineohjelma on keskeinen, ja se vaatii hyvin rahoitetun kolmannen CEF-pyynnön, jolla tuetaan tavoitteitamme ja vastataan ilmaston lämpenemisen aiheuttamiin välittömiin haasteisiin, sillä infrastruktuurimme kohtaa kuumuuden sekä kirjaimellisesti että vertauskuvallisesti. Meidän on investoitava viisaasti saavuttaaksemme sekä taloudelliset että Tätä varten erilaisten kykyjen houkutteleminen on ratkaisevan tärkeää alan tulevaisuuden kannalta, ja kiitän äskettäisiä sopimuksia, kuten Euroopan työmarkkinaosapuolten sopimusta naisten rautatietyöstä, samalla kun painotan osallisuuden merkitystä kestävälle ja elinvoimaiselle rautatieteollisuudelle."

European Railway Awardin rautatiemestari arvonimi on molempien yhdistysten yhteisesti myöntämä kunniatunnustus. Tämän vuoden palkinnolla CER ja UNIFE halusivat antaa tunnustusta ponnisteluille entinen Euroopan liikennekomissaari Violeta Bulc tuo lisää monimuotoisuutta liikenteen ammatteihin, joissa naiset ovat olleet pitkään aliedustettuina. Rouva Bulc johti erityisesti Women in Transport Platform for Change -foorumia, sidosryhmien foorumia, joka on olemassa tähän päivään asti ja antaa edelleen todellista sysäystä asiaan. Hänen kehotuksensa houkutella enemmän naisia ​​liikenteen uralle kaikuivat rautatiealalla, joka on viime vuosina kaksinkertaistanut ponnistelunsa rautatiealalla työskentelevien naisten määrän lisäämiseksi, mikä on johtanut konkreettisiin tuloksiin.

Hänen tervetulopuheessaan rouva Violeta Bulc sanoi: ”Olen syvästi kunnioitettu ja syvästi liikuttunut rautatieyhteisön minulle myöntämästä palkinnosta, jonka pidän osoituksena koko liikenneekosysteemin omistautuneesta työstä toimikauteni aikana. Se on myös kunnianosoitus presidentti Junckerin tiimin kollektiiviselle huippuosaamiselle. Liikenne toimii elintärkeänä lankana, joka yhdistää yhteisöjä ja edistää ihmissuhteita. Kun liikenne toimii saumattomasti, yhteiskunta kukoistaa; päinvastoin, kun kuljetus pysähtyy, kaikki pysähtyy. Siksi liikennealalla työskentelevät kantavat yhteiskunnan painon harteillaan. 
Erityisesti rautateillä on alan johtava rooli keskeisillä alueilla, kuten ympäristön kestävyydessä, turvallisuudessa ja modernin elämäntavan edistämisessä. Matkustajat voivat liikkeellä ollessaan nauttia mukavasta työpaikasta, keskusteluista, rentoutumisesta ja luonnonkauniista näkymistä, mikä minimoi kaupunkien keskustoihin matkustamisen vaivan. On myös kiistatonta, että rautateillä on keskeinen rooli tehokkaassa sisämaan rahtiliikenteessä EU:n sisämarkkinoilla ja sen ulkopuolella, mikä edistää Euroopan unionin yritysten menestystä ja kilpailukykyistä asemaa.


Päättäjistä, alan asiantuntijoista ja toimittajista koostuvan tuomariston valitsi Vuoden 2024 Rail Trailblazer -palkinto meni DSB:n S-train operator -projektille – rekrytointihankkeelle, joka hyödynsi menestyksekkäästi digitaalisen muutoksen edut luodakseen uuden työprofiilin, joka korjaa taitojen puutteita, houkuttelee uusia kykyjä ja lisää monimuotoisuutta..

