Liity verkostomme!

Euroopan komissio

Työskentelevätkö Euroopan virkamiehet rikollisen pakolaisen ohjauksessa?

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Ihmisoikeudet ovat jaloin käsite ja nykyaikaisten yhteiskuntiemme peruspilari, myös Euroopan unionissa (EU). Sen legitiimiyden ja pyhyyden murtaminen horjuttaa demokratian perustaa. Valitettavasti rikolliset ja korruptoituneet virkamiehet ovat oppineet, että he voivat saada poliittista vaikutusvaltaa hallituksiin antamalla vääriä tietoja kansallisista lainmukaisista menettelyistä ihmisoikeusloukkauksiksi. Asiaa pahentaa vielä se, että EU:n äskettäinen Qatargate-skandaali on paljastanut kansalaisjärjestöjen, jopa näennäisesti ihmisoikeuksia edistävien järjestöjen roolin kiistanalaisten ulkopuolisten toimijoiden ja Euroopan virkamiesten, mukaan lukien Euroopan parlamentin jäsenten, välisen salaisen yhteistyön helpottamisessa. kirjoittaa kansainvälisten suhteiden asiantuntija Lukasz Michalski (Puola).

Pysyvä esimerkki tästä tilanteesta EU:ssa on Mukhtar Ablyazovin ja hänen rikollisverkostonsa tapaus. Vuonna 2009 havaittiin, että Ablyazov ja hänen ryhmänsä varastivat yli 5 miljardia dollaria Kazakstanin BTA Bankista. He ovat sittemmin väittäneet, että Kazakstanin viranomaisten häntä vastaan ​​nostamat syytteet ovat poliittisia. Valitettavasti heidän mielestään Yhdistyneen kuningaskunnan ja Yhdysvaltojen tuomioistuimet ovat sittemmin antaneet Ablyazovia ja hänen organisaatiotaan vastaan ​​raskaita tuomioita, jotka ylittivät 5 miljardia dollaria. Viime vuonna New Yorkin eteläisessä piirikunnassa järjestetyssä valamiehistön oikeudenkäynnissä vahvistettiin, että Ablyazov ja hänen rikoskumppaninsa olivat itse asiassa syyllistyneet petokseen ja rahanpesuun. Yhdistyneessä kuningaskunnassa rikossyytteet, mukaan lukien kolme 22 kuukauden vankeustuomiota, Ablyazov oli paennut Ranskaan ja väitti olevansa poliittinen pakolainen, mutta Ranskan viranomaiset hylkäsivät äskettäin hänen pakolaisasemansa.

Vaikuttaakseen ulkomaisiin viranomaisiin ja väärentääkseen poliittisia pakolaisvaltakirjojaan Ablyazov on käyttänyt kansalaisjärjestöjä, kuten Open Dialogue Foundation (ODF), joka lobbaa häntä ja muita pahamaineisiin talousrikoksiin liittyviä. Tällä kansalaisjärjestöllä, joka itse on sidoksissa rahoitukseen henkilöiltä, ​​jotka liittyvät pakotteiden kohteena olevaan yksikköön Krimillä ja joka on lobbannut vähintään yhden lännen pakotteiden kohteena olevan henkilön puolesta, on suuri vaikutus EU:n Kazakstanin ihmisoikeusohjelmaan.

Ei ole vaikea arvioida, miksi Ablyazov ja hänen rikollisten rikoskumppaninsa yrittävät epätoivoisesti taistella Kazakstanin uuden hallituksen kanssa säilyttääkseen "poliittisen turvapaikkansa" asemansa ja suojellakseen varastettuja varojaan omaisuuden takaisinperimiseltä. Vaikea ymmärtää on se tosiasia, että joukko eurooppalaisia ​​virkamiehiä, jotka ovat avoimesti tukeneet tunnettua rikollista ja hänen työtovereitaan, edistävät myös hänen henkilökohtaista poliittista agendaansa mainehyökkäyksillä maata vastaan, josta hän pakeni huijattuaan miljardeja dollareita ihmisiltä.

Ablyazovin ja ODF:n useiden merkittävien kannattajien joukossa Euroopan parlamentissa (EP) ovat kaksi Renew Europen jäsentä, Petras Auštrevičius ja Róża Thun und Hohenstein, sekä yksi Euroopan parlamentin jäsen Vihreistä/EFA:sta, Viola von Cramon-Taubadel. Sen lisäksi, että nämä virkamiehet ovat edistäneet kirjeitä ja tukeneet Kazakstanin hallitusta vastaan ​​tehtyjä esityksiä ja päätöslauselmia viime vuosina, he ovat myös isännöineet ja/tai osallistuneet lukuisiin ODF:n tapahtumiin, mainostaneet ODF:n asialistaa sosiaalisessa mediassa ja tavanneet Ablyazovin ja hänen perheensä. ja yhteistyökumppaneita.

Auštrevičius, Thun ja von Cramon ovat tukeneet useita Kazakstania kritisoivia esityksiä ja päätöslauselmia Euroopan parlamentissa, mukaan lukien vuosina 2019, 2021 ja 2022. ODF on lobbannut vuoden 2022 päätöslauselmaa yhdessä Freedom Kazakhstanin kansalaisjärjestön kanssa, joka liittyy Ablyazovin tukijaan ja kannattajaan. Barlyk Mendygazijev.

Huolestuttavia merkkejä heidän salaisesta yhteistyöstään ovat ODF:n mietintöjen lähes tarkan sanamuodon umpeutuminen Kazakstania koskeviin EP-esitysihin ja päätöslauselmiin. Esimerkiksi Róża Thun und Hohensteinin ja Petras Auštrevičiusin tukema tammikuun 2022 Uusi Eurooppa -aloite kopioi osittain ODF:n raportin 14. tammikuuta 2022. Lisäksi puheessaan helmikuussa 2021 EP:n Kazakstanin ihmisoikeustilanteesta (josta Róża puhui) Thun ja Viola von Cramon olivat myös mukana), Auštrevičiusin viittaus poliittisten aktivistien kuolemaan sisälsi suoraa kieltä ODF:n 1 päivätystä raportista.

Mainos

Lisäksi on huolestuttavaa, että EU:n virkamiesten tuki Kazakstania vastaan ​​kirjoitetuille kirjeille, esityksille ja päätöslauselmille näyttää johtuvan ensisijaisesti ODF:n omista lähteistä, jotka monissa tapauksissa linkittävät itse kansalaisjärjestöön tai sen tytäryhtiöihin liittyviin sosiaalisen median viesteihin, mutta eivät tarjoa sisältöä. todisteita väitteilleen Kazakstanin viranomaisia ​​vastaan.

Nämä Euroopan parlamentin jäsenet ovat myös tehneet lobbausta muiden ODF:n tukemien henkilöiden (kuten Auštrevičiusin tukeman Russian Nail Malyutinin) ja Ablyazovin verkoston puolesta. Esimerkiksi sekä Auštrevičius että Thun allekirjoittivat kesäkuussa 2021 tehdyn valituksen edellä mainitun Barlyk Mendygaziyevin puolesta. Molemmat europarlamentaarikot ovat tukeneet myös Ablyazovin "Demokraattinen Kazakstanin valinta" (DVK) -puolueen johtajaa Zhanara Akhmetovaa, joka tuomittiin petoksesta Kazakstanissa vuonna 2009, vuosia ennen kuin hänestä tuli "ihmisoikeusaktivisti". Auštrevičius allekirjoitti kesäkuussa 2018 avoimen kirjeen, jossa lobbattiin useiden muiden vahvistettujen DVK:n kannattajien puolesta. Toisena esimerkkinä vuonna 2015 Thun kannatti Ablyazovin entisen kollegan Muratbek Ketebajevin vapauttamista.

Pian sen jälkeen, kun Roza Thun oli osallistunut ODF:ään liittyvään tapahtumaan Brysselissä helmikuussa 2019 – jota johti nyt häpeäksi joutunut entinen italialainen Euroopan parlamentin jäsen Antonio Panzeri ja johon osallistui Ablyazovin entinen kollega ja liittolainen Botagoz Jardemalie – Roza Thun jätti Euroopan parlamentille yhteisen esityksen päätöslauselma Kazakstanin ihmisoikeustilanteesta, jossa ennustettavasti korostettiin Jardemalien tapausta. Thun tapasi hänet uudelleen helmikuussa 2020. Hän on myös promooinut ODF:n presidenttiä Ljudmyla Kozlovskaa sekä aviomiestä Bartosz Kramekia, jonka yritystä Puolan viranomaiset tutkivat rahanpesusta.

Viola von Cramon-Taubadel, joka sai kunnian Ablyazovin ja Jardemalien puolesta puoltavan EP:n vuoden 2021 Kazakstania koskevan päätöslauselman laatimisesta, oli kampanjoinut ranskalaisen Mukhtar Ablyazovin luovuttamista vastaan ​​hänen ollessaan vielä Saksan parlamentin jäsen. 

Nämä Euroopan parlamentin jäsenet muiden ohella olivat henkilökohtaisesti vuorovaikutuksessa Ablyazovin ja ODF:n kanssa monta kertaa. Esimerkiksi Auštrevičius tapasi Ablyazovin ja ODF:n edustajat Strasbourgissa helmikuussa 2017 ja on osallistunut tai isännöinyt useita muita ODF:n tapahtumia, mukaan lukien sosiaalisen median kautta, Ablyazovin työtovereiden ja hänen DVK-puolueensa jäsenten kanssa. Thun osallistui useisiin ODF:ään liittyviin tapahtumiin ja/tai isännöi niitä. Von Cramon, joka jätti käsiteltäväksi vuosien 2021 ja 2022 yhteisesitykset Kazakstanista, oli osallistunut ODF:n koulutusprojekteihin vuonna 2016, järjestänyt yhdessä Auštrevičiusin kanssa marraskuussa 2019 ODF-tapahtuman EP:ssä (jossa ODF:n johtaja Lydmyla Kozlovska oli panelistinä) ja osallistunut toiseen. ODF-tapahtuma Strasbourgissa joulukuussa 2019.

Tarve kyseenalaistaa näiden Euroopan parlamentin jäsenten suuri rooli tuomitun huijarin ja hänen työtovereidensa etujen edistämisessä on strategisesti tärkeä ihmisoikeusohjelman eheyden säilyttämiseksi ja sen jaloimman tehtävän säilyttämiseksi nykyaikaisissa yhteiskunnissamme. Rikolliset eivät saa olla lain yläpuolella julistautuessaan ihmisoikeusaktivisteiksi ja/tai poliittiseksi oppositiohahmoksi. Sokea tuki tällaisille väitteille korreloi ihmisoikeudet rikollisuuteen ja heikentää EU:n vilpittömyyttä ihmisten silmissä.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa