Liity verkostomme!

energia

Kyllä voimavetoiselle hiilidioksidipäästöille – pidä yhteiskunta mukana

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Euroopan komissio julkisti tänään vuoden 2040 ilmastotavoitteensa. Samalla kun varoitetaan hiilidioksidipäästöjen vähentämisvauhdin kiihtymisestä, sähköteollisuus pitää myönteisenä sitä, että komissio tunnustaa sähkön keskeisen roolin, ja kehottaa ryhtymään toimiin sähköistyksen edistämiseksi.

Euroopan energiajärjestelmän tulevaisuus on epäilemättä sähköinen. Euroopan komissio tekee tämän selväksi vuoden 2040 tiedonannossaan, jossa ennustetaan sähkön osuuden jopa kaksinkertaistuvan EU:n energian loppukulutuksesta vuoteen 2040 mennessä.

Komission toimittama tukianalyysi viittaa kuitenkin myös siihen, että ponnistelut päästöjen vähentämiseksi huomattavasti nykyistä vauhtia pidemmälle edellyttävät ei-kypsien teknologioiden, kuten suoran ilman talteenoton (DAC) sekä hiilidioksidin talteenoton ja varastoinnin (CCS) kattavaa käyttöönottoa. useimmilla teollisuuden aloilla Euroopassa. Tämä edellyttää kaksinumeroisen miljardin lisäinvestointeja joka vuosi aikana, jolloin aseelliset konfliktit, deindustrialisaatio, korkeammat korot ja elinkustannuskriisi muodostavat haastavamman ympäristön Euroopan talouden muutokselle.

Eurelectricin pääsihteeri Kristian Ruby varoitti kiihtyvyydestä: "Energiamuutoksen tausta on muuttunut huomattavasti. Ilmastoneutraaliuden pitkän aikavälin tavoitteen saavuttamiseksi on tärkeää säilyttää eurooppalaisten yritysten ja kansalaisten tuki. Siksi kannatamme hiilidioksidipäästöjen vähentämisstrategiaa, joka ylläpitää hallittavissa olevaa tahtia ja keskittyy hyväksi havaittuihin teknologioihin.

Sähköistys vaatii luotettavan sähköjärjestelmän

Skenaarioiden mukaan sähkön käyttö lisääntyy merkittävästi erityisesti lämmityksessä ja liikenteessä. Pelkästään maantieliikenteessä sähköistysasteen odotetaan nelinkertaistuvan alle kahdessa vuosikymmenessä komission aggressiivisimmassa skenaariossa.

Yhteiskunnan lisääntynyt riippuvuus sähköstä vaatii yhtä luotettavan sähkösektorin. Ja koska tuuli- ja aurinkovoimasta tulee sähköjärjestelmän selkäranka, Euroopan verkkoinfrastruktuuria tarvitaan nopeasti nykyaikaistamaan. Samaan aikaan tarvitaan kiinteää ja joustavaa kapasiteettia, kuten varastointi-, ydin- ja vesivoimaa, täydentämään muuttuvaa uusiutuvaa tuotantoa. Eurelectricin arvion mukaan komission analyysissä aliarvioitiin kiinteiden ja joustavien teknologioiden tarve, sillä oletetaan, että lähetettävät sähkötekniikat vähenevät merkittävästi vuoteen 2040 mennessä, kun taas sähkön osuus energian loppukulutuksesta kasvaa noin 50 prosenttiin.

Mainos

Investointeja ja uusia riskinpoistoinstrumentteja tarvitaan myös muutoksen vauhdittamiseksi. Tästä syystä Eurelectric suhtautuu myönteisesti komission ilmoittamaan investointialoitteeseen.

”Yhteiskunnan nopea sähköistäminen vaatii valtavia investointeja ja toimenpiteitä kauttaaltaan. Siksi suhtaudumme myönteisesti investointialoitteeseen ja kehotamme päättäjiä käynnistämään sähköistämistoimintasuunnitelman uuden toimeksiannon 100 ensimmäisen päivän aikana”, Ruby päättää.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa