Liity verkostomme!

Euroopan komissio

Tärkeimmät verkkoalustat raportoivat ensimmäisestä kuudesta kuukaudesta disinformaatiota koskevien uusien käytännesääntöjen mukaisesti

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Tärkeimmät verkkoalustat, jotka ovat allekirjoittaneet uuden Disinformaation käytännesäännöt 2022 (Google, Meta, Microsoft, TikTok) julkaisi uusia raportteja siitä, kuinka he muuttivat sitoumuksensa vähentää disinformaation leviämistä käytännössä. Ladattavissa osoitteessa Avoimuuskeskus, asiakirjat osoittavat allekirjoittajien lisäponnisteluja avoimuuden lisäämiseksi ja asiaankuuluvien tietojen tarjoamiseksi. Se on sitoutunut raportoimaan kuuden kuukauden välein ensimmäinen raportointisarja joka kattaa koko puolen vuoden ajanjakson.

Arvot ja avoimuus Varapresidentti Věra Jourová sanoi: "Disinformaatio on edelleen yksi suurimmista riskeistä eurooppalaiselle demokraattiselle tietoalueelle, mukaan lukien Venäjän Ukrainan sotaan ja vaaleihin liittyvät riskit. Kun eurooppalaiset valmistautuvat äänestyspaikoille vuonna 2024, kaikkien toimijoiden on osallistuttava verkossa tapahtuvan disinformaation ja ulkomaisten häiriöiden torjumiseen verkkokeskustelumme suojelemiseksi. Säännöstö osoittautuu hyödylliseksi harjoitukseksi, mutta meidän kaikkien on tehtävä enemmän. Kehotan alustoja sitoutumaan täysimääräisesti noudattamaan säännöstön nojalla antamiaan sitoumuksia demokratian kestävyyden takaamiseksi."

Sisämarkkinoista vastaava komissaari Thierry Breton lisäsi: "Vaalien rehellisyys on yksi prioriteeteistamme digitaalisten palveluiden lain täytäntöönpanossa, kun Euroopassa on alkamassa vaalikausi. Tässä harjoituksessa rakennamme sisäistä osaamistamme, jota on vuosien aikana kehitetty myös disinformaation käytännesäännöistä saatujen kokemusten ansiosta. Tänään julkaistut raportit antavat tärkeitä näkemyksiä siitä, miten alustat taistelevat verkossa disinformaatiota vastaan, ja ne antavat meille tietoa toimenpiteistä, jotka on otettu käyttöön DSA:n noudattamiseksi. 

Raportit osoittavat, että alustat tekevät parannuksia tarjotakseen yksityiskohtaisempaa ja oivaltavampaa dataa ja paikkaavat joitakin tietopuutteita.. Lisäponnisteluja tarvitaan kuitenkin kohdistetumman, täydellisemmän ja merkityksellisemmän tiedon saamiseksi. Lisäksi allekirjoittajat kertoivat pyrkimyksistään tarjota suojatoimenpiteitä uusille generatiivisille tekoälyjärjestelmille ja palveluilleen liittyville ominaisuuksille. Raporteissa on myös oma luku Ukrainaan liittyvästä disinformaatiosta. Seuraava sarja, joka on odotettavissa vuoden 2024 alussa, sisältää erityisen luvun vaaleihin liittyvän disinformaation torjumisesta.

Raportteihin on liitetty uusi alkusarja Rakenteelliset indikaattorit, joka tarjoaa lisätietoa verkkoalustojen disinformaatiosta ja säännöstön vaikutuksesta sen leviämisen hillitsemiseen. Komissio odottaa allekirjoittajien jatkavan työtään laajentamalla ja hienosäätämällä raportointia tulevaisuudessa.

Lisätietoa on saatavilla tätä. Varapuheenjohtajan tiedote lehdistölle Jourova tapaamisesta disinformaation allekirjoittajien käytännesääntöjen kanssa tätä.

Mainos

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa