Liity verkostomme!

Uskonto

Venäjän ortodoksinen kirkko on tunnustanut Makedonian itsenäisen kirkon

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Jugoslaviaa ei ole enää olemassa yli 20 vuoteen. Viimeinen "avioero" tapahtui, kun Montenegro lopulta erosi vuonna 2006 niin kutsutusta Serbia ja Montenegron valtioliitosta. Koko maailma ja erityisesti Eurooppa muistaa täydellisesti, kuinka verinen ja ankara eroprosessi oli. Sota Bosniassa ja Kroatiassa, Srebrenica, Kosovo jne. Mutta tällä hetkellä näyttää siltä, ​​että kaikki entisen "kunnianliiton" Titon Jugoslavian puolueet ovat jokseenkin saavuttaneet status quonsa ja jatkavat elämäänsä ja kehittymistä omillaan, kirjoittaa Moskovan kirjeenvaihtaja Alex Ivanov.

Mutta viimeinen (luultavasti ei vähäisimpänä) entisen yhtenäisen tilan jäännös oli Serbian ortodoksinen kirkko, joka yhdistää lähes kaikki ortodoksiset yhteisöt kaikkialla entisessä Jugoslaviassa. Makedonian ortodoksit ovat aina nauttineet autonomian asemasta ja nyt vihdoin itsenäistyneet. Jotkut poliitikot katsovat, että Serbian ortodoksisen kirkon hallinto on ristiriidassa heidän itsenäisyytensä kanssa, ja jopa puhuvat tällaisen tilanteen joistakin poliittisista seurauksista. Otetaan esimerkiksi Montenegron pitkä vastakkainasettelu, jossa presidentti Djukanovic käynnisti sodan Serbian kirkkoa vastaan ​​väittäen, että se palvelee Belgradin etuja, kun taas Montenegro on itsenäinen valtio.

Venäjän ortodoksinen kirkko on tunnustanut Makedonian ortodoksisen kirkon autokefaaliksi (itsenäiseksi) kirkoksi. Tämä todetaan Venäjän ortodoksisen kirkon pyhän synodin päätöslauselmassa, joka julkaistiin näinä päivinä Moskovan patriarkaatin verkkosivuilla.

"Tunnustaa Makedonian ortodoksinen kirkko - Ohridin arkkihiippakunta autokefaaliksi sisarkirkkoksi ja kirjoittaa sen kädellisen, Hänen autuaakseen Ohridin ja Makedonian arkkipiispan Stephenin nimi pyhään diptyykkiin. Ilmaista toivoa, että perheen nuorin Autokefaalisista ortodoksisista kirkoista Makedonian ortodoksinen kirkko - Ohridin arkkihiippakunta säilyttää lujasti pyhän ortodoksisen uskon puhtauteen ja puhtauteen ja noudattaa uskollisuutta ortodoksiselle kanoniselle perinteelle", synodin päätöslauselmassa sanotaan.

Kuten synodi korosti, Pohjois-Makedonian ortodoksisen kirkon asemaa koskevan kysymyksen ratkaiseminen Serbian ja Makedonian kirkkojen välillä tapahtui "kanonisilla periaatteilla".

Aiemmin Serbian ortodoksisen kirkon piispaneuvosto tunnusti Makedonian ortodoksisen kirkon - Ohridin arkkihiippakunnan (MPC-OA) - autokefaalisen aseman. Serbian ja Makedonian ortodoksiset kirkot pitivät 19. toukokuuta ensimmäisen yhteisen jumalanpalveluksen yli puoleen vuosisataan Belgradin Pyhän Savan kirkossa. Kuten Moskovan patriarkaatin ulkoisten kirkkosuhteiden osastossa (DECR MP) aiemmin todettiin, kirkkojako kesti 55 vuotta Makedonian kirkon ei-kanonisesta autokefalian julistamisesta vuonna 1967.

2000-luvulla osa Makedonian kirkon papistosta ja uskovista sulautui Serbian ortodoksiseen kirkkoon ja muodosti uudelleen autonomisen kirkon. Kuten Makedonian kirkko, joka jäi tuolloin skismaan, molemmat rakenteet käyttivät samaa historiallista nimeä - "Ohridin arkkihiippakunta". Samaan aikaan Pohjois-Makedonian viranomaiset tunnustivat vain yhden skismaan joutuneen ortodoksisen yhteisön ja kieltäytyivät rekisteröimästä kanonista Ohridin arkkipiippakuntaa Serbian kirkon lainkäyttövaltaan.

Makedonian ortodoksisen kirkon autokefalian tunnustamisen yhteydessä odotetaan ratkeavan myös Pohjois-Makedoniassa kahden kirkkojärjestön rinnakkaiseloa koskevia kysymyksiä.

Mainos

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.
Mainos

Nousussa