Valamies Ondřej Kovařík, Euroopan parlamentin jäsen, julisti voittajan lavalla sanoen: "Kannattaisin rautatiesektoria, joka houkuttelee osaavia kykyjä. Ala, joka menee liikkuvuuden ulkopuolelle, on innovatiivisia, yhdistää huipputekniikan ja valmistuksen uuteen digitaaliseen teknologiaan. Todellinen portti tulevaisuuteen."

Hanke sai alkunsa uuden digitaalisen merkinantojärjestelmän käyttöönotosta Kööpenhaminan S-junissa. Näiden junien liikennöintitehtävä muuttui ja DSB tarttui tilaisuuteen luoda uusi "S-train operator" -profiili. Nopeutettu hakuprosessi ja perinteisiin veturinkuljettajiin verrattuna lyhyempi, keskittyneempi koulutus loivat mahdollisuuden kohdistaa laajempi joukko tyypillisesti vastaanotettuja hakijoita, säilyttäen samalla rautatieturvallisuuden korkean tason ja hyödyttävän koko yritystä. . Hankkeen onnistuminen oli selvää jo ensimmäisillä rekrytointikierroksilla, joihin saatiin ennätysmäärä hakemuksia, mukaan lukien kaksinkertainen määrä naishakijoita. Kaiken kaikkiaan se on johtanut työntekijöiden suurempaan monimuotoisuuteen (sukupuoli, ikä, koulutustausta jne.), laajempaan kykyjen joukkoon ja optimoituun oppimiseen ja toimintaan, mikä hyödyttää myös klassisten veturinkuljettajien koulutusta, koulutusta ja rekrytointia.

Flemming Jensen, DSB:n toimitusjohtaja, oli läsnä noutamassa palkintoa ja totesi: ”Olen ylpeä ja kunnia vastaanottaa tämän palkinnon kaikkien DSB:n kollegoiden puolesta, jotka ovat työskennelleet omistautuneesti tämän projektin parissa. S-junankuljettajien koulutusohjelman kehittämisen myötä olemme luoneet roolin, joka paitsi luo vahvan pohjan monipuoliselle rekrytointille, myös varmistaa, että asema vastaa paremmin teknologian kehitystä ja tulevaisuuden vaatimuksia. 

Rail Trailblazer -palkinnon mukana tulee 10,000 XNUMX euron lahjoitus voittajan valitsemaan hyväntekeväisyyteen. Herra Jensen valitsi Tanskan Punainen Risti, jonka kanssa DSB:llä on pitkäaikainen yhteistyö.

Euroopan taitojen vuosi tarjosi erittäin tärkeän painopistealueen tämän vuoden seremonialle. Laajaan ja korkeasti koulutettuun työvoimaan tukeutuva rautatieala on erityisen tietoinen haasteista houkutella ja kouluttaa työntekijöitä, jotka ovat hyvin varustettuja digitaaliseen ja vihreään siirtymiseen. Ammattitaitovajeista työvoiman ikääntymiseen on useita esteitä, jotka on voitettava, jotta rautateillä on pääsy tarvitsemaansa ammattitaitoiseen työvoimaan. Siitä huolimatta uusi innostus rautatieliikenteeseen vihreänä liikennemuotona innostaa nuorempia sukupolvia tutkimaan rautatieuraa. Sen lisäksi, että tilaisuudessa kunnioitettiin vaikuttavaa työtä uusien kykyjen houkuttelemiseksi, kouluttamiseksi ja pitämiseksi alalla, tapahtumassa keskusteltiin rautateiden tulevaisuuden osaamisympäristön uudelleenmäärittelystä pyöreän pöydän keskustelussa, jossa UNIFE- ja CER-puheenjohtajien joukkoon liittyi jäseniä. Euroopan parlamentin ja Euroopan komission.

Euroopan parlamenttia edustava Tilly Metz, alleviivattu: ”Siirtymä rautateille tarjoaa uusia mahdollisuuksia. Digitalisaatio avaa työpaikkoja, joihin on vastattava osaamisen kehittämisellä. Osana vihreää siirtymää liikennemuotosiirtymän on oltava osallistava. Naisista on tultava olennainen osa alaa ja heille on annettava työkalut osallistua kuljetusammatteihin."

Magda Kopczyńska Euroopan komission liikkuvuuden ja liikenteen pääjohtajasta, totesi: ”Oikeat taidot omaava työvoima on avainasemassa kestävän kasvun saavuttamisessa, innovaatioiden mahdollistamisessa ja yritysten kilpailukyvyn parantamisessa. Mutta uusien taitojen hankkiminen on myös välttämätöntä, jotta ihmiset voivat sopeutua muuttuviin työmarkkinoihin. Tästä syystä ammattitaitokysymys on komission prioriteetti, ja siksi meneillään oleva Euroopan taitojen teemavuosi käynnistettiin viime vuonna.

Michael Peter, UNIFE-puheenjohtaja ja Siemens Mobilityn toimitusjohtaja, kommentoi palkinnon merkitystä: "Elämme jännittäviä aikoja, jolloin digitalisaatio muuttaa tapaamme matkustaa ja muuttaa tapaamme elää. Auttaaksemme meitä tarjoamaan digitaalista ja kestävää tulevaisuutta, meidän on houkuteltava parhaat kyvyt muokkaamaan rautatieteollisuutta ja säilyttämään globaali johtajuutemme.

Andreas Matthä, CER:n puheenjohtaja ja Itävallan liittovaltion rautateiden ÖBB:n toimitusjohtaja, käytti tilaisuutta hyväkseen ja korostaa: ”Eurooppalaisen työvoimapulan torjuntastrategian tulee sisältää toimia monilla politiikan aloilla. Tämä tulee olemaan valtava yrittäjällinen, poliittinen ja sosiaalinen ponnistus. Kaiken kaikkiaan näen kolme suurta haastetta: Ensinnäkin meidän on parannettava sukupuolten välistä tasapainoa, varmistettava perhe-elämän ja uran yhteensopivuus kaikille ja saavutettava vihdoin sama palkka. Toiseksi meidän on tarjottava vanhemmille kollegoille mahdollisuus pysyä työelämässä pidempään, mukaan lukien suuntautuminen myöhempään uraansa ja fyysisten toimintojen vaihtaminen haluttaessa. Kolmanneksi, annetaan Eurooppaan muuttaneille nuorille mahdollisuus antaa panoksensa täällä.”

Ensimmäistä kertaa vuonna 2007 järjestettävä European Railway Award juhlii ja tunnustaa erinomaiset panokset rautatiealalle. Vuoden 2024 palkintoseremoniaan saapui satoja vieraita eri puolilta Eurooppaa, mukaan lukien paikallisia, kansallisia ja EU-tason poliitikkoja ja liikenteen sidosryhmiä. 

Lisätietoja saat X-kanavaltamme @EU_RailwayAward ja www.europeanrailwayaward.eu tai ota yhteyttä:
Euroopan rautatiepalkinto, jonka yhdessä järjestävät Euroopan rautatieteollisuuden liitto (UNIFE) ja Euroopan rautatie- ja infrastruktuuriyhtiöiden yhteisö (CER) juhlii inspiroituneiden henkilöiden saavutuksia, joiden kirkkaat ideat, nerokkaat innovaatiot ja rohkeat poliittiset aloitteet ovat auttaneet parantamaan, kasvattamaan ja vahvistamaan rautatieliikennettä tänään ja tulevaisuudessa. Ensimmäisen kerran vuonna 2007 esitelty tapahtuma houkuttelee vuosittain yli 500 vierasta eri puolilta Eurooppaa, mukaan lukien korkean tason poliitikot ja liikenteen sidosryhmät. Palkintoon sisältyy palkintorahoja, jotka lahjoitetaan palkitun hyväntekeväisyysjärjestölle. 

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa