Liity verkostomme!

Digitaalinen talous

Digital Services Act: Komissio käynnistää Transparency Database -tietokannan

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Komissio on käynnistänyt DSA:n läpinäkyvyystietokanta, ottaa käyttöön yhden DSA:n määräämistä uraauurtavista läpinäkyvyysominaisuuksista.

DSA:n alla kaikki isännöintipalvelujen tarjoajat Niiden on annettava käyttäjille selkeät ja täsmälliset tiedot, niin sanotut perustelut, aina kun he poistavat tai rajoittavat pääsyä tiettyyn sisältöön. Uusi tietokanta kerää nämä perustelut DSA:n 24 artiklan 5 kohdan mukaisesti. Tämä tekee tästä tietokannasta lajissaan ensimmäisen säädösvaraston, jossa tiedot EU:ssa toimivien verkkoalustojen tarjoajien sisällönvalvontapäätöksistä ovat suuren yleisön saatavilla ennennäkemättömässä laajuudessa ja tarkkuudessa, mikä mahdollistaa suuremman verkkovastuun.

Vain Very Large Online Platforms (VLOPs) tarvitsee jo nyt lähettää tietoja tietokantaan osana DSA:n noudattamista. 17 alkaen kaikkien verkkoalustojen tarjoajien, mikro- ja pienyrityksiä lukuun ottamatta, on toimitettava tiedot sisällönvalvontapäätöksistään.

Kiitos Avoimuustietokanta käyttäjät voivat tarkastella yhteenvetotilastoja (tällä hetkellä beta-versiossa), etsiä tiettyjä syitä ja ladata tietoja. Komissio lisää tulevina kuukausina uusia analytiikka- ja visualisointiominaisuuksia, ja sillä välin se on tyytyväinen kaikkiin palaute nykyisessä kokoonpanossaan. Tietokannan lähdekoodi on julkinen saatavilla GitHubissa. Yhdessä Vääristietojen käytännesäännötsekä DSA:n mukaiset avoimuutta lisäävät toimenpiteet, uusi tietokanta antaa kaikille käyttäjille mahdollisuuden toimia tietoisemmin laittoman ja haitallisen sisällön leviämisestä verkossa.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa