Liity verkostomme!

Oppilaitokset

EU:n nuoret: 25 % työllistetty opiskelun aikana

SHARE:

Julkaistu

on

Vuonna 2022 72 prosenttia nuorista eurooppalaisista (15–29-vuotiaat) jäi työvoiman ulkopuolelle muodollisen koulutuksen aikana. Lisäksi 25 prosenttia oli Työllisiä, kun taas 3 prosenttia oli käytettävissä työhön ja aktiivisesti työnhakuun (työtön) virallisen koulutuksen aikana.

The dynamics of young people’s transition from formal education to the työmarkkinat vaihtelee huomattavasti EU-maiden välillä. Näihin eroihin voivat vaikuttaa kansalliset koulutusjärjestelmät, koulutuksen saatavuus, työmarkkinoiden ominaisuudet ja kulttuuriset tekijät.

Huolimatta siitä, että neljäsosa nuorista eurooppalaisista työskentelee opiskeluaikana, tämä tilasto kätkee huomattavia kansallisia eroja. Kansallisella tasolla korkein muodollisen koulutuksen aikana työllistettyjen nuorten osuus oli Alankomaissa (73 %), Tanskassa (52 %) ja Saksassa (45 %). Sitä vastoin Romania (2 %), Slovakia (5 %) ja Unkari (6 %) ilmoittivat vähiten osuuksista.

Pylväskaavio: Nuoret virallisessa koulutuksessa työmarkkina-aseman mukaan, EU, 2022

Lähdetietojoukko:  Eurostatin poiminta

Eniten muodollisen koulutuksen saaneita nuoria, jotka ovat työkykyisiä ja aktiivisesti työnhakuisia, kirjattiin Ruotsissa (13 %), Suomessa (7 %) ja Hollannissa (6 %). Sitä vastoin Unkarissa, Tšekissä, Romaniassa, Kroatiassa, Puolassa ja Liettuassa alle 1 prosentti nuorista (15–29-vuotiaista) haki työtä, kun taas työvoiman ulkopuolella olevien opiskelijoiden osuus oli suurin.

Sukupuolten väliset erot

Vuonna 2022 naisten osallistumisaste muodolliseen koulutukseen oli edelleen miesten yläpuolella kaikissa ikäryhmissä, ja suurin ero oli 20–24-vuotiaiden ikäryhmässä (naisia ​​54 % ja miehiä 45 %).

Mainos
Pylväskaavio: Nuoret viralliseen koulutukseen ja/tai työmarkkinoille osallistumisen, sukupuolen ja iän mukaan, EU, 2022

Lähdetietojoukko:  Eurostatin poiminta

Naisilla oli myös suurempi todennäköisyys jäädä sekä koulutuksen että työvoiman ulkopuolelle. Nämä sukupuolten väliset erot säilyivät kaikissa ikäryhmissä, ja suurimmat erot havaittiin 25–29-vuotiaiden nuorten keskuudessa. Tässä ryhmässä 15 % naisista ja 7 % miehistä oli sekä koulutuksen että työvoiman ulkopuolella. 

Lisätietoja

Metodologiset huomautukset

  • Alhainen tietojen luotettavuus koulutuksessa olevista työttömistä 15–29: Bulgaria (ei esitetty), Kroatia, Kypros, Latvia (ei esitetty), Liettua, Unkari, Malta, Romania, Slovakia (ei esitetty) ja Slovenia.

Jos sinulla on kysyttävää, käy osoitteessa ottaa yhteyttä sivu.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.
Mainos

Nousussa