Liity verkostomme!

Euroopan komissio

Kalastusministerit hyväksyvät vuoden 2024 kalastusmahdollisuudet Koillis-Atlantilla, Välimerellä ja Mustallamerellä

SHARE:

Julkaistu

on

Neuvosto sopi 12. joulukuuta kalastusmahdollisuuksista vuodelle 2024 EU:n hallinnoimille kalakannoille Atlantilla, Kattegatissa ja Skagerrakissa sekä Välimerellä ja Mustallamerellä.

Ympäristöstä, valtameristä ja kalastuksesta vastaava komissaari Virginijus Sinkevičius sanoi: "Meillä oli intensiivisiä neuvotteluja, jotka kestivät yli kolme päivää. Komissiolle ja minulle henkilökohtaisesti oli tärkeää päästä sopimukseen, joka on sekä tasapainoinen että vastuullinen – kalastajien toimeentulon säilyttäminen pitkällä aikavälillä ja kantojen elpymisen ja terveempien kantojen parantaminen. Lopuksi haluan kiittää kalastajia heidän viime vuosien valtavista ponnisteluistaan ​​kalastaakseen kestävästi ja täyttääkseen keskeisen roolinsa."

Koillis-Atlantilla neuvosto asetti 14 suurinta sallittua saalista (TAC) kestävän enimmäistuoton (MSY) mukaisesti komission ehdotuksen mukaisesti. Tämä sisältää an korottaa varten megrimit, merikrotti, kummeliturska, piikkimakrillit Iberian vesillä sekä aaltorauskut. Neuvosto on noudattanut komission ehdotusta asettaa a TAC on alhainen keisarihummerin osalta Skagerrakissa ja Kattegatissa ja punakampela Kattegatissa turskan suojelemiseksi.

In biskajan Lahti, vähennyksistä on sovittu keisarihummerin, kielikampelan, meribassin, lyyraturskan ja valkoturskan osalta. Lisäksi sopimukseen sisältyy toimenpiteitä lyyralajin virkistyssaaliiksi. Päällä ankeriaat Koillis-Atlantilla, sopimuksessa selvennetään, että sulkemisajan on katettava siirtymähuippukausi merivesillä kaikkialla EU:ssa.

Kalastusmahdollisuuksista annettu asetus sisältää ennen neuvostoa tehtyjen sopimusten tuloksia Norja ja UK kahdenvälisesti ja kolmen osapuolen välillä yhdessä sekä muiden rannikkovaltioiden kanssa. Kolmansien maiden kanssa yhteiset kalakannat johtavat EU:n kalastusmahdollisuuksiin seuraavana vuonna yli 1.6 miljoonaa tonnia ja arvo lähes 2.2 miljardia euroa (inflaatiokorjattu).

varten Välimerellä ja Mustallamerellä, neuvosto päätti jatkaa erilaisten täytäntöönpanoa Välimeren yleisen kalastuskomission (GFCM) tasolla päätetyt monivuotiset hoitosuunnitelmat: Sisilian salmelle, Joonianmerelle ja Levantinmerelle, Adrianmerelle ja Mustallemerelle.

Varten läntinen Välimeri, ministerit sopivat jatkavansa kesäkuussa 2019 hyväksytyn EU:n pohjakalakantojen monivuotisen hoitosuunnitelman (MAP) täytäntöönpanoa. Tämän vuoksi sopimuksella jatketaan troolauspyyntiponnistuksen vähentämistä 9,5 prosentilla yhdistettynä lisähoitovälineiden käyttöön. , kuten syvänmeren katkarapujen saalisrajoitukset ja pitkäsiima-alusten pyyntiponnistuksen jäädyttäminen.

Mainos

Tämänpäiväinen sopimus sisällyttää myös EU:n lainsäädäntöön yhteisen kestävän hoidon toimenpiteet delfiinikalat ja eurooppalaiset ankeriaat VälimerelläVälimeren yleinen kalastuskomissio (GFCM) hyväksyi marraskuussa.

Lisätietoja on uutisissa tätä ja tätä.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa