Liity verkostomme!

Politiikka

Kokouksessaan Roomassa Euroopan juutalaiset johtajat valittavat hallituksilta puuttuvia toimia antisemitismiä vastaan

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

"Kaikkien hallituksen sitoumusten koe Euroopan juutalaisuuden puolustamisessa on juuri nyt. Neuvostomme on selvä, tähänastisten todisteiden perusteella Euroopan hallitukset epäonnistuvat tässä kokeessa, sanoi Euroopan juutalaisliiton puheenjohtaja, rabbi Menachem Margolin.

"Ei voida hyväksyä sitä, että kansanmurhaan ja etniseen puhdistukseen tyypillisiä kehotuksia "Josta merelle" ja "intifadaa" koskevat kehotukset ovat nykyään yleisiä Euroopassa, samoin kuin natsisymbolit ja säännölliset antisemitistiset kuvat, sanoi Joel. Mergui, Euroopan juutalaisten johtajien Euroopan juutalaisten assosiaationeuvoston ja Pariisin konsistoorin puheenjohtaja, pääpuheenvuorossaan neuvoston konferenssille Roomassa.

"Tämä on suurin syy antisemitismiin, ja viranomaisten kaikkialla mantereella on tehtävä enemmän pitääkseen kiinni sitoumuksistaan, jotka he ovat toistuvasti antaneet suojella juutalaisia ​​ja taistella antisemitismia vastaan", hän lisäsi.

Konferenssissa, jossa keskusteltiin Euroopan juutalaisyhteisöjen kohtaamista haasteista, 40 johtajaa eri puolilta Eurooppaa valittivat sitä, että huolimatta sitoumuksista suojella juutalaisia ​​yhteisöjä ja lupauksista kitkeä antisemitismi, liian monet hallitukset kaikkialla Euroopassa eivät ole tehneet kumpaakaan.

”Juutalaisina johtajina meidän velvollisuutemme on suojella yhteisöjämme. Yhteisön johtajien viesti neuvostossa on selvä: EU:n ja hallitusten on muutettava kauniit sanansa juutalaisyhteisöjen turvallisuuden takaamisesta mielekkäiksi teoiksi, sanoi Rabbi Menachem Margolin, European Jewish Associationin puheenjohtaja.

"Kaikkien hallituksen sitoumusten koe Euroopan juutalaisuuden puolustamisessa on juuri nyt. Neuvostomme on selvä, tähänastisten todisteiden perusteella Euroopan hallitukset epäonnistuvat tässä kokeessa", hän painotti.

Juutalaisyhteisön johtajat sanoivat, että poliittinen ja poliittinen epäonnistuminen puuttuu jo olemassa olevaan vihan ja BDS:n vastaiseen lainsäädäntöön, ja vaikka monet maat ovat allekirjoittaneet Kansainvälisen holokaustin muistoliiton (IHRA) antisemitismin määritelmän, tuskin yksikään niistä noudattaa. sen periaatteisiin.

Mainos

"Lait ja määritelmät eivät ole sen paperin arvoisia, joille ne painetaan juuri nyt", sanoi eräs Hollannin juutalaisyhteisön johtaja viitaten useisiin protesteihin, joissa puolustetaan kansanmurhaa ja juutalaisten etnistä puhdistamista Israelissa ja usein maailmanlaajuisesti käyttämällä natsitroppeja ja ikonografiaa.

Juutalaiset johtajat sopivat 18 pisteen toimintasuunnitelmasta vuodelle 2024, mukaan lukien yhteisön turvallisuuden lisääminen, natsien muistoesineiden myyntikiellon varmistaminen ja suurten urheiluseurojen ja instituutioiden sitominen antisemitismin torjuntaan.

Neuvostossa puhuivat Israelin antisemitismin torjunnan erityislähettiläs Michal Cotler-Wunsch, Israelin suurlähettiläs Italiassa, Alon Bar, Italian antisemitismin torjunnan erityislähettiläs Pasquale Angelosanto ja Italian senaatin puheenjohtaja Ignazio La Russa.

Brysselissä sijaitseva ja satoja juutalaisia ​​yhteisöjä eri puolilla Eurooppaa edustava European Jewish Associationin neuvoston kokous on EJA:n keskeinen päätöksentekoelin, joka kokoaa juutalaiset johtajat yhteen vaihtamaan näkemyksiä ja kehittämään EJA:n toiminnan ja politiikan strategista ja edunvalvontaa. juutalaisen elämän parantaminen Euroopassa vuonna 2024.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa