Liity verkostomme!

Politiikka

Vaatii täyttä avoimuutta poliittisille mainoksille

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Euroopan parlamentin jäsenet hyväksyvät tiistaina 27. helmikuuta asetuksen poliittisen mainonnan läpinäkyvyydestä ja kohdistamisesta, mikä antaa äänestäjille mahdollisuuden tehdä tietoisia päätöksiä turvallisemmassa ympäristössä vaalien aikana. Uudella asetuksella pyritään lisäämään poliittisten kampanjoiden läpinäkyvyyttä sekä verkossa että sen ulkopuolella sekä välttämään disinformaatiota ja ulkomaista puuttumista asiaan.

Uuden asetuksen hyväksyminen on suuri voitto Euroopan parlamentin sosialisteille ja demokraateille, jotka onnistuivat sisällyttämään poliittisten online-mainosten arkiston. S&D:t varmistivat myös, että puhtaasti yksityinen viestintä jäisi asetuksen soveltamisalan ulkopuolelle.

Maria-Manuel Leitão-Marques, S&D:n varjoesittelijä aiheesta "Avoimuus ja poliittisen mainonnan kohdentaminen" sanoi:

”Näillä uusilla säännöillä pyrimme varmistamaan, että kaikki vaalit EU:ssa ovat avoimempia, ja torjua disinformaatiota ja ulkomaista sekaantumista. Teemme kansalaisten helpommaksi tunnistaa poliittiset mainokset, ymmärtää, kuka on niiden takana ja tietää, ovatko he saaneet kohdistetun mainoksen, jotta heillä on paremmat mahdollisuudet tehdä tietoisia valintoja.

”Euroopan parlamentin sosialistit ja demokraatit onnistuivat varmistamaan eurooppalaisen julkisen arkiston perustamisen poliittisille online-mainoksille. Arkisto sisältää kopiot verkkomainoksista ja yksityiskohtaisia ​​tietoja sponsorien henkilöllisyydestä, kampanjaan käytetystä summasta ja sitoutumismittareista.

”Ulkomaisten sekaantuminen vaaliprosesseihin todennäköisesti jatkuu. Tämä on vakava uhka EU:n ja sen jäsenvaltioiden turvallisuudelle. Tässä yhteydessä S&D:t pyrkivät ottamaan käyttöön poliittisen mainonnan rahoittamisen EU:ssa sellaisilta sponsoreilta, jotka eivät ole EU:n kansalaisia ​​tai jotka eivät ole EU:ssa asuvia tai sijoittautuneet EU:hun kolme kuukautta tai vähemmän ennen vaaliprosessia tai kansanäänestystä.

Uudet säännöt tulevat voimaan vuonna 2025 lukuun ottamatta rajat ylittävän poliittisen mainonnan syrjimätöntä tarjoamista, joka tulee voimaan jo EU-vaalien aikana.

Verkkotietovaraston perustaa ja hallinnoi komissio, ja se sisältää kopiot kaikista online-poliittisista mainoksista kymmenen vuoden ajan. Sen tulisi olla julkisesti saatavilla ja antaa kaikkien kiinnostuneiden tehdä hakuja tästä julkisesta tietokannasta ja antaa mahdollisuuden käyttää tietoja lisäanalyyseihin. 
 Kuva Markus Spiske on Unsplash

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa