Liity verkostomme!

terveys

EU kehotti ottamaan käyttöön "järkevän sääntelyn" laittomien savukkeiden kaupan torjumiseksi

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Uusi raportti paljastaa, että vain 14 prosenttia eurooppalaisista tietää, että laittomat savukemarkkinat maksavat EU:n jäsenvaltioille yli 10 miljardia euroa vuodessa tulonmenetyksiä.

Samalla se sanoo, että yli 65 prosenttia vastaajista pitää laitonta tupakkaa EU:n laajuisena ongelmana ja kaksi kolmasosaa kannattaa erilaista poliittista lähestymistapaa.

Nämä ovat Philip Morris Internationalin tilaamassa uudessa tutkimuksessa, jonka Povaddo suoritti 13 Euroopan maassa. Tulokset julkistettiin torstaina mediatilaisuudessa Brysselissä.

Kaksi kolmasosaa EU:ssa tutkituista yli 13 tuhannesta eurooppalaisesta aikuisesta uskoo, että heidän maassaan on ongelmia laittomien tupakan ja nikotiinia sisältävien tuotteiden kanssa.

Tulokset paljastavat myös, että vaikka eurooppalaiset tunnustavat laittomien tupakkatuotteiden käytön ja kaupan merkittäväksi kansalliseksi ja eurooppalaiseksi uhkaksi heidän turvallisuudelleen, turvallisuudelleen ja kansanterveydelleen, he eivät ole tietoisia laittoman kaupan todellisesta laajuudesta ja siitä, kuinka paljon se maksaa menettäneet valtion tuloja.

Tupakoinnin lopettamispolitiikkaan vaikuttavat laittomat, 67 % vastaajista, jotka uskovat, että kasvavat laittomat markkinat saavat monet tupakoitsijat luopumaan tupakoinnin lopettamisesta tai ottamaan käyttöön kalliimpia uusia nikotiinituotteita.

Kaikkien Euroopan kansalaisten hyödyksi ja nopean positiivisen muutoksen mahdollistamiseksi tarvitaan pragmaattista ajattelua ja maalaisjärkeä, sanottiin. Kyselyn tulokset korostavat yleisön vaatimusta "järkevälle" verotuksen lähestymistavalle, joka perustuu riskeihin ja näyttöön, jotta:

Mainos
  • Kannustaa kansalaisia ​​tekemään parempia elämäntapavalintoja (66 %).
  • Kannustaa teollisuudenaloja kehittämään innovatiivisia tuotteita, jotka ovat parempia kuluttajille, vähentävät niiden ympäristövaikutuksia ja edistävät positiivisesti kestävää kehitystä (73 %).
  • Kannusta kiinnostuneita aikuisia tupakoitsijoita siirtymään tieteellisesti perusteltuihin, savuttomiin vaihtoehtoihin verottamalla näitä tuotteita alhaisemmalla verolla kuin savukkeilla, mutta silti riittävän korkealla, jotta nuoret tai tupakoimattomat (69 %) eivät rohkaise niitä käyttämään.

Lisäksi kuusi kymmenestä (60 %) on samaa mieltä siitä, että hallituksen tuella innovatiivisille tupakkatuotteille on myönteinen vaikutus tupakoitsijoihin – keskimäärin vähemmän varautuneisiin ja vähemmän perillä – ja jotka muodostavat monissa EU-maissa merkittävän osan tupakoijista. He ansaitsevat tasa-arvon muiden etuoikeutettujen eurooppalaisten kanssa, jotka ovat lopettaneet tupakoinnin tai valinneet uusia tuotteita.

PMI:n ulkoasioiden johtaja GrégoireVerdeaux sanoi tilaisuudessa: "Tiedämme, että aikuisten tupakoitsijoiden hyväksi on olemassa potentiaalia parantaa, sillä useat jäsenvaltiot ovat ottaneet käyttöön samanlaisia ​​poliittisia lähestymistapoja muun muassa energian, autojen, ja alkoholi. Pragmaattinen politiikka voi parantaa ihmisten elämää ja kannustaa yrityksiä innovoimaan parempaan suuntaan ja tarjoamaan tasapuolisen pääsyn teknologiseen kehitykseen erityisesti taloudellisen epävakauden aikana.

William Stewart, Povaddo Researchin puheenjohtaja/perustaja, sanoi, että tulosten toivotaan rohkaisevan EU:n ja kansallisia viranomaisia ​​arvioimaan nykyisen politiikan tuloksia ja harkitsemaan muita lähestymistapoja.

Hän ehdotti, että tämä voi tapahtua "järkevän sääntelyn ja verotuksen kautta, samalla kun luodaan ympäristö, joka edistää innovaatioita".

Stewart sanoo, että yksi tutkimuksen tavoitteista oli "arvioida eurooppalaisten tietoisuutta ja käsityksiä laittomasta tupakankulutuksesta, aikuisista tupakoijista ja politiikoista, jotka voivat auttaa heitä lopettamaan tupakoinnin tai vaihtamaan parempiin vaihtoehtoihin".

Hän huomautti, että tutkimuksessa pyrittiin myös keskittymään siihen, saavatko aikuiset tupakoitsijat oikeaa tukea, "kun otetaan huomioon Euroopan nykyinen inflaatio ja taloudellinen epävarmuus".

Kyselyyn vastanneet sanoivat, että savuttomien teknologioiden kehittämisen pitäisi mahdollistaa edistyminen ja olla tärkeä rooli kansanterveyden kannalta nykyisten toimenpiteiden täydentäjänä.

 Kuusi kymmenestä (61 %) vastaajista uskoo, että riskikäyttäytymisen täydelliseen lopettamiseen kannustamisen lisäksi EU:n tulisi asettaa etusijalle politiikkoja ja strategioita, joilla pyritään parantamaan niiden ihmisten elämää, jotka jatkavat savukkeiden polttamista, vastuutonta juomista tai huumeiden käyttöä. . 

Seitsemän kymmenestä (69 %) näkee innovaatioiden, teknologisten läpimurtojen ja tieteen olevan rooli tupakoinnin vähentämisessä.

Lähes kolme neljäsosaa (72 %) on samaa mieltä siitä, että EU:n pitäisi omistaa aikaa ja resursseja tupakoinnin lopettamiseen rohkaisemalla kaikkia tupakoitsijoita lopettamaan kokonaan, tai niitä, jotka eivät lopeta, vaihtamaan tieteellisesti perusteltuun savuttomaan vaihtoehtoon.

Mediatapahtumassa kuultiin, että oli rohkaisevaa, että yhä useammat maat ottavat käyttöön riskien mukaan eriytettyä sääntelyä, jolla voi olla "ratkaiseva rooli houkutellessaan kuluttajia omaksumaan parempia vaihtoehtoja, jos he eivät luovuta, ja yrityksiä investoimaan innovaatioihin".

On syytä huomata, että savukkeet ovat maailman laittomasti myydyimpiä tavaroita ja ne jakautuvat kolmeen pääluokkaan: salakuljetus, väärennös ja laittomat valkoiset.

Povaddo suoritti verkkokyselyn 10.-15. marraskuuta 13,630 18:lle täysi-ikäiselle 13-vuotiaalle ja sitä vanhemmalle väestölle 1,000 EU-maassa: Belgia, Bulgaria, Kroatia, Tšekki, Ranska, Kreikka, Italia, Liettua, Puola, Portugali ja Romania , Slovakiassa ja Espanjassa. Kussakin maassa suoritettiin noin XNUMX XNUMX verkkohaastattelua (suunnilleen tasan aikuisten kesken, jotka käyttävät ja eivät käytä nikotiinia sisältäviä tuotteita).

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa