Liity verkostomme!

EU

Komissaarit Schmit ja Dalli osallistumaan työllisyys- ja sosiaaliministerien kokoukseen

Julkaistu

on

Työ- ja sosiaalioikeuksista vastaava komissaari Nicolas Schmit ja tasa-arvoasioista vastaava komission jäsen Helena Dalli (Kuvassa) osallistuu työllisyys- ja sosiaalipoliittisten ministerien kokoukseen tänään (14. kesäkuuta) Luxemburgissa. Ministerit keskustelevat monista aiheista, mukaan lukien Sosiaalinen huippukokous Portossa ja seuraavat vaiheet Euroopan Pilari sosiaalisten oikeuksien. Ministerien odotetaan vaihtavan erityisesti näkemyksiä kansallisten työllisyys- ja sosiaalitavoitteiden asettamisesta ja edistymisen seuraamisesta eurooppalaisen ohjausjakson prosessissa. Neuvoston odotetaan hyväksyvän päätelmät Vammaisten henkilöiden oikeuksia koskeva strategia 2021--2030. Strategia on yhteinen väline vammaisten ihmisten elämän parantamiseksi, ja se kattaa kaikki vammaisten henkilöiden oikeuksia koskevan YK: n yleissopimuksen osat. Neuvoston odotetaan myös antavan suosituksen perustaa Eurooppalainen lapsitakuu, jonka tavoitteena on torjua lasten köyhyyttä ja sosiaalista syrjäytymistä. Se suosittelee jäsenvaltioille konkreettisia toimia, joilla taataan tarvitsevien lasten pääsy avainpalveluihin ja edistetään yhtäläisiä mahdollisuuksia. Ministerit keskustelevat myös ohjelman edistymisestä Komission ehdotus riittävistä vähimmäispalkkoista EU: ssa.

Muita esityslistan kohtia ovat talous- ja sosiaalipolitiikan koordinointi, pitkäaikaishoito, eläkkeiden riittävyys, etätyö, sosiaalinen vuoropuhelu, työterveys ja työturvallisuus sekä sosiaaliturvan koordinointi. EU: n neuvoston puheenjohtajavaltio Portugali korostaa myös 21. kesäkuuta Lissabonissa tulevaa korkean tason konferenssia, jossa käynnistetään asunnottomuuden torjuntaa koskeva eurooppalainen foorumi. Komissaari Dalli liittyy kokoukseen raportoimaan ministereille Euroopan monimuotoisuuskuukausi toukokuussa ja jatkotoimet LGBTIQ-tasa-arvostrategia. Muita keskustelun kohtia ovat Direktiivi sitovista palkkojen avoimuutta koskevista toimenpiteistä ja COVID-19: n sosioekonomiset vaikutukset sukupuolten tasa-arvoon. Sekä aamu- että iltapäiväistunnot lähetetään suorana lähetyksenä Neuvoston verkkosivusto. Kokousta seuraa lehdistötilaisuus komission jäsenten Schmitin ja Dallin kanssa, joka lähetetään EbS: ssä.

Belgia

Kuolleiden määrä nousee 170: een Saksan ja Belgian tulvissa

Julkaistu

on

Kuolleiden määrä tuhoisissa tulvissa Länsi-Saksassa ja Belgiassa nousi vähintään 170: een lauantaina (17. heinäkuuta) sen jälkeen, kun joet puhkesivat ja tämän viikon äkilliset tulvat romahtivat talot ja repivät teitä ja voimajohtoja, kirjoittaa Petra Wischgoll,
David Sahl, Matthias Inverardi Düsseldorfissa, Philip Blenkinsop Brysselissä, Christoph Steitz Frankfurtissa ja Bart Meijer Amsterdamissa.

Noin 143 ihmistä kuoli tulvissa Saksan pahimmassa luonnonkatastrofissa yli puolen vuosisadan ajan. Siihen sisältyi noin 98 Ahrweilerin alueella Kölnin eteläpuolella poliisin mukaan.

Sadat ihmiset olivat edelleen kadonneita tai saavuttamattomia, koska useille alueille ei päässyt korkean vedenpinnan takia, kun taas tietoliikenne oli edelleen poissa.

Asukkaat ja yritysten omistajat kamppaili poimia palat pahoinpidellyissä kaupungeissa.

"Kaikki on tuhoutunut kokonaan. Et voi tunnistaa maisemia", sanoi Michael Lang, viinikaupan omistaja Bad Neuenahr-Ahrweilerin kaupungissa Ahrweilerissä taistellen kyyneleitä vastaan.

Saksan presidentti Frank-Walter Steinmeier vieraili Erftstadtissa Nordrhein-Westfalenin osavaltiossa, jossa katastrofi tappoi vähintään 45 ihmistä.

"Me suremme niiden kanssa, jotka ovat menettäneet ystäviä, tuttavia, perheenjäseniä", hän sanoi. "Heidän kohtalo on repimässä sydämemme erilleen."

Noin 700 asukasta evakuoitiin perjantaina myöhään sen jälkeen, kun Wassenbergin kaupungissa Kölnin lähellä murtui pato, viranomaisten mukaan.

Mutta Wassenbergin pormestari Marcel Maurer sanoi, että vedenpinta oli vakiintunut yön jälkeen. "On liian aikaista antaa kaikki selkeät, mutta olemme varovaisia ​​optimistisia", hän sanoi.

Steinbachtalin pato Länsi-Saksassa oli kuitenkin edelleen vaarassa rikkoutua, viranomaisten mukaan noin 4,500 ihmisen evakuointi kodeista alavirtaan.

Steinmeier sanoi, että kestää viikkoja, ennen kuin kaikki vahingot, joiden odotetaan vaativan useita miljardeja euroja jälleenrakennusvaroja, voidaan arvioida.

Nordrhein-Westfalenin osavaltion pääministeri Armin Laschet ja CDU-puolueen ehdokas syyskuun vaaleissa kertoi puhuvansa lähipäivinä valtiovarainministeri Olaf Scholzin kanssa taloudellisesta tuesta.

Kansleri Angela Merkelin odotettiin matkustavan sunnuntaina Rheinland-Pfalziin, osavaltioon, jossa asuu tuhoutunut Schuldin kylä.

Bundeswehrin joukkojen jäsenet, osittain veden alla olevien autojen ympäröimänä, kahlivat tulvaveden läpi voimakkaiden sateiden jälkeen Erftstadt-Blessemissä, Saksassa, 17. heinäkuuta 2021. REUTERS / Thilo Schmuelgen
Itävallan pelastusryhmän jäsenet käyttävät veneitä kulkiessaan tulvien kärsimän alueen läpi voimakkaiden sateiden jälkeen Pepinsterissä, Belgiassa, 16. heinäkuuta 2021. REUTERS / Yves Herman

Belgiassa kuolonuhrien määrä nousi 27: een kansallisen kriisikeskuksen mukaan, joka koordinoi siellä avustusoperaatiota.

Se lisäsi, että 103 ihmistä oli "kadonnut tai tavoitettavissa". Jotkut olivat todennäköisesti saavuttamattomissa, koska he eivät voineet ladata matkapuhelimia tai olivat sairaalassa ilman henkilöllisyystodistuksia, keskus sanoi.

Viime päivien aikana tulvat, jotka ovat enimmäkseen kohdanneet Saksan Rheinland-Pfalzin osavaltiota, Nordrhein-Westfalenia ja Itä-Belgiaa, ovat sulkeneet kokonaiset yhteisöt vallasta ja viestinnästä.

RWE (RWEG.DE), Saksan suurin sähköntuottaja, ilmoitti lauantaina, että Indenin avomerikaivokseen ja Weisweilerin hiilivoimalaitokseen vaikutti huomattavasti, ja lisäsi, että laitos käy pienemmällä kapasiteetilla tilanteen vakiintumisen jälkeen.

Belgian eteläisissä provinsseissa Luxemburgissa ja Namurissa viranomaiset ryntäsivät toimittamaan juomavettä kotitalouksille.

Tulvat vedenpinnat laskivat hitaimmin Belgian pahimmissa osissa, jolloin asukkaat pystyivät lajittelemaan vahingoittuneen omaisuuden. Pääministeri Alexander De Croo ja Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen vierailivat joillakin alueilla lauantai-iltapäivällä.

Belgian rautatieverkko-operaattori Infrabel julkaisi linjojen korjaussuunnitelmat, joista osa olisi jälleen käytössä vasta elokuun lopussa.

Alankomaiden hätäpalvelut olivat myös edelleen valppaana, koska ylivuotoiset joet uhkasivat kaupunkeja ja kyliä koko Limburgin eteläisessä maakunnassa.

Kymmenet tuhannet alueen asukkaat on evakuoitu kahden viime päivän aikana sotilaat, palokunnat ja vapaaehtoiset työskentelivät kiihkeästi koko perjantai-iltana (16. heinäkuuta) patojen valvomiseksi ja tulvien estämiseksi.

Hollantilaiset ovat toistaiseksi paenneet katastrofista naapureidensa mittakaavassa, eikä lauantaiaamuna ole ilmoitettu uhreja.

Tutkijat ovat jo pitkään sanoneet, että ilmastonmuutos johtaa rankkasateisiin. Mutta sen roolin määrittäminen näissä säälimättömissä sateissa vie ainakin useita viikkoja tutkimukseen, tutkijat sanoivat perjantaina.

Continue Reading

Tšekin tasavalta

NextGenerationEU: Tšekin tasavallan presidentti von der Leyen esittämään komission arvion kansallisesta elvytyssuunnitelmasta

Julkaistu

on

Tänään (19. heinäkuuta) komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen (Kuvassa) Tšekissä esittävän komission arvion vuoden XNUMX kansallisesta elvytys- ja sietokykysuunnitelmasta Seuraava sukupolviEU. Maanantai-aamuna presidentti von der Leyen matkustaa Prahaan tapaamaan pääministeri Andrej Babišin yhdessä varapuheenjohtaja Věra Jourován kanssa. Hän vierailee myös Prahan valtionoopperassa ja Valtionoopperassa ja kansallismuseossa ja keskustelee energiatehokkuuteen tehtävistä investoinneista. 

Continue Reading

Viikko eteenpäin

Edessä oleva viikko: Poleaxed Polexitiin

Julkaistu

on

Alkaen "Fit for 55" -sovelluksesta mihinkään

Brysselin lehdistöjoukot jäivät tyhjiksi viikolla näennäisesti loppumattomia uutiskirjeitä uudesta ehdotuspaketista, jonka tarkoituksena oli auttaa EU: ta saavuttamaan tavoitteensa päästöjen vähentäminen 55 prosentilla vuoteen 2030 mennessä. Ehdotukset ovat epäilemättä paljon keskustelu ja hevoskauppa tulevina kuukausina - ja mahdollisesti vuosina, mutta tämän viikon tulvat Saksassa, Alankomaissa ja Belgiassa muistuttavat meitä siitä, että tilanne on kiireellinen, että kaikki ovat haavoittuvia ja että epäonnistumisesta aiheutuu erittäin korkeita kustannuksia. 

Puola on laillisessa mustassa aukossa

Yksi EU: n perusperiaatteista on, että se on lakiin perustuva unioni. Lyhyesti sanottuna komissio esittää ehdotuksen ja sitten - yleensä - Euroopan parlamentin, joka koostuu kaikkien jäsenvaltioiden parlamentin jäsenistä, ja neuvoston kansalliset ministerit taistelevat sitä vastaan, kunnes saavutetaan yleisesti hyväksyttävä kompromissi. Sitten kaikki kunnioittavat sovittua lakia, enemmän tai vähemmän, satunnaisella ranteella. Jos kansallinen hallinto ei mielestäsi noudata lakia, voit suojata oikeuksiasi tuomioistuimissasi. Ainakin näin sen pitäisi toimia. Enemmän tai vähemmän. 

PiS: n johtama Puolan hallitus on kuitenkin päättänyt toisin. Euroopan unionin tuomioistuin on todennut, että Puolan tuomareiden kurinpitojärjestelmä ei takaa puolueettomuutta ja riippumattomuutta ja on avoin poliittiselle vaikutukselle. Tämän pitäisi olla sinänsä huolestuttavaa, mutta kurinpitomenettelyt on aloitettu sen seurauksena, että tuomarit ovat esittäneet ennakkoratkaisupyynnön EU: n tuomioistuimelle ja tosiasiassa rangaistavat tuomareita siitä, että ne kunnioittavat sitä, että Puola EU: n jäsenenä on suostunut EU: n ensisijaisuuteen. EU: n lainsäädäntö kansalliseen lainsäädäntöön nähden. Puolan hallitus kaksinkertaistaa tilanteen korjaamisen sijaan. 

Puolan hallituksen edustaja kertoi tänään (16. heinäkuuta) toimittajille, että Euroopan tuomioistuimen tuomio kurinpitolautakunnasta on perustuslain vastainen, sitä ei ole syytä panna täytäntöön Puolassa ja se odottaa Euroopan komission toimivan perussopimusten puitteissa. Tämä on de facto, ellei tosiasiallisesti, Polexit. EU: n on ryhdyttävä toimiin nopeasti.

Muut asiat:

Maatalous- ja kalastusneuvosto (19. heinäkuuta) keskustelee luonnonmukaisesta toimintasuunnitelmasta, jonka tavoitteena on tehdä vähintään 25 prosenttiin EU: n maatalousmaasta luonnonmukainen vuoteen 2030 mennessä. keskustella kauppakysymyksistä; kalkkunoiden hyvinvointi ja Euroopan kansalaisaloite ”End the Cage Age”.

Slovenian ympäristöministerien epävirallinen kokous (20. – 21. Heinäkuuta) keskustelee FF55-paketista (ks. Edellä) COP26-valmistelut Glasgow'ssa marraskuussa; luonnon monimuotoisuus; ja kertomus pölyttäjiä koskevan aloitteen täytäntöönpanosta.

Tutkimusministerien kokouksessa (21. heinäkuuta) keskustellaan eurooppalaisesta tutkimusalueesta ja Euroopan tutkimus- ja innovointisopimuksesta. Kilpailukykyministerit (22. heinäkuuta) keskustelevat siirtymisestä kiertotalouteen ja luovaan teollisuuteen lisäarvoa tuottavana taloutena.

Euroopan ministerien epävirallisessa kokouksessa (22. – 23. Heinäkuuta) keskustellaan laajentumispolitiikasta; oikeusvaltio; ja Euroopan tulevaisuutta käsittelevään konferenssiin liittyvät toimet.

Mitä tulee Euroopan parlamenttiin, ensi viikolla parlamentin jäsenet osallistuvat "ulkoiseen parlamentaariseen toimintaan ja vaalipiirityöhön" tai, kuten he sanovat yhteisessä kielessä, "lomalla". Se on luultavasti hieman epäoikeudenmukaista. Parlamentin virallinen loma alkaa seuraavalla viikolla. Koska parlamentin jäsenenä oleminen on pikemminkin kutsu kuin tavallinen työ, voidaan kyseenalaistaa, ovatko he todella lomalla. Toivomme, että he saavat mahdollisuuden laittaa jalkansa ja ladata akunsa.

Brexit 

Torstaina (22. heinäkuuta) Yhdistynyt kuningaskunta esittelee * tiensä Pohjois-Irlannin pöytäkirjassa (NIP) Westminsterin parlamentille. NIP on tietysti osa EU: n ja Ison-Britannian erosopimusta, joten saattoi ajatella, että Yhdistynyt kuningaskunta keskustelee tästä etukäteen EU: n kanssa - mutta näennäisesti ei.

Ja jos luulet, että luottamus Yhdistyneeseen kuningaskuntaan on matalalla laskusuhdanteella Brysselissä…

Britannian hallitus on onnistunut yhdistämään Pohjois-Irlannin poliittiset puolueet ainakin yhdestä aiheesta, luottamuksen täydellisestä romahduksesta Boris Johnsonin hallitukseen. Yhdistyneen kuningaskunnan Pohjois-Irlannin ulkoministerin Brandon Lewisin ehdotus armahdukseksi kaikkien Pohjois-Irlannin kolmenkymmenen vuoden konfliktin "ongelmien" osallistujien syytteeseenpanossa vastasi epäuskoisesti. 

Konfliktien jälkeisissä tilanteissa ei ole helppoja ratkaisuja. Kuten Seamus Heaney kirjoitti: "Kukaan ei voi korjata väärää, aiheutettua tai sietämää", mutta vastausten ja oikeuden etsinnän pyyhkäisy yksipuolisella yleisellä armahduksella on vieraantanut kaikki. 

Presidentti Ursula von der Leyen matkustaa Tšekin tasavaltaan esittämään komission hyväksynnän heidän kansalliselle elvytyssuunnitelmalleen (19. heinäkuuta), ja tiistaina (20. heinäkuuta) hän tapaa Bill Gatesin. 

Komissaarikollegio pidetään tiistaina, koska keskiviikko on belgialainen pankkiloma. 

Torstaina Euroopan keskuspankki päivittää säännöllisesti kuukausittain. Tämä on ensimmäinen sen jälkeen, kun sen strateginen katsaus esiteltiin 8. heinäkuuta.

END

Continue Reading
Mainos
Mainos

Nousussa