Liity verkostomme!

Euroopan parlamentti

Demokratiaa ja ihmisoikeuksia koskeva disinformaatiokampanja Bangladeshissa – ennätys oikeiksi.

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Merkittävä tapahtuma pidettiin eilen Euroopan parlamentin ASP ASE-2 -rakennuksessa Brysselissä. Tapahtuman, jonka otsikko on "Ihmisoikeustilanne ja demokratia Bangladeshissa: Taistelu disinformaatiota ja vääriä kertomuksia vastaan", isännöivät Euroopan parlamentin jäsen Maximilian Krah ja Study Circle London.

Puhujat eri taustoista kokoontuivat keskustelemaan kysymyksestä, kuinka käsitellä meneillään olevaa Bangladeshia vastaan ​​suunnattua disinformaatiokampanjaa, joka huipentui EP:n tämän vuoden syyskuussa hyväksymän JMR:n "ihmisoikeustilanne Bangladeshissa, erityisesti Odhikarin tapaus" valmisteluun. .

Etelä-Aasian maa Bangladesh on ollut maailmanlaajuisen huolen kohteena sen ihmisoikeustilanteesta ja demokratian edistymisestä. Kansakunta on viime vuosina kokenut merkittäviä poliittisia myllerryksiä ja yhteiskunnallisia levottomuuksia. Euroopan parlamentissa järjestetyssä tapahtumassa pyrittiin käynnistämään rakentava vuoropuhelu näistä kysymyksistä.

Tapahtumassa esiintyi joukko ansioituneita puhujia ja asiantuntijoita Bangladeshista, mukaan lukien ihmisoikeusaktivisteja, toimittajia ja tutkijoita.

Paneeliin kuuluivat Euroopan parlamentin jäsen Maximilian Krah, poliittinen analyytikko Chris Blackburn, lakimies ja kansainvälisen rikosoikeuden asiantuntija Rashid Rayhan Bin ja Syed Mozammel Ali, Study Circle Londonin puheenjohtaja.

Mr. Blackburn korosti objektiivisten tiedotusvälineiden merkitystä asian tutkimisessa, "kuka valvoo ihmisoikeusjärjestöjen työtä, jos ei lehdistö?" hän kysyi.

Mainos

Dr. Krah kiinnitti huomiota kansalaisjärjestöjen ongelmalliseen rooliin. "Vaikka "NGO" tarkoittaa kansalaisjärjestöä, melkein kaikilla kansalaisjärjestöillä on poliittinen tavoite. Joillakin, hän huomautti, saattaa olla disinformaatiokampanjan mukainen asialista ja ne vahvistavat siten kertomusta.

Herra Mozammel Ali antoi lyhyen katsauksen Bangladeshin nykytilasta ihmisoikeuksien ja kehityksen suhteen, "kukaan ei ole tehnyt enemmän lukemattomien ihmisten elämän parantamiseksi Bangladeshissa kuin nykyinen hallitus", hän totesi.

Rashid Rayhan Bin keskittyi oikeudellisiin ongelmiin, jotka liittyvät usein esitettyihin kommentteihin ihmisoikeustapauksista Bangladeshissa, kun "tällaisten tapausten käsittelyssä tarvitaan kansainvälisten ja kansallisten tarkkailijoiden valvontaa, jotta ei joutuisi disinformaation ansaan".

Tapahtumassa käytiin vilkasta keskustelua osallistujien keskuudessa, johon osallistui eurooppalaisia ​​päättäjiä, kansalaisyhteiskunnan edustajia ja Bangladeshin diasporan edustajia. Osallistujat ilmaisivat huolensa kansainvälisten järjestöjen ja maiden roolista Bangladeshin ihmisoikeustilanteeseen vaikuttamisessa. Lisäksi he tutkivat strategioita riippumattoman journalismin tukemiseksi ja ruohonjuuritason pyrkimyksiä torjua disinformaatiota.

Edessä oleva tie voi olla haastava, mutta tällaiset tapahtumat antavat toivoa tietoisemmalle ja sitoutuneemmalle maailmanlaajuiselle yhteisölle, joka tukee ihmisoikeuksia ja demokratiaa maailmanlaajuisesti.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa