Liity verkostomme!

Etusivu

Lausunto: Venäjä venäläisille?

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

vladimir-putin-lasitBy Sir Andrew Wood, Associate Fellow, Venäjä ja Eurasia-ohjelma, Chatham House
Presidentti Putin on kääntänyt äänenvoimakkuutta palattuaan Kremliin toukokuussa 2012 julistaakseen Venäjän erikoisia kansallisia hyveitä ja perinteitä.

Lipun kääriminen on tuttu tapa monissa maissa tukea johtajan tukea, ei varsinkaan silloin, kun johtaja pelkää sen olevan uhattuna. Vladimir Putin ja hänen kollegansa eivät ole epätyypillisiä yhdistettäessä venäläistä retoriikkaa - korostamalla esimerkiksi Venäjän ortodoksisen kirkon roolia - samalla kun väitetään, että Venäjällä on pysyvä perinne vähemmistökulttuurien kunnioittamisessa rajojensa sisällä. Tuloksena on yleisesti ollut viesti, joka on imartelevampi venäläisiä etnisiä tunteita kohtaan kuin muiden kansallisten ryhmien.

Kysymys on nyt siitä, kuinka pitkälle Putin on menettänyt hallinnan tämän ambivalenttisen asialistan suhteen. Viimeisen puolentoista vuoden kolme pääominaisuutta ovat olleet Kremlin yritykset ylläpitää vallitsevaa tilannetta tukahduttamalla kritiikki tai oppositio, itsenäisten instituutioiden jatkuva tukahduttaminen muun muassa sivuuttamalla hallitus pääministeri Dmitri Medvedevin johdolla ja pyrkimykset vetäytyä osaksi lähes Neuvostoliiton "Euraasian" menneisyyttä. Kaikkien kolmen osa-alueen tarkoituksena on tarjota hallitsevalle ryhmälle lyhytaikainen turvallisuus, mutta ne ovat Venäjän pitkän aikavälin vakauden ja vaurauden kustannuksella. Tästä syystä Venäjällä on laajalle levinnyt epäily tulevaisuudesta ja sen ulkopuolella havaitusta tarpeesta, joka tuntuu erityisesti muissa entisissä Neuvostoliiton valtioissa vastustavan Moskovan liian läheistä syleilyä.

Mellakot ja ryöstöt 13. – 14. Lokakuuta venäläisen kansalaisen murhan jälkeen Länsi-Birjulyovon Moskovan alueella, väitetysti Azerian kansalaisen, heijastivat tätä laajempaa levottomuutta yhtä paljon kuin etnisten ryhmien välinen jännite, joka keskitti Venäjän reaktiot tietty päivä. Jos poliisiin olisi luotettu tai kykenevä, he olisivat voineet käsitellä yksittäistä murhaa. Siinä tapauksessa he menettivät hallinnan ja ryhtyivät keräämään niin monta Venäjän koston pahoinpitelyn todellista tai potentiaalista uhria, joka ei näytä olevan Venäjältä. Se kertoi myös, että viranomaiset eivät yrittäneet turhauttaa Venäjän 4. marraskuun maaliskuuta - siihen marssiin sisältyi joukko "ääriliikkeitä" kenenkään kielellä.

Mainos

Birjulyovon alue, tyypillisenä konservatiivisesti ajattelevien äänestäjien arkistona, johon Putin on tullut luottamaan, palautti suuren enemmistön pormestari Sergei Sobyaninille syyskuun Moskovan vaaleissa. Putinille ja hänen kollegoilleen on lokakuun puolivälin häiriö muistuttanut, että tämä äänestäjä on kuitenkin epävakaa ja että sen luottamus viranomaisiin, joko paikallisiin tai liittovaltion viranomaisiin, on parhaimmillaan rajoitettu. Putinilla itsellään on edelleen korkeat äänestysluvut - kuka muu siellä on? - mutta kyselyt osoittavat myös, että kun äänestäjille asetetaan erityisiä kysymyksiä politiikasta ja tulevaisuudennäkymistä, ne heijastavat kasvavaa kuilua hallitsevan ryhmän ja koko väestön välillä. Kun otetaan huomioon tapa, jolla presidentin sanat ovat kasvaneet toukokuusta 2012 lähtien, siitä tulee yhä selvempi järjestelmän kuljettaja - tai jarruta sitä tältä osin -, tämäkin on tuomio Putinin ennätyksestä ja nykyisestä asemasta.

Köyhemmät kaupunkiväestöt vaikuttavat suoraan heidän joukossaan asuvien muiden etnisten ryhmien kuin heidän paremmin toimeentulevien kollegoidensa kanssa. Näihin muihin ryhmiin kuuluu tietysti kansalaisia ​​esimerkiksi Pohjois-Kaukasiasta sekä siirtotyöläisiä muusta entisestä Neuvostoliitosta - jotka ovat myös köyhiä ja tyypillisesti myös kouluttamattomia. Ei ole merkitystä hyökkäyksissä "ulkomaalaisia ​​ulkomaisia ​​ihmisiä" kohtaan riippumatta siitä, ovatko he Venäjän kansalaisia ​​vai ei. Tällaisten tapausten määrä on kasvanut viime vuosina, mutta näyttää siltä, ​​että se on toistaiseksi väkivaltaisten jengien eikä järjestäytyneiden poliittisten voimien työtä.

Etnisten venäläisten ja muiden ihmisten välinen suhde on kuitenkin noussut tasaisesti poliittisella asialistalla. Kansallismieliset ryhmittymät ovat osa sekä oppositiota, systeemistä tai ei-systeemistä, että niitä, jotka muodostavat hallinnon. "Ei enää rahaa Kaukasukselle" on ollut yksi Alexei Navalnyn tehokkaimmista iskulauseista. Biryulyovon mellakat, laittomista maahanmuuttajiksi epäiltyjä henkilöitä koskevat poliisikierrokset ja 4. marraskuuta Venäjän maaliskuu kiinnittivät kaikki huomiota kansallismielisiin huolenaiheisiin.

Mainos

Mutta retoriikka on halpaa ja realistista toimintaa on vaikea kuvitella, mikä asettaa hallintoviranomaiset sitoviksi. He ovat keskittyneet laittomien maahanmuuttajien kysymykseen, ei etnisten ryhmien välisiin suhteisiin sinänsä. Putin on välittänyt myötätuntoa venäläisten tunteisiin, mutta pakottavista käytännön syistä ei ole hyväksynyt ideoita viisumijärjestelmistä, olipa kyse koko maasta tai erityisesti Moskovasta. Birjulyovon markkinoiden sulkeminen lokakuun ongelmien keskellä oli vaistomainen, mutta ei liian vakuuttava reaktio. Puhe kasvojentunnistuskameroiden käyttöönotosta maahanmuuttajille kuulosti päättäväiseltä, mutta se oli kaikki.

Totuus on, että Venäjän hallitsijoilla ei ole vastausta kysymyksiin, jotka voivat hyvinkin lisätä niiden tuhoavaa voimaa, varsinkin kun otetaan huomioon, että maan taloudelliset näkymät ovat pimenneet. Ongelmien ostaminen ei ole enää vaihtoehto. Viranomaisten vaisto tulee todennäköisesti käsittelemään etnisiä haasteita pakottamalla, ja muiden kuin venäläisten asukkaat ovat ensisijainen kohde.

Talous

Vihreiden joukkovelkakirjojen liikkeeseenlasku vahvistaa euron kansainvälistä asemaa

Julkaistu

on

Euroryhmän ministerit keskustelivat euron kansainvälisestä roolista (15. helmikuuta) Euroopan komission 19. tammikuuta antaman tiedonannon "Euroopan talous- ja rahoitusjärjestelmä: vahvuuden ja sietokyvyn edistäminen" jälkeen.

Euroryhmän puheenjohtaja Paschal Donohoe sanoi: "Tavoitteena on vähentää riippuvuutta muista valuutoista ja vahvistaa autonomiaamme eri tilanteissa. Samalla valuuttamme lisääntynyt kansainvälinen käyttö merkitsee myös mahdollisia kompromisseja, joita jatkamme. Ministerit korostivat keskustelun aikana vihreiden joukkovelkakirjojen liikkeeseenlaskun mahdollisuutta parantaa euron käyttöä markkinoilla ja myötävaikuttaa samalla ilmastotavoitteemme saavuttamiseen.

Euroryhmä on keskustellut asiasta useita kertoja viime vuosina joulukuun 2018 eurohuippukokouksen jälkeen. Euroopan vakausmekanismin toimitusjohtaja Klaus Regling sanoi, että liiallinen riippuvuus dollarista sisälsi riskejä ja toi esimerkkeinä Latinalaisen Amerikan ja 90-luvun Aasian kriisin. Hän viittasi myös vinosti "uudempiin jaksoihin", joissa dollarin määräävä asema tarkoitti sitä, että EU: n yritykset eivät voineet jatkaa yhteistyötä Iranin kanssa Yhdysvaltain pakotteiden edessä. Regling uskoo, että kansainvälinen rahajärjestelmä on hitaasti siirtymässä kohti monipolaarista järjestelmää, jossa kolme tai neljä valuuttaa ovat tärkeitä, mukaan lukien dollari, euro ja renminbi. 

Mainos

Talouskomissaari Paolo Gentiloni oli samaa mieltä siitä, että euron roolia voitaisiin vahvistaa laskemalla liikkeeseen vihreitä joukkovelkakirjoja, mikä parantaa markkinoiden euron käyttöä ja myötävaikuttaa myös seuraavan sukupolven EU-varojen ilmastotavoitteidemme saavuttamiseen.

Ministerit olivat yhtä mieltä siitä, että euron kansainvälisen aseman turvaamiseksi tarvitaan laaja-alaisia ​​toimia euron kansainvälisen roolin tukemiseksi, mukaan lukien muun muassa talous- ja rahaliiton, pankkiunionin ja pääomamarkkinaunionin edistyminen.

Mainos

Continue Reading

EU

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin tukee Saksaa Kunduzin iskutapauksessa

Julkaistu

on

By

Saksan komentaja määräsi Saksan tutkimuksen Afganistanin Kunduzin kaupungin lähellä vuonna 2009 tapahtuneesta tappavasta ilmaiskusta, jonka mukaan saksalainen komentaja noudatti elämään liittyviä oikeuksiaan, Euroopan ihmisoikeustuomioistuin antoi tiistaina 16. helmikuuta päätöksen. kirjoittaa .

Strasbourgissa sijaitsevan tuomioistuimen tuomio hylkää Afganistanin kansalaisen Abdul Hananin, joka menetti kaksi poikaa hyökkäyksessä, valituksen, jonka mukaan Saksa ei täyttänyt velvollisuuttaan tutkia tapausta tehokkaasti.

Syyskuussa 2009 Naton joukkojen saksalainen komentaja Kunduzissa kutsui yhdysvaltalaisen hävittäjän iskuun iskemään kaksi polttoaineautoa lähellä kaupunkia, jonka Naton mielestä Taleban-kapinalliset olivat kaapanneet.

Afganistanin hallitus ilmoitti, että silloin surmattiin 99 ihmistä, joista 30 oli siviilejä. Riippumattomien oikeuksien ryhmät tapettiin arviolta 60-70 siviiliä.

Mainos

Kuolleiden määrä järkytti saksalaisia ​​ja pakotti puolustusministerin lopulta eroamaan syytöksistä siviiliuhrien peittämisestä Saksan vuoden 2009 vaaleja edeltävänä aikana.

Saksan liittovaltion yleinen syyttäjäviranomainen oli todennut, ettei komentajalla ollut rikosoikeudellista vastuuta lähinnä siksi, että hän oli vakuuttanut ilmaiskun määräämällä, ettei siviilejä ollut paikalla.

Jotta hän olisi vastuussa kansainvälisen oikeuden nojalla, hänen olisi pitänyt todeta toimineensa tarkoituksella aiheuttaa liiallisia siviilejä.

Mainos
Euroopan ihmisoikeustuomioistuin tarkasteli Saksan tutkimuksen tehokkuutta, mukaan lukien se, perustiinko se tappavan voimankäytön. Se ei ottanut huomioon lentotapahtuman laillisuutta.

Afganistanissa olevasta 9,600 Naton joukosta Saksalla on toiseksi suurin joukko Yhdysvaltojen takana.

Talebanin ja Washingtonin välinen vuoden 2020 rauhansopimus kehottaa ulkomaisia ​​joukkoja vetäytymään 1. toukokuuta mennessä, mutta Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin hallinto tarkistaa sopimusta Afganistanin turvallisuustilanteen heikkenemisen jälkeen.

Saksa valmistautuu jatkamaan Afganistanin sotilasoperaationsa toimeksiantoa 31. maaliskuuta tämän vuoden loppuun asti, jolloin joukkojen taso pysyy jopa 1,300 XNUMX: ssa, Reutersin näkemän asiakirjaluonnoksen mukaan.

Continue Reading

EU

EU: n oikeusjärjestelmien digitalisointi: Komissio käynnistää julkisen kuulemisen rajat ylittävästä oikeudellisesta yhteistyöstä

Julkaistu

on

Euroopan komissio käynnisti 16. helmikuuta a julkisen kuulemisen EU: n oikeusjärjestelmien nykyaikaistamisesta. EU pyrkii tukemaan jäsenvaltioita niiden pyrkimyksissä mukauttaa oikeusjärjestelmiään digitaaliseen aikakauteen ja parantaa niitä EU: n rajat ylittävä oikeudellinen yhteistyö. Oikeusasioista vastaava komissaari Didier Reynders (Kuvassa) sanoi: "COVID-19-pandemia on edelleen korostanut digitalisaation merkitystä, myös oikeusalalla. Tuomarit ja asianajajat tarvitsevat digitaalisia työkaluja voidakseen toimia yhdessä nopeammin ja tehokkaammin.

Samalla kansalaiset ja yritykset tarvitsevat verkkotyökaluja oikeudenkäytön helpottamiseksi ja avoimemmaksi pienemmillä kustannuksilla. Komissio pyrkii edistämään tätä prosessia ja tukemaan jäsenvaltioita niiden pyrkimyksissä muun muassa helpottamaan yhteistyötään rajat ylittävissä oikeudellisissa menettelyissä digitaalisilla kanavilla. " Joulukuussa 2020 komissio hyväksyi viestintä hahmotellaan toimet ja aloitteet, joilla pyritään edistämään oikeusjärjestelmien digitalisointia kaikkialla EU: ssa.

Julkisessa kuulemisessa kerätään näkemyksiä EU: n rajat ylittävien siviili-, kauppa- ja rikosoikeudellisten menettelyjen digitalisoinnista. Julkisen kuulemisen tulokset, johon voi osallistua laaja joukko ryhmiä ja yksilöitä ja joka on käytettävissä tätä 8. toukokuuta 2021 saakka, osallistuu rajat ylittävän oikeudellisen yhteistyön digitalisointia koskevaan aloitteeseen, jonka odotetaan olevan tämän vuoden lopussa, kuten Komission työohjelma vuodelle 2021.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa