Liity verkostomme!

Kazakstan

Innovaatioiden asettaminen koulutuksen ytimeen Keski-Aasiassa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Viime kuussa Euroopan unioni hyväksyi ensimmäisen a 27 miljoonan euron apuraha Kirgisiaan auttamaan parantamaan ja kehittämään maan koulutussektoria. Haastavan ajanjakson jälkeen, jolloin COVID-19-pandemia painoi monia koulutusjärjestelmiä Keski-Aasiassa, tämä apuraha auttaa parantamaan koulutuksen laatua ja edistämään parempia standardeja. EU on työskennellyt laajasti koulutuksen ja nuorten kehityksen tukemiseksi tässä osassa maailmaa lukuisilla koulutusohjelmillaan, mukaan lukien Erasmus+ ja eurooppalainen koulutusalue. kirjoittaa Almatyn Management Universityn hallituksen puheenjohtaja ja Kusto Groupin puheenjohtaja Yerkin Tatishev.

Yhdessä toisen kanssa Euroopan unionin koulutusmessutäskettäin Uzbekistanissa pidetyssä EU:n tavoitteena on tulla välttämättömäksi kumppaniksi, joka auttaa muuttamaan alueen koulutusjärjestelmiä. Tässä alueellisessa kontekstissa koulutusympäristömme nopean kasvun ja opetuksen laadun Kazakstanissa pitäisi toimia rohkaisevana esimerkkinä. Kuten muutkin, olemme hyötyneet politiikoista, jotka kannustavat kansainvälistä vaihtoa, tutkimusyhteistyötä ja liikkuvuusohjelmia, sekä EU:n ja Yhdysvaltojen kansainvälisestä tuesta. Muuttuksemme vaatii kuitenkin myös johtajuutta yksityiseltä sektorilta, jolla uskoakseni pitäisi jatkossakin olla vahva rooli seuraavan sukupolven valmistelemisessa.

Puheenjohtajana ja perustajana Kusto Group, monipuolinen kansainvälinen holding, olen pyrkinyt käyttämään asemaani uusien koulutusmallien luomiseen Kazakstanissa. Aiemmin tänä vuonna minulla oli kunnia tulla johtokunnan puheenjohtajaksi Almaty Management University, maan ensimmäinen kauppakorkeakoulu. Yliopistolla on ollut keskeinen rooli maan koulutusmaiseman muovaamisessa – äskettäisen isännöinnin todistaa CEEMAN-konferenssi – ja pyrin edelleen tehostamaan sen akateemisia ohjelmia, avaamaan uusia ovia kansainväliselle yhteistyölle ja edistämään yrittäjyyttä opiskelijoiden keskuudessa.

Dynaamisten ja monimutkaisten paikallisten ja kansainvälisten haasteiden edessä koulujemme on tarjottava huippuluokan koulutuskokemus, joka antaa opiskelijoille voimavaroja ja opettaa taitoja, joita tarvitaan menestymiseen globalisoituneessa taloudessa. Tässä mielessä High Tech Academy Almatyssa – koulu, jonka perustamisesta olen ylpeä – on nostanut yhteistyön, tiimityön, osaamisen rakentamisen ja keskittymisen todellisiin kysymyksiin keskeiseksi tehtäväkseen.

Vuonna 2017 perustettu High Tech Academy on ensimmäinen innovatiivinen Project Based Learning (PBL) -koulu Kazakstanissa ja tavoitteena on muuttaa oppimiskokemusta. Akatemia yhdistää innovatiivisia yhdysvaltalaisia, suomalaisia ​​ja kazakstanilaisia ​​opetusmenetelmiä ja luo globaalin yhteisön, joka voi valmistaa opiskelijoita yhä tiiviimpään toisiinsa kytkeytyvään maailmaamme. Nykyään koulu on edelläkävijä sitoutumalla uusiin teknologioihin ja oppimismenetelmiin varmistaakseen, että seuraava sukupolvi on valmis vaikuttamaan.

High Tech Academyn lähestymistavan ytimessä on "Project Based Learning", omistettu opetusmetodologia, jossa opiskelijat oppivat käsittelemällä ja ratkaisemalla monimutkaisia, tosielämän ongelmia ja ongelmia. Yhdessä teknologiaan ja yrittäjyyteen keskittyvän menetelmän avulla jokainen opiskelija voi kehittää kykyään kriittiseen ja luovaan ajatteluun samalla, kun hän pysyy uppoutuneena teknologioihin ja ongelmiin, jotka määrittävät maailmaamme.

Vain kuudessa vuodessa High Tech Academy on jo saanut huomiota julkisen politiikan ja koulutuksen maailmanlaajuisilta johtajilta, kuten esim. Ben Nelson, takana oleva visionääri Minervan yliopisto, joka vieraili koulussamme viime kuussa. Akatemian kiertueella herra Nelson kuvaili sitä "maailman parhaaksi kouluksi" ja iloitsi sen sitoutumisesta tulevaisuuteen.

Mainos

Hän ei ole yksin näkeessään High Tech Academyn potentiaalin ja saavutukset. Mutta kun maat ympäri maailmaa pyrkivät mukauttamaan koulutusjärjestelmiään huomisen tarpeisiin, tarvitsemme lisää tukea mallin kasvattamiseen. Vaikka kannatankin EU:n äskettäisiä investointeja Keski-Aasiaan, meidän kaikkien on otettava nämä erittäin tärkeät ponnistelut vastuuseen, erityisesti yksityisellä sektorilla, jolla on valta muokata näitä muutoksia.

Toivon, että kokemuksemme Kazakstanista ja liike-elämän panos koulutusympäristömme nopeaan modernisointiin ja laajentamiseen toimivat esimerkkinä muille ja tarjoavat polun halki Keski-Aasian osallistua entistä enemmän vauras tulevaisuus kaikille.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa