Liity verkostomme!

Euroopan parlamentti

Euroopan parlamentin kokous: Euroopan parlamentin jäsenet vaativat tiukempia Iranin hallintopolitiikkaa ja tukemaan Iranin kansan kapinaa

SHARE:

Julkaistu

on

Tänään (21. syyskuuta) Euroopan parlamentin jäsenet eri poliittisista ryhmistä pitivät kokouksen nimeltä "Vuosi Mahsa Aminin kuoleman jälkeen: Iranin tilanne". Osallistujat vaativat tiukempia Iranin hallintoa koskevia politiikkoja, mukaan lukien Islamic Revolutionary Guards Corpsin (IRGC) lisääminen mustalle listalle ja kattavien pakotteiden määrääminen Iranin hallituksen pakottamiseksi lopettamaan meneillään olevat rikokset iranilaisia ​​mielenosoittajia vastaan, terrorismin, ohjusten ja droonien sekä ydinasevientinsä. kunnianhimoa.

Brysselissä Euroopan parlamentissa pidetty kokous 1st Mahsa Aminin kuoleman jälkeisten Iranin mielenosoitusten vuosipäivä tarjosi foorumin keskustelulle Iranissa meneillään olevasta vapauden ja naisten oikeuksien taistelusta.

Sen järjesti Parliament-lehti ja keskittyi EU:n rooliin Iranin kansan, erityisesti naisten, tukemisessa, Iranin tiedustelupalvelujen tuhoavien toimien käsittelyssä Euroopassa ja Iranissa meneillään olevasta kapinasta.

Paneelikeskustelun moderaattorina toimi Rogier Elshout, ja siihen osallistuivat Euroopan parlamentin jäsenet Radka Maxova (varapuheenjohtaja, FEMM), Dorien Rookmaker, Anna Fotyga, Javier Zarzalejos (videoviestin kautta), Azadeh Zabeti, kansainvälinen ihmisoikeuslakimies, valiokunnan yhteispuheenjohtaja. Anglo-Iranian Lawyers ja Gérard Vespierre, strategisten neuvostojen perustajakumppani ja apulaistutkija Lähi-idän tutkimussäätiössä (FEMO) Ranskassa.

Kokouksen aikana pääpuhuja Azadeh Zabeti korosti Iranin kansallisen kapinan merkitystä Mahsa Aminin traagisen kuoleman vangittuna. Hän korosti, että kapina ei koskenut pelkästään hijabia ja pakollista pukukoodia, vaan pikemminkin kehotusta hallinnon muutokseen ja vapaan, demokraattisen ja maallisen tasavallan perustamiseen Iraniin. Rouva Zabeti esitti tuskallisia kertomuksia Iranin hallinnon julmuudesta, mukaan lukien viime vuoden kansannousun aikana sekä miehiin että naispuolisiin mielenosoittajiin kohdistetut murhat, laittomat pidätykset, kidutukset ja seksuaalinen väkivalta.

Zabeti kritisoi myös länsimaiden hallituksia myönnytysten tekemisestä papiston hallitukselle ja mainitsi esimerkkinä tuomitun terroristidiplomaatin Assadollah Assadin vapauttamisen vastineeksi Iranissa panttivankina pidetystä belgialaisavustustyöntekijästä, kuuden miljardin dollarin lunnaiden maksamisesta laittomasta. pidätti iranilais-amerikkalaisia ​​panttivankeja, Josep Borrellin ja mullahien ulkoministerin äskettäisen sivutapaamisen YK:n yleiskokouksessa ja presidentti Ebrahim Raisin syleilyn YK:n yleiskokouksessa huolimatta hänen merkittävästä roolistaan ​​30,000 1988 poliittisen verilöylyn yhteydessä. vankeja vuonna XNUMX, muun muassa rikoksia ihmisyyttä vastaan.

Zabeti sanoi, että nämä ovat vain muutamia esimerkkejä Euroopan hallitusten ja Yhdysvaltain hallinnon harjoittamasta sovittelupolitiikasta, ja väitti, että jatkuva tyynnytys rohkaisee hallinnon kotimaisia ​​murhia ja ihmisoikeusloukkauksia samalla, kun se vaarantaa maailmanlaajuisen rauhan ja turvallisuuden sekä uhkaa Eurooppaa itseään.

Mainos

Euroopan parlamentin jäsen Radka Maxova korosti tarvetta tukea Iranin muutoksen puolesta taistelevia ja hallinnon julmuuksien sanallisen tuomitsemisen riittämättömyyttä.

Euroopan parlamentin jäsen Dorien Rookmaker totesi, että Iranin hallinto käyttää väärää tietoa välineenä halventaakseen ainoaa elinkelpoista vaihtoehtoa Iranin teokraattiselle hallinnolle, Iranin kansalliselle vastarintaneuvostolle (NCRI) ja Iranin pääoppositioliikkeelle, Kansan Mojahedin-järjestölle. Iran (PMOI/MEK). Hänen viestinsä kollegoille oli, että heidän pitäisi harkita huolellisesti, mitä he sanovat ja tekevät selvittääkseen, auttaako se vastarintayksiköitä ja ihmisiä Iranissa. Hän ilmaisi myös tukensa NCRI:n valitun presidentin Maryam Rajavin 10 pisteen suunnitelmalle.

Euroopan parlamentin jäsen Anna Fotyga totesi, että tämä on alusta alkaen ollut barbaarinen hallinto. Hän kiinnitti huomiota vuoden 1988 poliittisten vankien joukkomurhaan ja siihen, että presidentti Raisi on itse vastuussa ja että hänet pitäisi saattaa vastuuseen. Hän puhui tarpeesta lopettaa hänen rankaisematta jättäminen ja ilmaisi raivonsa siitä, että hän puhui YK:ssa. Hän korosti lisäksi tarvetta tiukempien toimien ja politiikkojen käyttöön Iranin hallintoa kohtaan.

Euroopan parlamentin jäsen Javier Zarzalejos totesi konferenssille antamassaan viestissä, että rauhan ja turvallisuuden takaamiseksi tarvitaan tiukkoja diplomaattisia toimenpiteitä vapauden ja demokratian takaamiseksi Iranissa.

Gerrard Vespierre, joka julkaisi äskettäin tutkimuksen "Iran kohti toista vallankumousta?" selitti, miksi uusi vallankumous on väistämätön huolimatta hallinnon ankarista sorroista ja diplomaattisista liikkeistä. Vespierren mukaan talouden tasainen lasku viimeisten neljän vuosikymmenen aikana ja tasainen inflaation nousu osoittavat, että tämä hallinto ei ole investoinut talouteen, vaan on investoinut terrorismiin ja sen ydinohjelmaan.

Puhujat käsittelivät EU:n roolia sellaisten edistyksellisten liikkeiden tukemisessa, jotka pyrkivät Iranin erilaiseen tulevaisuuteen, ja ehdottivat seuraavia käytännön toimia:

  • Islamic Revolutionary Guard Corps (IRGC) julistaminen terroristijärjestöksi.
  • tunnustaa Iranin kansan oikeuden puolustautua IRGC:tä ja muita sortojoukkoja vastaan.
  • Hallinnon johtajien syytteeseen asettaminen neljän vuosikymmenen rikoksista ihmisyyttä vastaan.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa