Liity verkostomme!

Sähkö yhteenliitettävyys

Luodaan vakaammat, edullisemmat ja kestävämmät sähkömarkkinat 

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Parlamentti on antanut vihreän valon aloittaa neuvottelut neuvoston kanssa EU:n sähkömarkkinoiden uudistamiseksi. Täysistunto, ITRE.

Päätös aloittaa neuvottelut jäsenmaiden kanssa ehdotuksen mukaisesti teollisuus-, tutkimus- ja energiakomitea heinäkuussa 2023 hyväksyttiin äänin 366 puolesta, 186 vastaan ​​ja 18 tyhjää.

Mepit haluavat vahvistaa kuluttajansuojaa sähkön hintavaihteluita vastaan ​​ja varmistaa, että kuluttajilla on oikeus kiinteähintaisiin sopimuksiin tai dynaamisiin hintoihin. Myös tiedottaminen vaihtoehdoista, joihin ihmiset sitoutuvat, ja toimittajien kieltäminen yksipuolisesti sopimusehtojen muuttamisesta, pitäisi olla osa tätä uudistusta. Kaikkien kuluttajien, samoin kuin pienyritysten, pitäisi hyötyä tämän uudistuksen kautta pitkän aikavälin, kohtuuhintaisista ja vakaista hinnoista sekä äkillisten hintasokkien vaikutusten lieventämisestä.

Mepit vaativat myös, että EU-maat kieltäisivät sähköntoimittajia katkaisemasta heikossa asemassa olevien asiakkaiden sähköntoimituksia, myös toimittajien ja asiakkaiden välisten riitojen aikana, ja estävät toimittajia vaatimasta näitä asiakkaita käyttämään ennakkomaksujärjestelmiä.

Tausta

Energian hinnat ovat nousseet vuoden 2021 puolivälistä lähtien, aluksi COVID-19:n jälkeisen talouden elpymisen yhteydessä. Energian hinnat nousivat kuitenkin jyrkästi kaasun toimitusongelmien vuoksi Venäjän Ukrainaa vastaan ​​käydyn sodan jälkeen helmikuussa 2022. Korkeat kaasun hinnat vaikuttivat välittömästi sähkön hintoihin, koska ne liittyvät EU:n ansiojärjestysjärjestelmään, jossa kallein ( yleensä fossiilisiin polttoaineisiin perustuva) energialähde määrittää sähkön kokonaishinnan.

Lisätietoja 

Mainos

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa