Liity verkostomme!

terveys

Anna geeneille mahdollisuus: Yli 1,000 14 tiedemiestä XNUMX maassa tukee geenien muokkaamista 

SHARE:

Julkaistu

on

Yli 1,000 14 tiedemiestä XNUMX Euroopan maasta on järjestänyt ennennäkemättömiä mielenosoituksia eri puolilla maanosaa ja kehottanut Euroopan parlamentin jäseniä tukemaan uusia genomisia tekniikoita (NGT) ennen EU-parlamentin huomista äänestystä.

Geenien muokkausteknologia, osallistujat väittävät, auttaa luomaan viljelykasveja, jotka käyttävät vähemmän torjunta-aineita, ovat vastustuskykyisempiä sairauksille ja kestävät paremmin ilmastoa - mutta vain, jos eurooppalaiset tutkijat ja kasvinjalostajat saavat käyttää niitä laboratorion ulkopuolella. 

NGT:iden käyttö maataloudessa on tällä hetkellä tosiasiallisesti laitonta laboratorion ulkopuolella EU:ssa. Yli 1,000 XNUMX tiedemiestä lähti kaduille vaatimaan tämän muuttamista. Kuvan luotto: WePlanet

Harvinainen tiedeyhteisön aktiivisuuden osoitus tulee 37 Nobel-palkitun ja yli 1,500 XNUMX tiedemiehen jälkeen kirjoitti Euroopan parlamentin jäsenille viime kuussa kehotti heitä "hylkäämään tieteen vastaisen pelonlietsomisen pimeyden" GMO-vastaisten aktivistien rajua kampanjaa vastaan.

"Kyse on pohjimmiltaan siitä, luottaako Eurooppa tutkijoihin vai ei." sanoo tohtori Hidde Boersma PHD, hollantilainen mikrobiologi ja tiedottaja WePlanet joka koordinoi kampanjaa. "Tiedeyhteisö on ylivoimaisesti yksimielinen tukemaan NGT:itä ja on valmis käyttämään niitä vähentääkseen dramaattisesti torjunta-aineiden käyttöä, luodakseen maatehokkaita korkeasatoisia kasveja ja vapauttaakseen miljardeja euroja talouskasvua. On aika hylätä taikausko ja uskoa Euroopan nuoriin tutkijoihin. 


Toimintaan osallistui 1,002 29 tutkijaa 14 yliopistosta XNUMX Euroopan maasta. Täydellinen lista löytyy tätä ja valokuvakirjasto tätä Kuvan luotto: WePlanet

Pidä bannereita, joissa lukee ”Tue tiedettä, tue NGT:tä!” ja "Anna geeneille mahdollisuus!", osallistui yhteensä 1,002 29 professoria ja tutkijaa XNUMX yliopistosta. Täydellinen luettelo osallistuvista yliopistoista löytyy tätä. Yrittäessään kääntää äänestyksen NGT:n puolesta osallistujat merkitsivät päättämättömiä Euroopan parlamentin jäseniä X:ssä, entisessä Twitterissä, ja aloittivat massakirjoituskampanjan paikallisille Euroopan parlamentin jäsenille koko päivän ajan.

Toimintaa koordinoi WePlanet, kansainvälinen ekohumanistinen kansalaisjärjestö, joka myös kampanjoi ydinvoiman, soluviljelyn ja laajojen Euroopan alueiden uudelleenmullistamisen puolesta.

Joel Scott-Halkes, WePlanetin kampanjajohtaja sanoo: "Olemme hämmästyneet tästä tiedeyhteisön osoittamasta tuesta NGT:ille. Yli 1,000 14 tiedemiehen näkeminen XNUMX maassa toteuttamassa koordinoituja toimia yhtenä päivänä on historiallinen osoitus tutkijoiden omistautumisesta kestävämmän tulevaisuuden rakentamiseen. Toivotaan, että Euroopan parlamentin jäsenet jakavat tämän omistautumisen äänestäessään huomenna!”


Huomautuksia toimittajille

  • Merkittävin harkittava uusi genomitekniikka on CRISPR-cas9, joka tunnetaan myös nimellä "geneettiset sakset". Toisin kuin perinteiset GMO:t, tekniikka ei "tuo" DNA:ta muista organismeista, vaan sen sijaan "muokkaa" osia organismien omasta genomista haluttujen ominaisuuksien saamiseksi.  
  • Äänestys toimitetaan Strasbourgin täysistunnossa 7. helmikuuta ja keskustelu iltapäivällä 6. helmikuuta. Se harkitsee EU:n komission ehdotusta NGT-säännösten lieventämiseksi. Samanlainen lainsäädäntö hyväksyttiin Yhdistyneessä kuningaskunnassa Brexitin jälkeen, mikä teki NGT:stä laillisia kyseisessä maassa. 
  • 37 Nobel-palkinnon saajan ja yli 1,500 XNUMX tiedemiehen allekirjoittama avoin kirje on luettavissa kokonaisuudessaan tätä.
  • WePlanet on täysin hyväntekeväisyysrahoitettu, eikä sillä ole toimialayhteyksiä, rahoitusta tai kumppanuuksia. Katso avoimuuslausuntomme tätä
  • viime raportti havaitsi, että uusien genomisten tekniikoiden hylkääminen Euroopassa voi maksaa jopa 3 biljoonaa menetettyjä taloudellisia mahdollisuuksia. 

Tietoja WePlanetista
WePlanet (entinen RePlanet) on uusi, hyväntekeväisyydellä rahoitettu kansainvälinen ympäristöjärjestö, jolla on kampanjoita 15 eri maassa Euroopassa, Afrikassa sekä Aasian ja Tyynenmeren alueella. Nousevan ekohumanismin filosofian alla yhdistynyt WePlanet on ainutlaatuinen ympäristöalan kansalaisjärjestöjen joukossa edistäessään teknologioiden, kuten kehittyneen ydinvoiman, soluviljelyn ja geenien muokkaamisen, käyttöä. Sen tavoitteena on, että 50–75 % Euroopasta villistuisi, karjankasvatus keskeytyy, ilmasto viilenee ja energian runsaus saavutetaan globaalissa etelässä. 

Mainos

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa